Autor Wątek: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika  (Przeczytany 35484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomasz2006

• Toyot Leżący
  • *
Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika
« dnia: 21 Sierpnia 2017, 10:31:18 »
Czy ktoś może montował elektryczny system podnoszenia klapy bagażnika w swoim C-hr ? tak jak tutaj -https://www.youtube.com/watch?v=ZEkZGuO97fw
Cena takiego zestawu to 399$ plus 69$ za przesyłkę  :o, ciekawe kto by to mógł zamontować i za ile ? w ASO czy elektryk samochodowy ?

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpnia 2017, 11:32:42 »
Fajna sprawa  :good:

mattman

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpnia 2017, 16:34:31 »
Jak mnie tego brakuje... w porównaniu do Rav4.

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia 2017, 16:36:32 »
Czy ktoś może montował elektryczny system podnoszenia klapy bagażnika w swoim C-hr ? tak jak tutaj -https://www.youtube.com/watch?v=ZEkZGuO97fw
Cena takiego zestawu to 399$ plus 69$ za przesyłkę  :o, ciekawe kto by to mógł zamontować i za ile ? w ASO czy elektryk samochodowy ?

A gdzie znalazłeś taki zestaw za 399$?

Offline tomasz2006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Sierpnia 2017, 16:49:05 »
zestaw jest tutaj -http://www.che1.com/product/tl105-electric-tailgate-lift-assist-system/ ,
jest też sensor pod zderzak do uruchamiania stopą  :cheesy:, na filmiku z tej strony widać wszystkie zalety  :good:,
w moim przypadku bardzo ważna jest możliwość ograniczenia wysokości otwarcia klapy - mam niski sufit w garażu podziemnym (różne belki itp ) i teraz muszę bardzo uważać przy otwieraniu ,żeby klapa nie walnęła w sufit  :-(

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Sierpnia 2017, 17:06:28 »
Znam problem, na szczęście moje rury nad klapą są w otulinie piankowej jakbym się zapomniał;) Też mi tego zdecydowanie brakuje, zwłaszcza że zapewne w wersji FL będą <- tak twierdzą w ASO

mattman

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Sierpnia 2017, 17:24:46 »
Może zamówimy hurtowo ? ;-)

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Sierpnia 2017, 17:31:09 »
Może zamówimy hurtowo ? ;-)
jak najbardziej;) tylko wysyłka wzrasta wraz z ilością...
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2017, 17:34:24 wysłana przez jkk »

Offline jkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Sierpnia 2017, 17:36:05 »
Pytanie jeszcze jak taka modyfikacja ma się z gwarancją.

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Listopada 2018, 10:44:30 »

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Listopada 2018, 10:51:45 »
Fajny pomysł,ale niestety nie wiem czy jest mozliwy do zastosowania w niektorych przypadkach np. w moim aucie zablokowano funkcje aktywna lacza OBD (zabezp.przed kradzieza), a ten moduł "chyba" (nie jestem pewien) wymaga aktywnego łacza OBD.
No i cena - 3 tys zł to troche przesada jak moduł kosztuje max 400$ czyli ok. 1600 zł.
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Listopada 2018, 11:19:24 »
No i cena - 3 tys zł to troche przesada jak moduł kosztuje max 400$ czyli ok. 1600 zł.

Moim zdaniem całkiem spoko bajer - aha, ale 3000 zł to koszt dla osób bez działalności. Facet z Allegro wystawia f-rę VAT, którą wrzucamy sobie w koszty i już cena robi się niższa niż samodzielny import z Chin i zabawa z elektrykiem (pomijam nawet już możliwość naliczenia cła przez UC). I myślę, że dzwoniąc na podany tam numer i decydując się na zakup poza Allegro kilka % też urwiemy, no i w PL mamy gwarancję...

Offline oM91CHR

• Początkujący
Re: Elektrycznie Podnoszona Klapa Bagażnika
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Lipca 2020, 21:13:09 »
Cześć. Pozwalam sobie odgrzać temat. Czy ktoś z Was zamontował u siebie to rozwiązanie (pytam zarówno o to z PL jak i z Ali)? Jak się sprawuje?

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Lipca 2020, 08:09:46 »
Do mnie dzwonił ostatnio kolega handlowiec, pytając czy nie chcę elektrycznej klapy instalowanej w serwisie.... cena +/- 5k :)
SAP ABAP Certified Developer

Offline sokier

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Sierpnia 2020, 20:16:19 »
Witam.
Dzisiaj właśnie zamontowałem elektrycznie sterowaną klapę bagażnika. Zdecydowałem się na ofertę z aukcji, którą wskazał Kmicic. Koszt zakupu to 2,5K + 0,5K robocizny. Oczywiście zakup na FV.  Montaż wykonałem w poleconej firmie w Toruniu. Pełen profesjonalizm. Panowie uwinęli się w 3 godzinki. Wszystko działa jak należy.  Sterowanie z pilota, z wnętrza samochodu lub z klapy bagażnika. Podświetlany przycisk sterownia, wmontowany w panel pod kierownicą z lewej strony, wygląda jak by stamtąd był.  Pełen wypas, włącznie z sygnalizacją dźwiękową potwierdzającą domknięcie klapy. Istnieje również możliwość zaprogramowania wysokości podnoszenia klapy. Pełna gwarancja na 30 m-cy. Jak dla mnie bomba, choć wcale nie byłem zwolennikiem tego mechanizmu. Żona się upierała bo uważała, że manualne otwieranie i zamykanie bagażnika jest dla niej zbyt ciężkie. A teraz i ja uważam, że to naprawdę mega wygodne rozwiązanie. I to uczucie kiedy otwierasz bagażnik gdy patrzy akurat sąsiad - bezcenne  :grin:
Czy to drogie rozwiązanie? Pewnie tak. Jednak uwzględniając ceny różnych bajerów lub modułów, w które wyposażamy swój samochód podczas zakupu w salonie to się okazuje, że kwota 2,5k (3K - koszty ) mocno blednie przy tych salonowych. Dodatkowo dochodzi czynnik utraty wartości samochodu. Sprzedając CHR-kę kiedyś tam, na pewno mechanizm ten podniesie atrakcyjność oferty i wartość samego pojazdu. Sumarycznie jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam. :good:

Uwaga! Posiadanie dzieci grozi rozładowaniem akumulatora w krótkim czasie  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl