Autor Wątek: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika  (Przeczytany 35489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR MY24
Odp: Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika
« Odpowiedź #45 dnia: 08 Lipca 2024, 13:59:55 »
czy w C-HR GR 24 elektryczna klapa bagażnika ma czujniki umożliwiające jej otwarcie "kopnięciem"

Nie ma funkcji otwierania elektrycznej klapy bagażnika "kopnięciem".

pireus

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 08 Lipca 2024, 14:04:04 »
Witam,
czy w C-HR GR 24 elektryczna klapa bagażnika ma czujniki umożliwiające jej otwarcie "kopnięciem
A co masz napisane w specyfikacji samochodu ?

Offline dawko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
« Odpowiedź #47 dnia: 08 Lipca 2024, 14:08:28 »
„Elektrycznie unoszone drzwi bagażnika” ale nie przyszło mi do głowy, że nie będzie czujnika. Jaki to ma sens

pireus

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 08 Lipca 2024, 14:24:29 »
Jaki to ma sens
Duży, nie musisz ręcznie podnosić i opuszczać klapy. Ja mam bezdotykowe otwieranie i nigdy z niego nie korzystam.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #49 dnia: 08 Lipca 2024, 14:24:33 »
Czujnik można dołożyć
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline dawko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
Elektrycznie podnoszona klapa bagażnika
« Odpowiedź #50 dnia: 08 Lipca 2024, 14:40:00 »
Jaki to ma sens
Duży, nie musisz ręcznie podnosić i opuszczać klapy. Ja mam bezdotykowe otwieranie i nigdy z niego nie korzystam.
To że z tej opcji rzadko się korzysta to normalne, w większości przypadków podchodzisz do auta z pustymi rękoma więc nie ma sensu „kopać”, ale raz na jakiś czas to się przydaje, np. wychodząc ze sklepu z zakupami. Natomiast samo elektryczne otwieranie jest wkurzające, bo trwa trzy razy dłużej, toleruję je tylko dla tej opcji otwierania „kopnięciem” (w RAV4 mam to w komplecie), a tu (w C-HR) zaskoczyło mnie to, że tego nie ma

[mention]Colin [/mention] wiesz może ile kosztuje dołożenie czujnika?
« Ostatnia zmiana: 08 Lipca 2024, 14:41:58 wysłana przez dawko »

Offline Stingear

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0 2020 OE
« Odpowiedź #51 dnia: 31 Grudnia 2024, 22:46:44 »
Witam, Temat nieco przystygł, ale że jestem nowy (auto mam od tygodnia) i temat mnie interesuje, to go trochę odgrzeję.
W poprzednim aucie miałem otwieranie bagażnika z pilota - bardzo wygodna opcja. Nie było w prawdzie opcji zamykania, ale samo otwieranie robiło robotę. No i mogłem otworzyć bagażnik bez otwierania auta. Po zamknięciu ponownie aktywował alarm w aucie.
Co do C-HR, to komplet do samodzielnego montażu to koszt ok. 299€, można wtedy otwierać przyciskiem na klapie lub pilotem. Są też wersje z "czujnikiem kopnięcia", ale mnie osobiście to nie interesuje, aczkolwiek różnica w cenie niewielka.
Sam proces montażu jest dość banalny, wymaga raczej podstawowych umiejętności manualnych i cierpliwości.
Nie jest to temat "do zrobienia na już", ale z pewnością rzecz obowiązkowa dla mnie.
-------------------------------
Toyota C-HR 2.0 Hybrid
2020 Orange Edition

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl