Darek Toyota dzięki za odpowiedź - zmostkowanie przewodów z obu wtyczek pomogło. Zmieniarka ruszyła i radio też działa normalnie!
igoor1983 na takie porady szkoda słów. Żadne transmitery mnie nie interesują. Po pierwsze jakość (choć raidomi czy jak to się tam pisze faktycznie wiele osób pod tym względem zachwala), po drugie jestem staroświeckim zwolennikiem plików mp3 zapisanych na pendrive/kartach SD, a nie grania z telefonu po Bluetooth, czy tym bardziej odtwarzania plików z internetu.
Nie wiem, czy w Toyocie były różne standardy audio i głośników do wyboru jak np. w Volvo którego używam na co dzień. Może u mnie jest zamontowany jakiś wyższy setup audio, bo moje głośniki w Toyocie mnie akurat bardzo pozytywnie zaskoczyły. Grają IMHO bardzo dobrze jak na zestaw fabryczny z pewnie całkowicie niewygłuszonymi drzwiami. Mam też napęd CD zamiast kaseciaka, więc standard trochę wyższy. Nie spodziewałem się po tym aucie takiej jakości, a w audio akurat trochę się dłubię więc mam porównanie ze wspomnianym wyżej wygłuszonym i zrobionym przeze mnie Volvo z 13 głośnikami Dynaudio i wzmacniaczem Dolby Pro Logic II.
Wrócę natomiast jeszcze do pytania o tą fabryczną nawigację pod fotelem. Z tego co dziś patrzyłem na ten napęd to jest to na pewno nawigacja bo pisze na niej Toyota navigation system. Wie ktoś jak to działa, jak to odpalić? Chciałbym ją sprawdzić choćby z czystej ciekawości co to jest i jak wygląda. Podejrzewam, że daje jakieś komunikaty tekstowe na wyświetlacz?