Przepraszam,czy dla Ciebie ważniejsza jest hipoteza tudzież domniemanie czy wiarygodne pomiary oparte na faktach?
Co prawda mam wykształcenie techniczne, ale w innej dziedzinie więc nie zamierzam się wypowiadać autorytarnie na tematy których nie znam dogłębnie i nie mogę poprzeć dowodami. Dlatego stwierdziłem, że hipoteza która sprawdza się grupie osób jest dla mnie przekonująca.
Co do pomiarów, to popatrz troszkę szerzej-poza markę Toyota i tureckie akumulatory i zobaczysz że "inteligentne" ładowanie to nie jest wynalazek ostatnich 3 czy 4 lat i jest szeroko stosowane w motoryzacji.
Tutaj pierwszy z brzegu przykład:
https://youtu.be/Ftx6bNECFd0Bez technicznych teorii, zadęcia i dorabiania ideologii. A jednak nie słychać o masowym padaniu akumulatorów w Hondach(przykład auta z YT).
Wiele marek stosuje to rozwiązanie, gdzie akumulator w czasie jazdy wcale nie jest stale ładowany, napięcie spada do niskich 12V i problemów to nie generuje.
Dlatego zgodnie z przytoczonym wcześniej przykładem-gdy na mnie padnie i ASO się wypnie, to kupię akumulator renomowanej firmy i wtedy się przekonamy po czyjej stronie był racja.