Autor Wątek: Camry Coupe uszczelka szyby tylnej i szyba czołowa  (Przeczytany 8764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kantor

• Toyot Leżący
  • *
Camry Coupe uszczelka szyby tylnej i szyba czołowa
« dnia: 13 Września 2017, 15:13:53 »
Witam wszystkich!!!
Jestem tu nowy, choć moją Toyką jeżdżę od prawie 5 lat. Poszukuję do niej szyby czołowej (ostatnio oberwała konarem drzewa) i uszczelki szyby tylnej. Niby nic a jednak problem jest. Jest to kanadyjska wersja coupe (2- drzwiowa) 2,2 w manualu  z roku 95 i okazuje się być bardzo rzadkim samochodem na naszym rynku. Jeśli ktoś może mi pomóc w jakimkolwiek zakresie, to proszę o kontakt. Sprawa jest dość pilna, bo autko jest właśnie u lakiernika i stoi bez w/w elementów.
Dzięki, i pozdrawiam.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Camry Coupe uszczelka szyby tylnej i szyba czołowa
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Września 2017, 15:54:39 »
Jak chcesz to mam szybę, pilkingtona tylko jest taka krzywa, że nie pasuje do samochodu  :|
Na allegro jest kilka szyb do amerykańców.

A uszczelka tylnej szyby to w ASO.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Września 2017, 16:34:59 »
Mam szybę, tyle, że bez okienka na VIN na podszybiu.

Offline kantor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Września 2017, 22:43:17 »
Dziękuję za szybką reakcję:-)).
Szyba czołowa uratowana!!! Wymaga tylko wypełnienia w dwóch miejscach. Baliśmy się, że pęknie przy demontażu. Uszczelka przednia również do użycia, ale tylna to jakaś masakra.
W ASO byłem i dowiedziałem się, że żadnego z elementów, które szukam nie ma. Mało tego, system wskazał, że uszczelka przednia i tylna są... takie same. O co chodzi w tym systemie, to nie mam pojęcia  :czerwona:.
Na Allegro już dawno obdzwoniłem wszystkich, jak i cały internet ( i to dwa razy, jak Chuck Norris  :wallbash:). Moi Drodzy, wszystko to, co jest dostępne, dotyczy sedana lub kombi. O Camry Coupe nie słyszeli nawet w szczecińskim Xedosie, gdzie gość, pracujący tam 20 lat, jeszcze się z takim modelem nie spotkał.
Dlatego ponawiam swój apel o, chociażby, uszczelkę tylnej szyby- może być tylko zewnętrzna z chromowanym klinem.
Jeszcze raz dziękuję. A ta krzywa szyba, to chyba taka rzadkość, jak mój samochód... :o

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2017, 10:24:14 »
Szyba czołowa uratowana!!! Wymaga tylko wypełnienia w dwóch miejscach. Baliśmy się, że pęknie przy demontażu. Uszczelka przednia również do użycia, ale tylna to jakaś masakra.

Na prawdę chcesz wstawiać starą szybę?

Offline kantor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Września 2017, 12:20:53 »
Stara- nie stara, ale oryginalna. Ma dwa punktowe uszkodzenia, które okazały się niegroźne i nie spowodowały, choćby najmniejszego, pęknięcia. Spece od szyb samochodowych zapewniają, że po wypełnieniu tych małych ubytków szyba będzie ok. Zobaczymy "w praniu"...
Prośba o pomoc w sprawie tylnej uszczelki do coupe jest wciąż aktualna i b. pilna.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Września 2017, 12:23:59 »
Co z tego, że oryginał? Przez tyle lat na pewno jest już porysowana i wypiaskowana ;)

Offline kantor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Września 2017, 14:48:54 »
... WYDAJE MI SIĘ, ŻE LEPSZA TAKA NIŻ KRZYWA I NIEZBYT PASUJĄCA:-)))
Próbowałem odpowiedzieć w prywatnej poczcie, ale "nie mam dostępu do tej sekcji".
Nr VIN: 4T1CG12K5TU678300

Mam również sedana na części (zielony), ale bez silnika ( a właściwie bez jego kilku ważnych elementów). Reszta jest zdatna i może komuś się przyda.
Dzięki za chęć pomocy. Pozdrawiam!!!

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Września 2017, 19:20:26 »
WYDAJE MI SIĘ, ŻE LEPSZA TAKA NIŻ KRZYWA I NIEZBYT PASUJĄCA:-)))

To na pewno  :cheesy:

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus GS350
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Września 2017, 11:00:02 »
Stara- nie stara, ale oryginalna. Ma dwa punktowe uszkodzenia, które okazały się niegroźne i nie spowodowały, choćby najmniejszego, pęknięcia. Spece od szyb samochodowych zapewniają, że po wypełnieniu tych małych ubytków szyba będzie ok. Zobaczymy "w praniu"...
Prośba o pomoc w sprawie tylnej uszczelki do coupe jest wciąż aktualna i b. pilna.

Co do tylnej szyby, chodzi Ci o 2,3 czy 4 z tego diagramu? https://parts.olathetoyota.com/oem-parts/toyota-reveal-molding-75571aa010/?c=aT04NDk4ODIwNCZyPTM%3D

Offline kantor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Września 2017, 13:52:47 »
Część nr 4 jest priorytetowa, ale 2 i 3 (gdyby były) też bym wziął. Niestety, te elementy nie są dostępne.
Ale dzięki za grafikę, może mi w czymś pomoże(?).
A może masz takie elementy i możesz podratować...?

Offline kantor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Września 2017, 14:06:22 »
Bardzo dziękuję. Dwie pierwsze części dotyczą przodu, ale z ostatnią trafiłeś w 10-kę.
Numer zgadza się z katalogiem Toyoty (choć rysunek już nie). Niestety, nie jest dostępna ani na portalu w Stanach, ani w serwisie w Polsce. Nie ma też w Niemczech i z tego, co mi wiadomo w Europie.
Dobra wiadomość jest taka, że udało mi się znaleźć przednią szybę. Jest przeznaczona do Lexusa (prawdopodobnie do SC400, ale to moje domysły). Zdecydowałem się na nią i jak przymierzę, to dam znać.
Jak zobaczyłem odświeżone autko w lakierni to temat tylnej uszczelki wciąż nie daje mi spać, więc każdy pomysł wezmę pod uwagę. Jest to jedyny (oprócz przednich lamp) element, który szpeci ten samochód.
Jeszcze raz dziękuję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl