Autor Wątek: Problem z fotelem  (Przeczytany 2006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gawith

• Gość
Problem z fotelem
« dnia: 14 Września 2017, 06:48:20 »
Od pewnego czasu mam problem z fotelem kierowcy. Gdy auto chwile postoi na parkingu to fotel się podnosi i za każdym razem muszę go ręcznie opuszczać dźwignią do regulacji. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Jest to jakoś do wyregulowania?

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Problem z fotelem
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2017, 07:23:45 »
Od pewnego czasu mam problem z fotelem kierowcy. Gdy auto chwile postoi na parkingu to fotel się podnosi i za każdym razem muszę go ręcznie opuszczać dźwignią do regulacji. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Jest to jakoś do wyregulowania?
Ja mam na odwrót, czyli podnoszę fotel, a po pewnym czasie siedzisko opada. Też jestem ciekawy czy jest jakiś sposób wyregulowania fotela
Obi

Offline Kalinsky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2017, 07:42:00 »
Ja mam podobnie jak @Piotr Sas. Po kilku godzinach muszę znowu podnieść fotel. Dziwne to, bo tam jest czysta mechnika, żadnych kompresorów czy poduszek (tak mi się zdaje). Ale teraz pojadę do serwisu pewnie dopiero w grudniu na przegląd bo ostatnio częściej jeżdżę zastępczym niż swoim. 

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Września 2017, 10:02:57 »
Ja mam na odwrót,
No u mnie też tak jest...

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Września 2017, 11:52:58 »
Trzeba coś pod siedzenie wsadzić (cegłę) i będzie spokój hihihihihi.
Na poważnie według mnie oglądałem dzisiaj podnoszenie , to tam jest siłownik jak w krzesłach biurowych , czyli pompka i ciśnienie , oparcie chodzi mechaniczne do tyłu i do przodu , siedzisko hydraulicznie .

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Sierpnia 2020, 02:32:14 »
U mnie z czasem fotel idzie w dół ,mam takie wrażenie ,że to nie dzieje się jak się już siedzi . To powoduje ilość siadań ,takich zdecydowanych . Może siłowniki nawalają ,ale jeśli by tak było to raczej do dołu niż do góry .
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Sierpnia 2020, 11:46:57 »
U mnie z fotelem jest w porządku. Siedzi zawsze na swoim miejscu. Ja 3mam auto w garażu w domu. I pomyślałem sobie, że fotel może zmienia położenie, jeśli auto garażuje, albo często i długo stoi "pod chmurką", od nagrzewania się wnętrza od słońca. I wysoka temperatura może "pompuje" jakoś siłownik pod fotelem. Nic innego nie przychodzi mi do głowy  :o
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2020, 11:52:06 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl