Autor Wątek: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika  (Przeczytany 35471 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline D@niel

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Stycznia 2021, 19:14:26 »
Cześć :)
Przymierzam się do tego rozwiązania.
SOKIER w sierpniu opisał wrażenia z dnia instalacji zestawu.
Mamy już styczeń - czy klapa działa bezproblemowo?
Czy masz jakieś spostrzeżenia, które powinno się brać pod uwagę przed zakupem?
Bedę wdzięczny za odpowiedź!
Może w międzyczasie ktoś z Forumowiczów również doposażył swojego CHR-a w elektryczną klapę?
Pozdrawiam :)

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Stycznia 2021, 19:34:50 »
Mam i polecam.
Są 2 rodzaje. Jedne sprzedawane na Allegro, drugie w  ASO. Niewiele się różnią, Działają tak samo. Szkoda kasy na opcje otwierania nogą. Działa jak chce.

Offline sokier

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Stycznia 2021, 22:53:27 »
Siemka.
Otwieranie klapy bagażnika działa jak w dniu montażu. Póki co nie mam zastrzeżeń co do funkcjonowania mechanizmu. Jedyne co się zmieniło to mój stosunek do tego typu bajerów w samochodzie. Dziś już trudno by mi było zaakceptować manualne otwieranie. Człowiek szybko się przyzwyczaja. Trochę jak z nawigacją. Kiedyś jeździło się z mapą w ręku i na orientację. Dziś trudno to sobie nawet wyobrazić.
Czy mam jakieś spostrzeżenia? Jeśli wszystko działa jak należy, to nie ma sensu na siłę szukać problemów. Natomiast jeśli chodzi o zakup na aukcji czy w salonie to człowiek, u którego kupowałem mechanizm uświadomił mnie, że ASO zaopatrują się w towar u niego. Nie znam cen ASO ale pewnie jakąś prowizję sobie do tego naliczają. Co do mechanizmu otwierania nogą, to podczas montażu wytłumaczono mi, że w CHR nie można tego modułu połączyć z centralnym zamkiem i alarmem. I o ile zamykanie klapy nogą będzie działało, to chcąc zamknąć lub otworzyć samochód i tak trzeba sięgnąć po pilota. A skoro sięgam po pilota ręką i mogę otworzyć klapę pilotem to otwieranie nogą już jest w takim przypadku bez sensu.
Gdybym ponownie miał nową CHR-kę bez tego mechanizmu to na pewno bym go kupił ponownie, bez dwóch zdań. Szczerze polecam.  :good: A jak ktoś uważa taki bajer za kosztowną fanaberię to ma do tego oczywiście pełne prawo  :song:

Offline D@niel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Stycznia 2021, 22:21:45 »
SOKIER - dziękuje za odpowiedź. Pewnie się zdecyduję :)

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Stycznia 2021, 22:41:48 »
Siemka.
Otwieranie klapy bagażnika działa jak w dniu montażu. Póki co nie mam zastrzeżeń co do funkcjonowania mechanizmu. Jedyne co się zmieniło to mój stosunek do tego typu bajerów w samochodzie. Dziś już trudno by mi było zaakceptować manualne otwieranie. Człowiek szybko się przyzwyczaja. Trochę jak z nawigacją. Kiedyś jeździło się z mapą w ręku i na orientację. Dziś trudno to sobie nawet wyobrazić.
Czy mam jakieś spostrzeżenia? Jeśli wszystko działa jak należy, to nie ma sensu na siłę szukać problemów. Natomiast jeśli chodzi o zakup na aukcji czy w salonie to człowiek, u którego kupowałem mechanizm uświadomił mnie, że ASO zaopatrują się w towar u niego. Nie znam cen ASO ale pewnie jakąś prowizję sobie do tego naliczają. Co do mechanizmu otwierania nogą, to podczas montażu wytłumaczono mi, że w CHR nie można tego modułu połączyć z centralnym zamkiem i alarmem. I o ile zamykanie klapy nogą będzie działało, to chcąc zamknąć lub otworzyć samochód i tak trzeba sięgnąć po pilota. A skoro sięgam po pilota ręką i mogę otworzyć klapę pilotem to otwieranie nogą już jest w takim przypadku bez sensu.
Gdybym ponownie miał nową CHR-kę bez tego mechanizmu to na pewno bym go kupił ponownie, bez dwóch zdań. Szczerze polecam.  :good: A jak ktoś uważa taki bajer za kosztowną fanaberię to ma do tego oczywiście pełne prawo  :song:
Czy możesz dać namiar na tego gościa od sprzedaży i montażu?

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline D@niel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Lutego 2021, 22:52:30 »
Cześć
Prawdopodobnie chodzi o firmę Euro-Watt z Torunia. Tel: 608331316, euro-watt@wp.pl
Pozdrawiam.

Offline sokier

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Lutego 2021, 17:23:33 »
Siemka. Chodzi dokładnie o tę firmę. Już przekazałem dane na priv, bo myślałem, że nie można sobie tak po prostu podawać publicznie danych wrażliwych, wiecie RODO itd. Ale skoro już zostały ujawnione, to potwierdzam.

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II 2.0 '24
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Marca 2022, 13:55:53 »
Są 2 rodzaje. Jedne sprzedawane na Allegro, drugie w  ASO. Niewiele się różnią, Działają tak samo.

Witam.
A jak na dzisiaj wygląda kwestia ceny zestawu wraz z montażem: w ASO i poza ASO ?
CHR I 1.8 '18 Selection
Corolla Cross 2.0 '22 Style+Tech

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2.0 GR S
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Marca 2022, 10:17:47 »
Kupując auto zamówiłem doposażenie w bezdotykowo otwieraną klapę bagażnika. Zapłaciłem 5k , teraz jakaś promocja 4,5k.
Spodziewałem się, że doposażenie będzie na oryginalnych częściach i będzie pracowało jak oryginał.
Niestety ASO montuje Polski zestaw, nieźle muszą na tym zarabiać.... Sterownik był już raz wymieniany bo się ciągle wieszał, ale najlepsze jest to, że siłowniki są krótsze i klapa nie otwiera się na taką wysokość jak powinna .
Jak dla mnie to szajs.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Marca 2022, 11:18:13 »
Uprzedzili Cię o tym, że to nie będzie oryginał?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2.0 GR S
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Marca 2022, 11:23:00 »
Gdyby uprzedzili to bym się raczej nie zdecydował, nawet do głowy mi nie przyszło....

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Marca 2022, 11:48:44 »
To zagrali ciosem poniżej pasa…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Marca 2022, 12:43:49 »
Witam wszystkich.
Mogę się pochwalić że też już mam i używam od 3 dni  :laugh: .
Montaż przez wymienioną wyżej firmę z Torunia - o czym zdecydowała konkurencyjna w stosunku do ASO cena (pomimo, że musiałem ponad 200km w jedną stronę dojechać) - 2,9k.
Jak na razie pełne zadowolenie, łącznie z małżonką.
Oby tak dalej i bezawaryjnie.
« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2022, 12:46:22 wysłana przez Jaś Fasola »
CHR I 1.8 '18 Selection

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Marca 2022, 12:39:40 »
Witam wszystkich.
Mogę się pochwalić że też już mam i używam od 3 dni  .
Montaż przez wymienioną wyżej firmę z Torunia - o czym zdecydowała konkurencyjna w stosunku do ASO cena (pomimo, że musiałem ponad 200km w jedną stronę dojechać) - 2,9k.
Jak na razie pełne zadowolenie, łącznie z małżonką.
Oby tak dalej i bezawaryjnie.
Masz corolle? Ile czasu zajął montaż?

Wysłane z mojego One+ 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Marca 2022, 17:56:07 »
Masz corolle? Ile czasu zajął montaż?

Witam.
Mam CHR Hybrid - montaż zajął ok. 3 godzin - co zresztą od początku wykonawca deklarował.
CHR I 1.8 '18 Selection

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl