Witam.
Dzisiaj właśnie zamontowałem elektrycznie sterowaną klapę bagażnika. Zdecydowałem się na ofertę z aukcji, którą wskazał Kmicic. Koszt zakupu to 2,5K + 0,5K robocizny. Oczywiście zakup na FV. Montaż wykonałem w poleconej firmie w Toruniu. Pełen profesjonalizm. Panowie uwinęli się w 3 godzinki. Wszystko działa jak należy. Sterowanie z pilota, z wnętrza samochodu lub z klapy bagażnika. Podświetlany przycisk sterownia, wmontowany w panel pod kierownicą z lewej strony, wygląda jak by stamtąd był. Pełen wypas, włącznie z sygnalizacją dźwiękową potwierdzającą domknięcie klapy. Istnieje również możliwość zaprogramowania wysokości podnoszenia klapy. Pełna gwarancja na 30 m-cy. Jak dla mnie bomba, choć wcale nie byłem zwolennikiem tego mechanizmu. Żona się upierała bo uważała, że manualne otwieranie i zamykanie bagażnika jest dla niej zbyt ciężkie. A teraz i ja uważam, że to naprawdę mega wygodne rozwiązanie. I to uczucie kiedy otwierasz bagażnik gdy patrzy akurat sąsiad - bezcenne
Czy to drogie rozwiązanie? Pewnie tak. Jednak uwzględniając ceny różnych bajerów lub modułów, w które wyposażamy swój samochód podczas zakupu w salonie to się okazuje, że kwota 2,5k (3K - koszty ) mocno blednie przy tych salonowych. Dodatkowo dochodzi czynnik utraty wartości samochodu. Sprzedając CHR-kę kiedyś tam, na pewno mechanizm ten podniesie atrakcyjność oferty i wartość samego pojazdu. Sumarycznie jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam.

Uwaga! Posiadanie dzieci grozi rozładowaniem akumulatora w krótkim czasie