Autor Wątek: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?  (Przeczytany 64022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PAMONIUSZ

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #105 dnia: 22 Września 2019, 22:36:56 »
dziękuję, jeszcze jedno , czy można w jakiś sposób zdeaktywowac ten alarm, tak aby olać ta kartę i nosić tylko kluczyk? w instrukcji alarmu nic o tym nie piszą. tylko serwisowo na 10 zaplonów.
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2019, 22:39:53 wysłana przez PAMONIUSZ »

pireus

• Gość
Odp: Ktoś posiada Aurisa HSD z "fabrycznym" alarmem Cobrai bezkluczykowym dostępem?
« Odpowiedź #106 dnia: 22 Września 2019, 22:39:02 »
dobry montaz to czas na co dealera nie atac
Najczęsciej nie momtuje tego dealer, tylko firma zewnętrzna na jego zlecenie. Dlatego potem są kłopoty z naprawą w ASO w razie jakiejś awarii.
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2019, 22:41:32 wysłana przez pireus »

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 23 Września 2019, 07:46:21 »
Tez mam ten wynalazek. Trochę denerwuje czasem, mały zasięg ma i od strony bagażnika nie zawsze rozbraja. Trzeba cięgle o tym pamiętać i nasłuchiwać czy nie zaczyna już sygnalizować...

Ale mam pytanie z innej beczki.
Czasem po zazbrojeniu mam pojedyncze piknięcie.
Nie wiem, czy to od fabrycznego zamka, czy od tej Cobry.
Normalnie jest wszystko zamknięte, nie ma innych objawów.
Od czego to może być?
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #108 dnia: 23 Września 2019, 16:35:41 »
dobry montaz to czas na co dealera nie atac
Najczęsciej nie momtuje tego dealer, tylko firma zewnętrzna na jego zlecenie. Dlatego potem są kłopoty z naprawą w ASO w razie jakiejś awarii.
To jest pewnie zdanie dealera.  Ocena przedstawiciela Cobry jest całkiem odwrotna. Problemy pojawiają się z reguły wtedy gdy instalacji dokonali przeszkoleni pracownicy ASO. Ponieważ miałem okazję sprawdzić profesjonalizm jednych i drugich, zdecydowanie wierzę w tę drugą opinię.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #109 dnia: 24 Września 2019, 12:05:19 »
Pikania to sygnały które coś znaczą. Ilość długość itp. Gdzieś o tym czytałem co różne dźwięki oznaczają

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #110 dnia: 24 Września 2019, 17:07:03 »
Pikania to sygnały które coś znaczą. Ilość długość itp. Gdzieś o tym czytałem co różne dźwięki oznaczają
W instrukcji.  Ale to raczej przy rozbrajaniu, Informacja o miejscach lub typach naruszeń.

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 27 Września 2019, 20:36:54 »
Nie tylko ja mam ten problem:
Otóż czasem przy uzbrajaniu (zamykaniu z pilota) słychać cichy jednosekundowy beep.
Samochód zamyka się normalnie, alarm się uzbraja. Po otwarciu auta dioda LED nic nie sygnalizuje - jest wygaszona. Niby wszytko w porządku, ale nurtuje mnie co oznacza ten beep. Dzieje się to tylko czasami.
W instrukcji niczego takiego nie znalazłem.

Dziś ta Cobra znów mnie zaskoczyła.
Często jest tak, że żona otwiera mi auto pilotem z balkonu (2 piętro, czyli raczej poza zasięgiem nadajnika Cobry) a ja wyjmuję z bagażnika zakupy.
Jeśli szybko (30 sekund zdaje się?) zatrzasnę klapę i z pilota zostanie z powrotem zamknięty, nic się nie dzieje. 
Dziś zawyło od razu, jak otwierałem klapę.
O co chodzi?
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline dziarabb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 22 Kwietnia 2021, 10:14:08 »
witam.
Pisze tu bo mam ten sam problem co tworca posta. Do tego po wymianie baterii okzuje sie ze te ten pilot z karta proxi przestal dzialac lub sie rozkodowal... mam dosyc tego badziewia..

Jest ktos kto sam w warunkach domowych, w warsztacie domowym  odinstalowywal ten alarm?
Jesli tak to prosze o wskzowki.

Na forum elektorda wyczytalem ze trzeba namierzyc black Box i go usunac przywracajac instalacje.
ktos wie gdzie ten black box sie znajduje i czy po usunieciu go wymagane sa jakies zmiany w komputerze pokladowym...
z gory dzieki za odpowiedz...

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
Ja to też finalnie wywaliłem, ale auto na gwarancji i robiło to ASO , z tym że ASO gdzie kupiłem nie dało sobie z tym rady, inne ASO ( Katowice)  dopiero to ogarnęło. Najgorsze jest to, że miałem teraz nowe Camry na testy i dalej ma ten badziew i ma dokładnie te same problemy ... Tragedia...

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #114 dnia: 22 Kwietnia 2021, 10:35:15 »
witam.
Pisze tu bo mam ten sam problem co tworca posta. Do tego po wymianie baterii okzuje sie ze te ten pilot z karta proxi przestal dzialac lub sie rozkodowal... mam dosyc tego badziewia..

Jest ktos kto sam w warunkach domowych, w warsztacie domowym  odinstalowywal ten alarm?
Jesli tak to prosze o wskzowki.

Na forum elektorda wyczytalem ze trzeba namierzyc black Box i go usunac przywracajac instalacje.
ktos wie gdzie ten black box sie znajduje i czy po usunieciu go wymagane sa jakies zmiany w komputerze pokladowym...
z gory dzieki za odpowiedz...

Zapewne masz niepoprawnie skonfigurowany alarm, jak wielu już miało.  Niestety ASO pieprzą robotę podczas instalacji Cobry w hybrydach.

Skontaktuj się z http://www.semeco.waw.pl/kontakt/

To jest autoryzowany przedstawiciel Vodafone i w przeciwieństwie do ASO tam znają się na rzeczy.

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
Nie zgodzę się, u mnie było 15 napraw gwarancyjnych, łącznie z bezpośrednią diagnozą przedstawicielstwa Vodafone (mieli auto na tydzień) , w trzy razy całość wymieniali...

Offline dziarabb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 22 Kwietnia 2021, 11:15:20 »
w moim przypadku problem jest taki ze kupilem to aouto w Polsce ale przerejestrowalem je na francuskie blachy bo poki co tu mieszkam..

Takze na ta chwile zostaje mi ogarnac to samemu lub szukac tutaj w ASO toyoty ale mam dziwne przeczucie ze sie nie podejma tego...

Takze jak by znalazl sie jakis magik ktory da wskazowki jak sie za to zabrac to bede wdzieczny. Poki co zostej reczne wklepywanie pinu..

Offline dziarabb

• Toyot Leżący
  • *
Ja to też finalnie wywaliłem, ale auto na gwarancji i robiło to ASO , z tym że ASO gdzie kupiłem nie dało sobie z tym rady, inne ASO ( Katowice)  dopiero to ogarnęło. Najgorsze jest to, że miałem teraz nowe Camry na testy i dalej ma ten badziew i ma dokładnie te same problemy ... Tragedia...

Widze ze jestes ze Skoczowa. Czyzbys auto kupil w Carolina Bielsko? bo ja tak i niby dali mi roczna gwarancje, ale nie wiem czy obejmie on usuniecie alarmu. No i tak jak pisalem mieszkam we francji i nie widzi mi sie specjalnie jechac teraz do Polski zeby to odinstalowac...

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 22 Kwietnia 2021, 12:06:42 »
Tak, Carolina (chociaż nie chciałem wymieniać, który to salon, ale jak już zgdałeś :) ) ... niestety im się nie udało tego deaktywować i Katowice dopiero ogarnęły temat , a zadyma był duża, bo jeszcze mi uszkodzili przy tych naprawach lampę (full LED) i zderzak, wszystko robili potem na swój koszt. Z drugiej strony to tak nie do końca wywalasz, bo ja mam tylko deaktywowaną kartę, reszta funkcji alarmu działa i jest ok.

Offline dziarabb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 22 Kwietnia 2021, 12:23:31 »
Tak, Carolina (chociaż nie chciałem wymieniać, który to salon, ale jak już zgdałeś  ) ... niestety im się nie udało tego deaktywować i Katowice dopiero ogarnęły temat , a zadyma był duża, bo jeszcze mi uszkodzili przy tych naprawach lampę (full LED) i zderzak, wszystko robili potem na swój koszt. Z drugiej strony to tak nie do końca wywalasz, bo ja mam tylko deaktywowaną kartę, reszta funkcji alarmu działa i jest ok.

no to widze ze wiecej szkod niz pozytku z tego alarmu... no nic bede drazyl temat w aso moze jakos da sie ta karte deaktywowac  samemu bez uszkadzania zderzaka i lampy heh, bo jak sobie pomysle ze mam specjalnie po to do Polski jechac tym autem to mnie szlag trafia a boje sie ze ASO ze francji nie ogarnie albo ogarnie jeszcze gorzej heh...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl