Autor Wątek: Auris do odbioru  (Przeczytany 16140 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Auris do odbioru
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Listopada 2017, 17:10:47 »
Nie realne żeby stary samochód montować na nowej płycie podłogowej. Nie wierz w cuda.
Co więcej, często nowy model bazuje na starej.

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Listopada 2017, 18:35:04 »
Ja ostatnio uslyszałem od sprzedawcy, że w przyszłym roku będzie kolejny lifting. Wszystko możliwe, Yaris obecnie również przeszedł ponowny fl.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Listopada 2017, 19:03:50 »
no to skoro stara płyta to co za różnica z którego roku. Skoro zamówiłeś samochód wcześniej to nie myślisz chyba że odbierając go w tym roku dostaniesz na częściach z roku przyszłego. To fizycznie nie możliwe.

Offline Jurash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Listopada 2017, 21:17:19 »
Auris odebrany, poszło sprawnie; czekał już z zapakowanymi oponami letnimi (Continental) i założonymi zimówkami Laufenn LW31 195/65/R15 91T. Budżetówki, ale nie chce niczego złego o nich pisać, póki nie będę wiedział jak się sprawdzą w eksploatacji. O wrażeniach z jazdy, też nic nie napiszę, bo w drodze do domu, najwięcej to w korkach stałem....acha, I bieg ciężko wchodzi i żeby go nie mordować, trzeba zasymulować wrzucenie II i wtedy dopiero wrzucić jedynkę; mam nadzieję, ze to się jakoś spasuje w krótkim czasie. Jutro wypad poza miasto, to coś napisze o wrażeniach z jazdy i może jakieś fotki wstawie, jak mi się ta sztuka uda. Może mi ktoś podpowie, jakiej wielkości fotki można wrzucać na forum?
 To tak na próbę i udało się.
  Miłego wieczoru

Jeśli mąż otwiera żonie drzwi samochodu - znaczy, że to nowy samochód albo nowa żona.

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Listopada 2017, 10:48:39 »
Gratulacje z zakupu .
Ja jak swojego TS-a odbierałem , po sprawdzeniu wszystkiego w koło , kilka razy , dopiero jak byłem w sporej odległości zauważyłem że na krawędzi maski jest mała rysa , później się okazało , że maska jest załamana na krawędzi i tak sprytnie pastami zapolerowana , że nic nie było widać ! Oczywiście macha do wymiany poszła !.

Offline Jurash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Listopada 2017, 15:46:48 »

Gratulacje z zakupu .
Ja jak swojego TS-a odbierałem , po sprawdzeniu wszystkiego w koło , kilka razy , dopiero jak byłem w sporej odległości zauważyłem że na krawędzi maski jest mała rysa , później się okazało , że maska jest załamana na krawędzi i tak sprytnie pastami zapolerowana , że nic nie było widać ! Oczywiście macha do wymiany poszła !.[/quote]

Dziękuję!...a w załączeniu, ibiecane fotki

Jeśli mąż otwiera żonie drzwi samochodu - znaczy, że to nowy samochód albo nowa żona.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Listopada 2017, 18:06:39 »
Może to kwestia gustu ale te alusy są multi okropnę :I

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Listopada 2017, 18:32:50 »
To stalowki + kołpaki

Offline Jurash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Listopada 2017, 08:38:01 »
To stalowki + kołpaki
Tak jak Bazi napisał, to stalówki z kołpakami, ale zgadzam się rzadko spotykane okropieństwo wśród kołpaków, mają tą zaletę, że ich nikt nie zajuma <taniec>

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Listopada 2017, 09:38:11 »
To lepiej kupić multiple ????

Offline RAV73

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Listopada 2017, 10:40:06 »
U mnie w mieście kobitka jeździła nową Auriską w wersji Selection z pięknymi 17" aluskami i co, wymieniła na zimowe balony w komplecie z podobnymi jak wyżej kołpakami zabezpieczonymi trytytkami... wygląda to tragicznie. Jak mi się ta wersja Aurisa podoba, tak z kołpakami odpycha.
Rozumiem wymianę kół na zimę na stalówki, ale żeby oszpecać sobie samochód na na pół roku? Przecież dużo lepiej wyglądają stalówki bez kołpaków.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Listopada 2017, 11:06:27 »
Ja nawet nie myślę ściągać alufelg z przyczyny zimy. Kupowałem alufelgi dla siebie a nie dla przyszłego posiadacza samochodu więc mi ich nie szkoda.

Offline Jurash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Listopada 2017, 11:10:52 »
To lepiej kupić multiple ????
Rozumiem wymianę kół na zimę na stalówki, ale żeby oszpecać sobie samochód na na pół roku? Przecież dużo lepiej wyglądają stalówki bez kołpaków.
No i posypała się krytyka f-my Toyota Motor Poland; też jak zobaczyłem te kołpaki pomyślałem, że badziewie, ale nie zamierzam ich nawet palcem tknąć, bo mam inne priorytety, a mianowicie:
- muszę dokupić klucz do kół, bo wzmiankowana wyżej firma nie przewiduje go w wyposażeniu samochodu z zestawem naprawczym.
-dokupić koło dojazdowe, bo nie mam ochoty kupować 2 nowych opon jak "złapie gume" (jeszcze nie zdążyłem sprawdzić czy jest lewarek?)
-kupić dywaniki gumowe, bo te tekstylne po 2 dniach juz są z....e.
-założyć przeciwmgielne przed zimą.
    ... a kołpaki, jako się rzekło; szpetne są. :czerwona:

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Listopada 2017, 12:33:07 »
Kołpaki po prostu zwykłe... pytanie do czego używasz auta? dla mnie to urządzenie do przemieszczania, które ma być w miarę bezawaryjne i ekonomiczne. Oczywiście ma wyglądać przyzwoicie i te kołpaki nie psują tego wizerunku ;-)
Też myślałem kiedyś o pmgielnych, bo mieszkam niedaleko stawów i co rano jadę długo we mgle, ale jakoś odkładam temat...

Przez ponad 20 lat jeżdżenia samochody złapałem tylko dwa razy gumę, z czego jeden raz przez własną głupotę (upuściłem śrubę koło zaparkowanego auta i zapomniałem ją uprzątnąć przed wyjazdem :-D... poza tym w każdym OC, nie wspominając o pakietach - masz teraz darmową wymianę koła i/ lub holowanie do wulkanizacji, więc po cholerę się męczyć? ew. możesz użyć zest. naprawczego i oddać oponę do naprawy.

Offline Jurash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Listopada 2017, 18:43:48 »
Przez ponad 20 lat jeżdżenia samochody złapałem tylko dwa razy gumę, z czego jeden raz przez własną głupotę (upuściłem śrubę koło zaparkowanego auta i zapomniałem ją uprzątnąć przed wyjazdem :-D... poza tym w każdym OC, nie wspominając o pakietach - masz teraz darmową wymianę koła i/ lub holowanie do wulkanizacji, więc po cholerę się męczyć? ew. możesz użyć zest. naprawczego i oddać oponę do naprawy.
Też sobie nie przypominam, przez ostatnie naście lat, ale umiesz liczyć, licz na siebie, taka myśl mi przyświeca, bo po prostu nie wierze w "pakiety", a liczyć na to, że gumy nie złapię, to zbyt optymistyczne. :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl