Ja może tutaj to zostawię
https://www.youtube.com/watch?v=hhTLY8SjuTUpodpytałem się gościa z filmiku o parę rzeczy, m.in. DPF (pierwszy post)
Czyszczenie filtru uruchamia się u mnie circa co ok 600 km, nie ma żadnej lampki, tylko po zwiększeniu spalania chwilowego można się połapać.
sebastiw, z ilu na ile Ci spalanie wzrasta? I Tak samo obrotu na luzie? I ile to może trwać takie wypalanie podczas jazdy. Muszę się nauczyć to wyłapywać bo nie wiem na ile zabójcze jest dla filtra wyłączanie samochodu podczas tej procedury...
Zastanawiam się czy jak w moim przypadku powinno zaświecić się "check engine" to komputer wyrzuci, że chodzi o DPF czy nie rozróżnia szczegółów.
A właśnie ze jest lampka tylko Aso jej Ci nie załączyło ja byłem u speca i mi załączył ta lampkę wiec radzie jechać do ASO żeby włączyli ją to jest ich zasrany obowiązek jak auto do nich przyjeżdża zamówione z tym silnikiem a oni tego nie robią.....
SZYMQ, z ciekawości, podrzuć proszę jak u Ciebie wygląda ta ikonka. Czy z zamieszczonego linka nie wynika, że ta ikona zapala się przy wymuszeniach wypalania w warsztacie?
DPF do poprawnego działania musi mieć odpowiednio wysoką temperaturę, której w ruchu miejskim nie da się osiągnąć. Z czasem efekt tego będzie taki jak u mnie czyli dopalanie 2-3 razy w tygodniu aż w końcu trzeba było go wywalić bo check engine wywalał.
Gawith, samo miasto z korkami?