Autor Wątek: 1.6 vs 2.0 (F)  (Przeczytany 56581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FAWORYT

• Gość
Odp: 1.6 vs 2.0 (F)
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Kwietnia 2006, 12:05:14 »
Ta Carina z allegro na bank była bita, niema pewnie historii pojazdu , włozysz kase w paski ,płyny ,opony , klime i niewiadomo co jeszcze ,a psuc sie dalej będzie. Po co masz byc niezadowolonym posiadaczem Toyoty Cariny ??

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Kwietnia 2006, 12:44:09 »
Wiesz - to że auto miało wypadek, to jeszcze go nie dyskwalifikuje - wszystko zależy jak poważny, i jak była zrobiona. Ale to juz musial by fachowiec oceniać.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Kwietnia 2006, 12:48:26 »
No masz racje , ale nawet fachowca niepotrzeba ,trzeba miec fachowy miernik do mierzenia tego co znajduje sie pod lakierem ,troche wyobraźni i sami se zdiagnozujemy blache lepiej niz pan blacharz o czym sie przekonałem. Ale koniec OT

chlebki

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Kwietnia 2006, 18:59:31 »
Witam. Wszystkich narzekajacych na silnik1.6 w carinie chcialbym pocieszyc i powiedziec ze jezdzi zdecydowanie dynamiczniej (115 KM) niz ostatnio uzywane przeze mnie audi 100 2.3 136 KM. Wogole jezdzilem audikami ponad 10 lat do momentu kiedy po raz drugi ktos sobie go "pozyczyl' i do tej pory nie oddal. Wtedy postanowilem zmienic marke - wybor zupelnie przypadkowo padl na carine ale to nie byl zly ruch. Chociaz zdziwilem ze w takim japonskim aucie nie dopracowano kilku szczegolow z zakresu elektroniki. Audi to mialo.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #94 dnia: 26 Kwietnia 2006, 12:25:23 »
Panowie generalnie temat służy do porównania cariny 1,6 i 2,0 więc konieć OT.
Posty nie na temat wydzieliłem do innego tematu.
Tutaj macie link: http://www.tkp.org.pl/index.php/topic,10503.msg144081.html#msg144081
Proszę tam kontynuować.
Kryspin

@BartoszGD
Dostajesz ostrzeżenie za niezastosowanie się do polecenia Moderatora.
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2006, 12:47:34 wysłana przez Kryspin »
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

ylam

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 15 Sierpnia 2006, 19:24:15 »
Witam poszukuje wszystkich informacji na temat danych eksploatacyjnych i innych danych o Carinie E 2.0 beznyza z gory dzieki za wszystkie info

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 15 Sierpnia 2006, 20:03:03 »
Proponuję zajrzeć do FAQ w dziale Carina. Tam napewno coś znajdziesz :)
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Sierpnia 2006, 20:38:22 »
Proponuję zajrzeć do FAQ w dziale Carina. Tam napewno coś znajdziesz :)
Dokładnie tak. Połączyłem Twój post z tym tematem tak celem wprowadzenia - masz tutaj kompendium dot. 2.0 vs. 1.6 - i od tego możesz zacząć... A czytania n.t Cariny na TKP starczy Ci na wiele tygodni... ;D

qwerty

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 16 Sierpnia 2006, 21:57:33 »
Witam Wszystkich. :)
Kilka lat temu jeździłem Cariną 2.0.Dobre osiągi,spalanie w mieście max.10L,trasa 7,2.Wygodne duże autko no i bezawaryjne :).Niestety po dwóch latach eksploatacji musiałem ją sprzedać(sytuacja rodzinna).Bardzo żałowałem ale cóż było robić.Między czasie miałem kilka innych samochodów w tym forda,który spłonął!!!Teraz od kilku miesięcy ponownie jeżdżę Carinką ale 1.6.Początkowo trochę sceptycznie podchodziłem do kupna auta z tym silnikiem.Moje obawy okazały się jednak(na szczęście) nieuzasadnione.Autko ma 115 KM,przyspiesza bardzo dobrze(nie ma problemu z wyprzedzaniem),spalanie w mieście max.8,5 L(przy bardzo ciężkiej nodze),trasa min.6 L.Silnik jest w bardzo dobrym stanie i nie sprawia żadnych problemów.Co do spalania oleju,to chyba wszystkie Toyotki mają to samo.Gdy jeździ się normalnie spalania oleju prawie nie ma.Jednak gdy chcemy jeździć dynamicznie,trzeba liczyć się ze spalaniem oleju.Tak juz jest.Na koniec chciałbym dodać,że obydwa modele Toyot to Carina II(obecnie'92r.) i nie zamieniłbym jej na żadne inne a tymbardziej niemieckie!!! Pozdrawiam  :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl