Autor Wątek: Przeglądy gwarancyjne Toyoty  (Przeczytany 87857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Przeglądy gwarancyjne Toyoty
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Lutego 2018, 11:32:50 »
Normalia: Normalia warsztatowe to drobne elementy przeznaczone do wykorzystywania w naprawach serwisowych. Kategoria obejmuje nakrętki, podkładki, uszczelki, oringi, simeringi itp.
Pozdrawiam
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Lutego 2018, 15:34:21 »
1.2 pierwszy przeglad 371zl ,poprosilem bez mycia bo mam dach black star a szczotki na myjni automatycznej robia masakre z tym dachem

Leśny_skoczek

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Lutego 2018, 18:09:52 »
U mnie też po pierwszym przeglądzie, zrobili:
Przegląd 15tyś -  413zł
Filtr oleju - 44.66zł
uszczelka - 6.80zł
płyn chłodniczy  0.3 jedn. - 10.73

W sumie 475.47zł

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Lutego 2018, 21:48:16 »
Przegląd 15tyś -  413zł
Filtr oleju - 44.66zł
uszczelka - 6.80zł
płyn chłodniczy  0.3 jedn. - 10.73

Oleju nie wymieniali???  :o

Leśny_skoczek

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Lutego 2018, 21:52:45 »
olej był wymieniony ale nie ma tego napisanego na fakturze bo sam dostarczyłem im olej,

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Lutego 2018, 21:58:58 »
olej był wymieniony ale nie ma tego napisanego na fakturze bo sam dostarczyłem im olej,
:good:

Offline Marek 1957

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Lutego 2018, 10:19:11 »
Kolego Rescars odnośnie pierwszego Twojego postu przeczytaj ze zrozumieniem co Koledzy wcześniej napisali. Jak widać w zależności od regionu Polski cena serwisu jest różna, a zakres usługi taki sam. Co do ubezpieczenia polecam Link 4 AC,OC, NNW 2740. Pozdrawiam

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Lutego 2018, 22:13:06 »
Kolego Rescars odnośnie pierwszego Twojego postu przeczytaj ze zrozumieniem co Koledzy wcześniej napisali. Jak widać w zależności od regionu Polski cena serwisu jest różna, a zakres usługi taki sam. Co do ubezpieczenia polecam Link 4 AC,OC, NNW 2740. Pozdrawiam
Wiem ze kazdy sewis moze miec ceny jakie  chce.. chodzi mi o sam fakt zapytania o roznice cen na salonie... niestety takie sa realia salonowe.. zawsze bylo drogo u bedzie.... tam liczy cene program wg zalecen producenta w wiekszosci a stawki godzinowe są jakie są.. to nie jest warsztat u kazka pod domem..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Lutego 2018, 17:45:20 »
Koledzy, z tego co widzę to jest duża różnica w tych "pierwszych" przeglądach...
Gdy kupowałem auto powiedzieli mi że cały przegląd zamknie się w kwocie 750zł (OKOŁO). I mieli na myśli robociznę wraz z częściami...
To ile w końcu kosztuje ten pierwszy przegląd ?? I dlaczego w Warszawie jest inna cena niż w Zabrzu etc ?? To nie Frankfurt gdzie liczą w euro... w Polsce myślałem że wszędzie będzie "TAK SAMO" - mam na myśli hybrydową wersję...
"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Lutego 2018, 17:51:33 »
Gdy kupowałem auto powiedzieli mi że cały przegląd zamknie się w kwocie 750zł (OKOŁO). I mieli na myśli robociznę wraz z częściami...

Mniej więcej tyle płaciłem kilka miesięcy temu.

To ile w końcu kosztuje ten pierwszy przegląd ?? I dlaczego w Warszawie jest inna cena niż w Zabrzu etc ?? To nie Frankfurt gdzie liczą w euro... w Polsce myślałem że wszędzie będzie "TAK SAMO" - mam na myśli hybrydową wersję...

Zatrzymałeś się 30 lat temu z myśleniem? :)
Masło też w każdym sklepie kosztuje tyle samo?
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Lutego 2018, 21:25:56 »

Zatrzymałeś się 30 lat temu z myśleniem? :)
Masło też w każdym sklepie kosztuje tyle samo?
[/quote]

hehe, 30 lat temu to ja w pieluchach chodziłem ;) i nie wiem czy wtedy masło wszędzie było po tyle samo... Ale dobrze wiedzieć że faktycznie pierwszy przegląd hybrydy jest w cenie OKOŁO 750 zł.

A jakie jest Wasze zdanie jeśli chodzi o kwestię wydłużenia gwarancji do 5 lat ? warto dopłacać ? Ja jestem tym klientem który ma 3 lata na zastanowienie się czy dopłaci za kolejne 2 lata... W jednym salonie powiedzieli że zdecydowanie chwyt marketingowy (a rozmawiałem nie z byle kim, bo z zastępcą kierownika). Natomiast w innym salonie (rozmowa już tylko z jednym ze sprzedawców) i wręcz namawiał mnie do wykupienia takiego ubezpieczenia (oczywiście najlepiej odrazu, bo taniej niż po 3 latach...). Niema jeszcze C-HR`ów które mają więcej niż 3 lata, ale może ktoś miał wcześniej toyotę (hybrydę) i ma takie doświadczenie - jak to jest ? Warto czy nie warto ?
"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Lutego 2018, 21:35:45 »
A jakie jest Wasze zdanie jeśli chodzi o kwestię wydłużenia gwarancji do 5 lat ? warto dopłacać ?
Ile za to wołają?

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Lutego 2018, 21:40:06 »
Mnie też "nie byle kto" powiedział, że nie warto. Wiesz, jak wynika z testów to hajabrydy co do zasady się nie psują. No, ale jeśli ktoś ma pecha to i w d**ie palec złamie ;-)

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Lutego 2018, 21:52:14 »
I ja się zastanawiałem nad tą przedłużoną gwarancją. Sęk w tym, że to nie jest gwarancja a ubezpieczenie kosztów naprawy. Jak poczytasz dokładnie warunki to raczej Ci przejdzie ten pomysł.
Co do cen przeglądów. Mimo, że mieszkam w Wawie to jeżdżę na przeglądy do Zduńskiej Woli. Połowę taniej!

Offline amorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lutego 2018, 18:49:38 »
na terenach  śląska i zagłebia  cena  przeglądu hybrydy  600-650 zł w aso TOYOTY.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl