Takie błędy powstają nie po utracie zasilania tylko spadku napięcia podczas próby rozruchu. Napięcie około 5 V powoduje stany nieustalone w elektronice a te są traktowane jako błędy i to całkiem przypadkowe. Samo odpięcie akumulatora ne wyłączonym zapłonie nie powoduje błędów innych oprócz resetu zegara.
Planuję potestować, czy jakiś odbiornik nie kradnie mi prądu podczas postoju mojej hybrydy Auris II. Które bezpieczniki mogą być najbardziej podejrzane i jaki mniej więcej powinien być pobór w czasie "spoczynku"?
Cytat: Robinson w 14 Grudnia 2020, 21:47:31Planuję potestować, czy jakiś odbiornik nie kradnie mi prądu podczas postoju mojej hybrydy Auris II. Które bezpieczniki mogą być najbardziej podejrzane i jaki mniej więcej powinien być pobór w czasie "spoczynku"? Tak prawidłowo do 0,1 A ( 100 mA)Jak będziesz sprawdzał to odczekaj z 10 - 20 minut od wyłączenie samochodu jak cała elektronika się ustabilizuje .
Cytat: lwh w 15 Grudnia 2020, 15:08:55Cytat: Robinson w 14 Grudnia 2020, 21:47:31Planuję potestować, czy jakiś odbiornik nie kradnie mi prądu podczas postoju mojej hybrydy Auris II. Które bezpieczniki mogą być najbardziej podejrzane i jaki mniej więcej powinien być pobór w czasie "spoczynku"? Tak prawidłowo do 0,1 A ( 100 mA)Jak będziesz sprawdzał to odczekaj z 10 - 20 minut od wyłączenie samochodu jak cała elektronika się ustabilizuje . Co konkretnie stabilizuje się w ciągu tych 10-20 minut?
0,025A czyli 250mA