Autor Wątek: TPMS a dodatkowy komplet felg.  (Przeczytany 4004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liet

• Toyot Leżący
  • *
TPMS a dodatkowy komplet felg.
« dnia: 25 Sierpnia 2017, 15:58:13 »
Czy ktoś dokupywał dodatkowy komplet felg z przeznaczeniem na opony zimowe i jeśli tak to w jaki sposób poradziliście sobie z czujnikiem ciśnienia w oponie?
Z tego co widzę to cena kompletu czujników to okolice 800 zł (sic!). Przekładanie czujników z oryginalnych felg też wydaje się średnim pomysłem. Pytanie czy mogę sobie te czujniki darować i jeździć bez, czy też komputer nie będzie dawał spokoju?

Offline fanatyk

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: TPMS a dodatkowy komplet felg.
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2017, 16:34:12 »
Będzie Ci się świecić kontrolka. Ja kupowałem felgi od razu z czujnikami. 2 komplety czujników można przypisać do 1 kompa. Ale to chyba od modeli 2016r. Lub 2015

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Auris HSD:

Offline 23wesdxc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Sierpnia 2017, 16:38:38 »
Odnośnie tych 2 kompletów możliwych do wpisania do komputera to jest pewna informacja? Serwis się zarzeka że tylko jeden.

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Sierpnia 2017, 18:15:41 »
Ja mam drugi komplet felg bez czujników. W zimie sobie tylko kontrolka na stałe świeci i tyle.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Sierpnia 2017, 18:42:39 »
Odnośnie tych 2 kompletów możliwych do wpisania do komputera to jest pewna informacja? Serwis się zarzeka że tylko jeden.
Auris II FL (zdaje się od czerwca 2015) ma możliwość zakodowania dwu kompletów, wcześniejsze tylko jeden komplet.
Dobry wątek o TPMS był tu:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,35285.0.html
Spalanie - Motostat.pl

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Sierpnia 2017, 22:58:23 »
Potwierdzam. W nowszych wersjach da się 2 komplety zaprogramować. Co zauważyłem też, nie opłaca się kupować samych czujników ciśnienia bo toyota co jakiś czas ma promocje na komplet stalówek z oponami i czujnikami. Ja wyhaczyłem taki zestawik za 1600 zł netto, koła 15 cali z fajnymi Continentalami.
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2017, 23:07:33 wysłana przez Gawith »

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Sierpnia 2017, 14:32:46 »
Potwierdzam. Mam zakodowane dwa komplety czujników. Przy nie zakodowanym drugim komplecie czujników paliła się pomarańczowa lampka.
Teraz samodzielnie wymieniam koła.

Offline 23wesdxc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Sierpnia 2017, 07:11:41 »
A możecie jeszcze napisać czy zakodować 2 komplety czujników potrafi tylko serwis?

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Sierpnia 2017, 08:23:31 »
Tak, tylko serwis i liczą za to 150 zł, a jeśli kupisz u nich felgi to masz już w cenie.

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Sierpnia 2017, 10:33:34 »
Cytuj (zaznaczone)
A możecie jeszcze napisać czy zakodować 2 komplety czujników potrafi tylko serwis?
Trochę czytałem , na dzień dzisiejszy w nowych Toyotach tylko serwis i niektóre wyspecjalizowane serwisy opon to mają , trzeba dostać się do komputera , specjalnym komputerem który odczytuje czujniki i programuje w komputerze auta. Komputerek jest dość drogi więc nie każdy to coś kupuje . 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl