Siemka.
Otwieranie klapy bagażnika działa jak w dniu montażu. Póki co nie mam zastrzeżeń co do funkcjonowania mechanizmu. Jedyne co się zmieniło to mój stosunek do tego typu bajerów w samochodzie. Dziś już trudno by mi było zaakceptować manualne otwieranie. Człowiek szybko się przyzwyczaja. Trochę jak z nawigacją. Kiedyś jeździło się z mapą w ręku i na orientację. Dziś trudno to sobie nawet wyobrazić.
Czy mam jakieś spostrzeżenia? Jeśli wszystko działa jak należy, to nie ma sensu na siłę szukać problemów. Natomiast jeśli chodzi o zakup na aukcji czy w salonie to człowiek, u którego kupowałem mechanizm uświadomił mnie, że ASO zaopatrują się w towar u niego. Nie znam cen ASO ale pewnie jakąś prowizję sobie do tego naliczają. Co do mechanizmu otwierania nogą, to podczas montażu wytłumaczono mi, że w CHR nie można tego modułu połączyć z centralnym zamkiem i alarmem. I o ile zamykanie klapy nogą będzie działało, to chcąc zamknąć lub otworzyć samochód i tak trzeba sięgnąć po pilota. A skoro sięgam po pilota ręką i mogę otworzyć klapę pilotem to otwieranie nogą już jest w takim przypadku bez sensu.
Gdybym ponownie miał nową CHR-kę bez tego mechanizmu to na pewno bym go kupił ponownie, bez dwóch zdań. Szczerze polecam.

A jak ktoś uważa taki bajer za kosztowną fanaberię to ma do tego oczywiście pełne prawo