Autor Wątek: Pomoc przy zakupie.  (Przeczytany 4108 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pomoc przy zakupie.
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Stycznia 2018, 10:23:25 »
Skąd taki wniosek ?  Czy e-cvt są od wczoraj robione ?
Spalanie - Motostat.pl

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Stycznia 2018, 10:52:08 »
Na to co jest napisane to nawet nie patrz. Bo jak ja kupowałem to nie wiedzieli że ma pakiet tech barany tylko comfort i style i na upartego mi mówili że to wersja comfort nie premium ale niech będzie. A przycisk powinien być Dual czy coś podobnego wtedy jest dwustrefowa. No automaty tak, na szczęście Aurisy nie są wyposażone w automatyczne skrzyni biegów bo siłą rzeczy albo mają mantualną albo nie mają Jej wcale a zamiast tego jest przekładnia planetarna w której ciężko cokolwiek zrypać. Sprzęgła brak, do tyłu jeździć też nie potrafi tylko do przodu i na jednym biegu.

Offline kubasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Stycznia 2018, 12:13:26 »
Baterie w hybrydach sa  dość wytrzymałe .Oglądałem historię jednego aurisa który przejechał milion km w korporacji taxi oczywiście nie w Polsce bateria została wymieniona pry 720 tys km ,silniki i skrzynie biegów należą do bardzo solidnych i wytrzymałych Silniki pracują w systemie atkinsona

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Stycznia 2018, 12:36:54 »
A ta Klima dwustrefowa to jakiś wyznacznik?, zresztą tak samo jak samoparkujące auto. Póki działa to ok, jak czujniki zaczną fiksować, to choinka na wyświetlaczu i sygnał dźwiękowy przy każdym wstecznym
Nie chodzi o wyznacznik tylko czy to auto z ogłoszenia nie jest składakiem.  Co ma fiksować w czujnikach? To konstrukcje prostsze od cepa i w razie potrzeby każdy warsztat naprawi za grosze.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Stycznia 2018, 13:08:44 »
Podobno czasami pika przód jak się za blisko podjedzie a samochód przed nami za mocno dymi. Ale to mega sporadyczne przypadki. I Po co podjeżdżać na zderzak.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Stycznia 2018, 14:22:51 »
Druga sprawa co tu dużo dywagować, jak kolega kupi, to za około 50 tyś wymiana ogniw, adaptacja itd. Około 10 tyś, wydatek.
Oferowane auto ma 4 lata.  To oznacza że ma jeszcze rok gwarancji na cały układ hybrydowy a potem jeszcze 5 lat na baterię.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Stycznia 2018, 14:25:19 »
Na razie nieee :song:, automaty muszą się dopracować
Co takiego jest niedopracowanego w eCVT?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Stycznia 2018, 14:40:49 »
Wydaje mi się że nadzwyklejsze przeczucie. Tak jak w serwisie czekałem na samochód i powiedziałem że mam hybrydę to od razu że automatyczne skrzynie drogie w naprawie a baterie pewnie 20 tysięcy kosztują jak gwarancja sięskończy od ludzi którzy też czekali obok przy kawie i ciastku. Ludzie nie mają pojęcia ale tak mówią bo kiedyś znajomy znajomego naprawiał podobno skrzynie u Zenka i kosztowała go 15tys. Bajki bajkami a fakty są neico inne
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2018, 14:49:29 wysłana przez Stivo »

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Stycznia 2018, 15:31:37 »
Ja w takiej sytuacji mówię (zgodnie z prawdą) że w hybrydzie nie ma skrzyni.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Stycznia 2018, 17:41:28 »
Wytłumacz to takim jak i tu przedstawiciel ze Śląska :D Wie że są na stadium raczkującym choć pewnie nie wie o tym że przekładnie w Toyotach jeżdżą już od 20 lat. Bo w zacofanej Polsce autem bez manuala nie potrafi jeździć 80% społeczeństwa. Komu bym nie dał samochodu to po naciśnięciu przycisku Poawer i dalszej ciszy w Hybrydzie bez skrzyni to słyszę "co dalej? boże jak Tym się jeździ".

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Stycznia 2018, 17:58:00 »
Wytłumacz to takim jak i tu przedstawiciel ze Śląska :D Wie że są na stadium raczkującym choć pewnie nie wie o tym że przekładnie w Toyotach jeżdżą już od 20 lat. Bo w zacofanej Polsce autem bez manuala nie potrafi jeździć 80% społeczeństwa. Komu bym nie dał samochodu to po naciśnięciu przycisku Poawer i dalszej ciszy w Hybrydzie bez skrzyni to słyszę "co dalej? boże jak Tym się jeździ".

Ty powiedziałeś inaczej, gdy pierwszy raz miałeś kontakt z tym autem?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Stycznia 2018, 18:18:52 »
Tak, bo jednak mam coś takiego jak internet i nie sugeruje się tylko i wyłącznie tym co gadają Januszę o Peżocie 16 letnim któremu siadła skrzynia DSG czy inne dziadostwo a dostęp do części miało tylko ASO.

Oglądałem już pierwszej generacji Aurisa i mnie kusiło ale się nie udało. A powiedziałem sobie że już następnym razem będzie hybryda i ta super tarcza eko zamiast obrotów i tak się stało. Pojechałem po auto po wpłaceniu gotówki, pan zapytał czy potrafię jeździć czy trzeba pokazać. Zaśmiałem się że prawo jazdy mam, wsiadłem i odjechałem w podróż do domu pierwszym autem bez lewarka do machania :D Przecież to w miare intuicyjne i proste. Literki same za siebie mówią w którym kierunku trzeba się poruszać a instrukcja jest jasno wszędzie na erkanie i lewarku napisana. Ja sobie powiedziałem że właśnie tak sobie to wymarzyłem :D Ma być cicho, szybko, bez szarpania i machania. Dla mnie super.

Offline marcin8007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Stycznia 2018, 08:41:02 »
Wracając do 2-strefowej klimatyzacji, to wydaje mi się, że gdyby była to na wyświetlaczu powinny być narysowane dwa ludziki niezależnie czy jest uruchomiony dual czy nie. Także chyba jednak nie ma tu dual.
Poza tym, ja bym szczerze darował sobie auto z komisu czy handlarza. Z zasady oni muszą kupić tanio żeby na tym zarobić, a jaki samochód można kupić tanio ? Moim zdaniem trafienie dobrego samochodu z komisu to jakieś 1 na 30-50 egzemplarzy. Jak ktoś ma do sprzedania dobry samochód to nie daje go raczej do komisu tylko sprzedaje sam, a najczęściej puszcza po znajomych (oczywiście zdarzają się wyjątki ale trafić na taki wyjątek to nie lada wyzwanie).
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2018, 08:44:21 wysłana przez marcin8007 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl