Autor Wątek: carina GTi (F)  (Przeczytany 16121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
carina GTi (F)
« dnia: 05 Maja 2005, 15:41:11 »
Pytanko dla ludzi którzy mieli okazje opcowania z GTi.
Chodzi mi po głowie kupienie takiego autka :-DD ( jeśli będe miał odpowiednią ilość kay :lol: ) i mam pare pytań: jakie jest spalanie tego autka, czy jest dużo twardszy od standardowej wersji, czy ma lepsze hamulce no ale nakważniejsze pytanko to jak z częściami zamiennymi i cenami do tego modelu?? No i słyszałem że da sięw tej toyotce zamknąć szafe a więc  :twisted:  240km/h ??
z góry dzięki za odpowiedź :modlitwa

CarinaGTI

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Maja 2005, 15:51:04 »
heh sprzedałem swoją z 3tyg temu :D
spalanie tak jak 3SFE, pali podobnie, jest ciut twardzsze, z przodu inne zawieszenie-podwójne wachacze, dla nei wtajemniczonych tzreba kupwoać w seriwise, dla nie wtajemniczonych, możn smnialo regenerować sworznie w przenidch wachaczach, ajk i w tylnych poprzecznych belkach wiec spoxik :D hamulce ma wieksze z produ 3SFE ma 255mm z przodu GTI ma 275mm, no i  z tyłu ma tarcze(czego 3SFE nie ma, bo ma bębny) eksploatacja podobnie wychodzi jak w przypadku 3SFE (2.0 GLi), skuteczność hamulców jest pdoobna jak w 3SFE bo GTI ejst ciuit cięższa z uwagi an ciut cięższe zawieszenie :D ale warto :D
oj da sie zamknąć szafe :D od 200km/h bawet fakjnie przypspiesza :D w razie pytan pisz, jest jeszcze carinus który ma też cari GTI wiec coś podopowie

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
carina GTi (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maja 2005, 16:58:29 »
A ja mam jeszcze pytanie do ciebie. Ja jestem tu nowy ale czytałem że masz kupić jakąś nową toyotke. już ją kupiłeś czy nie?? i jaka to będzie?? ( ale chyba nie SUPRA??  :oops: )

CarinaGTI

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Maja 2005, 17:10:19 »
Cytat: bbartek22
A ja mam jeszcze pytanie do ciebie. Ja jestem tu nowy ale czytałem że masz kupić jakąś nową toyotke. już ją kupiłeś czy nie?? i jaka to będzie?? ( ale chyba nie SUPRA??  :oops: )

wiecej w watku blue killer w "nasze samochody" :D  :-DD  :cnice  :-DD

Pan_CzÂłowiek

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Maja 2005, 17:33:21 »
A 3sfe dojdzie do 200 km\h i czy dalej przyspiesza??

Offline TURBO

• Toyot Chodzacy
carina GTi (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maja 2005, 17:56:51 »
Przyspieszy najwyżej do 215km/h przy dobrej pogodzie :D

FAWORYT

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Maja 2005, 18:25:16 »
Cytuj (zaznaczone)
Przyspieszy najwyżej do 215km/h przy dobrej pogodzie

215-220km/h ,dobre egzemplarze przekroczą 220km/h przy dobrych wiatrach,ale więcej to już licznik tylko pokazuje.Może nawet GLi niepokazać 210km/h,bo już troche może być dojechana,a może jechać więcej jak wyżej wspomniane 215km/h jak silnik trzyma moc,tak samo jest z GTi.

Carina GTI  zamyka szafe na takiej samej zasadzie jak carina GLi osiaga 230km/h,czyli raz na ruski rok :lol: .Katalogowo GTi(158KM) ,ma 215km/h,a GLi(133KM) 205km/h,różnica 10km/h....to są fakty.My z konradem doszliśmy do wniosku ,że nasze cariny(jego była) szły z podobnym oszustwem licznika.Jego 235km/h,a moja 225km/h,a więc oszustwo takie same :-DD
Rozumiecie....,tylko ,że konrad w chwilach lepszych miał nieraz więcej niż katalogowo KM ,a ja też mam ciut więcej....

Mimo wszstko polecam model GTi,jest ich mało!!To taka Celica GTi opakowana porządnie w praktyczną bude!!

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
carina GTi (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Maja 2005, 19:21:56 »
a jak tam z cenami i dostępnością np. z tarczami chamulcowymi?? z tarczami na tył?? z paskiem rozrządu?? czy jakimiś innymi częściami do silnika czy do zawieszenia??
i czy ten model wykazuje też taką tendencje do podsterowności jak zwykłe GTi??
i do którego roku była GTi produkowana?? I jak by ktoś miał jakieś ogłoszenia z cariną GTi to dajcie znać. Nawet mogą być ogłoszenia z niemiec i najlepiej taką po 95roku z 2airbagami, klimą i szyberdaszkiem :D
a jakby ktoś miał jakieś informacje o tym aucie gdzieś w necie,jakieś testy jego albo coś to dawajcie linki  :wink:

FAWORYT

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Maja 2005, 19:34:20 »
Cytuj (zaznaczone)
Nawet mogą być ogłoszenia z niemiec i najlepiej taką po 95roku z 2airbagami, klimą i szyberdaszkiem  
a jakby ktoś miał jakieś informacje o tym aucie gdzieś w necie,jakieś testy jego albo coś to dawajcie linki

:lol:  :lol:  :lol: ,ale dowaliłeś z tą klimą i airbagami,w taki sposób do śmierci takiej nieznajdziesz!!!
Masz tu jednego linka do aukcji allegro ,jak siępojawia GTi jedna na 3 miesiące ,to jest już sama w sobie okazją!!a po 95 roku nieznajdziesz chyba nawet w hiszpani,bo sam sięrozglądałem
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C272244
http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=7124339&id=ysxf4ruvz3g&sc=&make=70&eurofrom=0&euroto=0&zip=

Pozdrawiam i miłych poszukiwań po 95 roku z klimą i airbagami i 175KM za 8tyś.Euro

CarinaGTI

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Maja 2005, 20:48:23 »
Cytat: bbartek22
a jak tam z cenami i dostępnością np. z tarczami chamulcowymi?? z tarczami na tył?? z paskiem rozrządu?? czy jakimiś innymi częściami do silnika czy do zawieszenia??
i czy ten model wykazuje też taką tendencje do podsterowności jak zwykłe GTi??
i do którego roku była GTi produkowana?? I jak by ktoś miał jakieś ogłoszenia z cariną GTi to dajcie znać. Nawet mogą być ogłoszenia z niemiec i najlepiej taką po 95roku z 2airbagami, klimą i szyberdaszkiem :D
a jakby ktoś miał jakieś informacje o tym aucie gdzieś w necie,jakieś testy jego albo coś to dawajcie linki  :wink:

podsterowność raczej nie, z czesciami nie ma żadnego problemu, tak samo jak do 3SFE,
Faworyt:zgadzam sie na całej linii z Tobą :D
Gti była produkowana 158KM do końca 93 od 94 model 175KM a produkwoana była napewno do 1996
spóźniełeś sięo 3 tyg to bym ci opchnął za śmeiszne pieniadze bo mi sie spieszyło

Pan_CzÂłowiek

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Maja 2005, 23:05:41 »
Człowieku 3sfe z 97-96r hatchback to już rok po internecie szukam i 1 znalazłem!!! A co dopiero GTi :shock: . Jak znajdzieszGti z 92-93 roku to możesz sie uznawać za szczęśliwca

FAWORYT

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Maja 2005, 23:23:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Jak znajdzieszGti z 92-93 roku to możesz sie uznawać za szczęśliwca

To właśnie powyżej koledze znalazłem dwie cariny GTi i ja bym sięna którąś z nich zapatrzył bardziej,bo następne dopiero za pare miesięcy(tak to bywa jak przeglądam ogłoszenia,to GTi,to rodzynek!!)

Pan_CzÂłowiek

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Maja 2005, 14:01:00 »
Ta z allegro to chyba już nieaktualna. I trzeba ją zprowadzać. I jak jesteś taki dobry to znajdź mi 2.0 hatchback 97r to cie bede po rękach całować

Pan_CzÂłowiek

• Gość
carina GTi (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Maja 2005, 18:55:56 »
Dzięki, prawie idealnie :athunbsup   znasz jeszcze jakieś zagraniczne strony www z samochodami???

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl