Autor Wątek: Awaria systemu PCS  (Przeczytany 95037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Awaria systemu PCS
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Grudnia 2017, 11:49:19 »
Wróciłam z serwisu
 Żadnych błędów komputer nie wykazał...
a system zaczął nagle działać.

Idealny samochód :good:

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Grudnia 2017, 11:56:23 »
Idealny samochód
Nie wiem czy idealny, ale ważne, że samouleczający się :)

Offline mariowr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Grudnia 2017, 16:30:25 »
Witam..
Jestem nowy itak czytam i czytam o tych problemach i coraz bardziej żałuje zakupu. auto odebralem w w piatek (przedwczoraj) o godz. 16 w sobote o godz 11 po przejechaniu 75 km wyskoczyly wszystkie mozliwe usterki pcs itp itd..,wlącznie ze spadkiem mocy silnika i koniecznosc wizyty w serwisie.W serwisie w jeleniej gorze zameldowalem sie o ok. pol godz. ...diagnoza???? (albo raczej jej brak) komputer diagnosty wskazuje uszkodzenie rozrządu i najprawdopodobniej bedzie konieczna wymiana silnika!!!!!!......co robić? chyba nie zgodze sie na taka naprawe i odstapie od umowy (10 dni ustawowe),z racji soboty i braku kompetentnych osob niczego wiecej sie nie dowiedzialem ,w poniedzialek czeka mnie walka z wiatrakami.
poradżcie cos drodzy furomowicze 

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Grudnia 2017, 16:45:32 »
Zalezy jak kupiles samochod.. leasing gotowka itp??

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Grudnia 2017, 16:46:52 »
poradżcie cos drodzy furomowicze
Jeśli jest możliwość odstąpienia od umowy - zrób to. Nawet bym się nie zastanawial.

Offline tomasz2006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Grudnia 2017, 16:54:02 »
To chyba jakiś pechowy egzemplarz  :o,ja mojego mam od lutego i żadnych problemów .Samochód jak dla mnie świetny chociaż nie bez małych wad .
Na twoim miejscu  raczej bym odstąpił od umowy i ewentualnie zamówił następny . Powodzenia  :good:

Offline Emigracja

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Grudnia 2017, 16:58:40 »
Proponuję odstąpić od umowy .Widocznie miałeś strasznego pecha .
Silnik składał jaki pijany Walijczyk w Deeside . A Turek zamontował bez sprawdzenia . Nie przejmuj się to jest Toyota - dba o markę . W Reno albo Citroenie powiedzieli że tak ma być !    :czerwona:  :czerwona:

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #52 dnia: 17 Grudnia 2017, 17:21:20 »
W serwisie w jeleniej gorze zameldowalem sie o ok. pol godz. ...diagnoza???? (albo raczej jej brak) komputer diagnosty wskazuje uszkodzenie rozrządu i najprawdopodobniej bedzie konieczna wymiana silnika!!!!!!......co robić? chyba nie zgodze sie na taka naprawe i odstapie od umowy (10 dni ustawowe),z racji soboty i braku kompetentnych osob niczego wiecej sie nie dowiedzialem ,w poniedzialek czeka mnie walka z wiatrakami.
czym wróciłeś do domu ? Dali ci auto zastępcze, bo rozumiem że CHR został w ASO, skoro stwierdzili uszkodzenie rozrządu ?
Zanim odstąpisz od umowy poczekaj na rzetelną diagnozę w ASO, bo może to jednak pierdoła, którą da się naprawić w godzinę.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline mariowr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Grudnia 2017, 17:31:12 »
wow!! jakie szybkie odpowiedzi:)) dzieki wielkie
auto jest czesciowo w kredycie (pol na pol),tak dostalemauto zastepcze (aurisa w hybrydzie),moja to 1.2 benzyna w manualu,ale to bez znaczenia....
serwis wygladał tak ,ze Pan mechcanik po oglądnieciu i odczytaniu bledow wisial ok godz na telefonie i rozmawiał (podobno z jakimś technikiem "skadś tam" ,nastepnie powiedzial ze to pierwszy taki przypadek w Polsce i jest podejrzenie rozrządu...ok tylko skąd ten bład PCS???? ok moge poczekac na wlasciwa diagnoze ,ale wtedy minie mi 10 dniowy termin zerwania umowy .......nie wiem co robic   sorki za literowki ale jestem nieco wqrwiony

Offline mariowr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Grudnia 2017, 17:35:26 »
wiem ,wiem wszystko sie moze zdarzyc bo to tylko rzecz mechaniczna ,ale on mi padł przed upływem doby!!!!!;)))) jakas masakra nie po to kupilem auto za prawie 100 tys ,zeby jezdzic zastepczym od samego poczatku......sorki za te przemyslenia ,ale jestem załamany

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 17 Grudnia 2017, 17:38:42 »
Ja odstąpiłabym od umowy.
jakiś pechowy egzemplarz.

Zrób to.

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Grudnia 2017, 19:44:24 »
Jaki miał przebieg gdy odbierałeś z salonu?

Offline mariowr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Grudnia 2017, 20:08:34 »
7km ,tak więc bezawaryjnosc toyoty jest obliczona na 68km;D

Offline Macallan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 18 Grudnia 2017, 08:48:08 »
Elektronika w C-HR potrafi wariować. Sugeruję poczekać na prawdziwą diagnozę, bo coś nie chce mi się wierzyć, że w nowym samochodzie padł rozrząd i silnik. Prawdopodobnie wystarczy reset komputera

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Grudnia 2017, 08:52:29 »
Sugeruję poczekać na prawdziwą diagnozę
Tylko, żeby nie czekał zbyt długo, bo minie mu czas na odstąpienie od umowy i się będzie bujał z felernym samochodem (w przypadku, gdyby to faktycznie silnik). Przecież nawet jeśli to naprawią, to automatycznie spada wartość auta jeśli już było grzebane w silniku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl