Autor Wątek: składanie-rozkładanie lusterek - defekt ?  (Przeczytany 5120 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
składanie-rozkładanie lusterek - defekt ?
« dnia: 14 Stycznia 2018, 20:53:45 »
Piszę tutaj bo użytkownicy Aurisów są bardziej aktywni od użytkowników Corolli oraz jest Was po prostu więcej. Otóż któregoś pięknego wieczora zamknąłem sobie zamkiem centralnym drzwi, a następnie z "palca" odryglowałem przednie drzwi, wysiadłem, zamknąłem auto, lusterka się złożyły  - czyli wszystko ok. Po powrocie, otwieram auto, wsiadam i oczom nie wierzę - lusterko od strony kierowcy otworzyło się o 180 stopni  :wallbash:. Czyli było wygięte, jakby ktoś przechodził i w nie uderzył. Złożyłem lusterka i otworzyłem ponownie i to samo. Zamknąłem drzwi centralnym, złożyłem lusterka, odblokowałem drzwi, potem lusterka i było ok. Od tego czasu co jakiś czas lusterko z mojej strony otwiera się zbyt szeroko. Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją ?
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: składanie-rozkładanie lusterek - defekt ?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Stycznia 2018, 21:34:47 »
Tak, jeśli Ci się tak otworzy nie kombinuj nic tylko od razu udaj się z takim rozłożonym do ASO. Wymienią na gwarancji (Koszt jak pamiętam 1600zł  <zalamka>). Jeśli powiesz że czasami się zdarza to zleją temat.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Stycznia 2018, 21:47:39 »
dzięki za info.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Stycznia 2018, 21:50:58 »
Nie zdziw się jeśli odeślą Cię z tym do ASO w którym kupowałeś samochód jeśli skorzystasz z alternatywy. Zaproponuj wtedy od razu wyjazd do Japonii skoro tam auto zostało wyprodukowane i wypnij się dupą zostawiając auto.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Stycznia 2018, 22:07:39 »
U mnie nawet po dłuższych opadach deszczu pod chmurką sytuacją się powtarzała.

Offline maly v8

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2018, 10:09:57 »
Jak rozłoży się tak szeroko, normalnie zamknij je na chama ręką , a potem przyciskiem zamknij i otwórz powinno się ustawić.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Stycznia 2018, 13:41:08 »
Nie zdziw się jeśli odeślą Cię z tym do ASO w którym kupowałeś samochód jeśli skorzystasz z alternatywy.
mieszkam w okolicach Łodzi - samochód kupiłem w Warszawie. Nic z tego. Pojadę do najbliższego ASO i nie ma opcji aby mnie zlali
Pewnie mróz był
tak - zawsze było zimno. Czy mróz, nie pamiętam - być może temp. była około 0. Zauważyłem, że źle się rozkłada, jak postoi dłużej - około godziny. Chciałem poczekać do kwietnia (pierwszy przegląd), ale w takim razie muszę chyba jechać do ASO jak jeszcze będzie zima
Jak rozłoży się tak szeroko, normalnie zamknij je na chama ręką , a potem przyciskiem zamknij i otwórz powinno się ustawić.
to działa elektrycznie, więc trochę się boję na chama ręką ustawiać - wystarczy zamknąć samochód i otworzyć lub złożyć i otworzyć lusterka - jeśli zdążę wsiąść zanim zobaczę jak to lusterko się rozłożyło.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Stycznia 2018, 14:25:25 »
Jak juz bedziesz to reklamowal to miej zdjecia, filmik , cokolwiek jak to wyglada. Bo w praktyce , na miejscu to zapewne problem nie wystapi. Tak zazwyczaj sie to dziwnie dzieje  :-)

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Stycznia 2018, 18:24:01 »
Jak juz bedziesz to reklamowal to miej zdjecia, filmik , cokolwiek jak to wyglada. Bo w praktyce , na miejscu to zapewne problem nie wystapi.
tak, wiem. to nie pierwszy mój samochód.  :-)
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl