Autor Wątek: Obsługa głosowa telefonu i nawigacji oraz całego sytemu Toyota Touch 2 plus Go  (Przeczytany 35153 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Grosze 600 zł u dało mi się znaleźć :)  <taniec> :cool:

W ASO tak Ci ogarneli?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Skoro znalazł to logiczne że nie w ASO tylko na internecie. W ASO Sama navi kosztuje 2k na 3 lata z innymi pierdołami i aktualizacjami. I to wersja bez plusa. Tylko co na to gwarancja jeśli wymieniamy na własną rękę całą stację?

Offline AdrianAdi10

• Toyot Pełzający
  • **
jestem po kolejnych "zabawach" z poleceniami głosowymi. Po przestawieniu na j. angielski polecenia głosowe tym razem działają. Dlaczego nie działały poprzednio? Prawdopodobnie system nie połączył się przez BT z telefonem, a ja tego nie zauważyłem... Teraz pozostaje pytanie, czy da się zrobić tak żeby Touch&Go+ nauczył się j.polskiego  :o

Offline Barti

• Toyot Leżący
  • *
Wiesz ja mam aktualizacje na 3 lata za free bo kupilem samochod w leasingu. Ile wyniosła Cie zmiana modułu z L na H?

Leasing nie ma tu nic do rzeczy, tylko wersja wyposażenia , w wersji Prestige były 3 letnie ze free, nie wiem czy w innych wersjach też, ale na pewno w tej.

W mojej podpisu w 2015 mam wersje Plus chociaż dopłacał tylko do zwykłej navi ,aktualizacja jest dwa razy w roku wiosna i jesienią.
Corolla E12 HB 1.4 D4D SOL => Auris II FL 1.6 Comfort

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Adrian, nie trzeba telefonu by działały polecenia głosowe, właśnie o to chodzi. Że po połączeniu z telefonem i na polskim Ci będzie działać bo wtedy przycisk służy do wywołania funkcji głosowej telefonu a nie Radia. Radio to osobna bajka która jest tylko dla wybranych. Zresztą to żadne wyjście z sytuacji zmieniając język na inny.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 20:21:27 wysłana przez Stivo »

Offline AdrianAdi10

• Toyot Pełzający
  • **
Stivo, ok zgadzam się że zmiana języka nie jest rozwiązaniem, ale teraz przynajmniej wiem, że coś działa. Po przestawieniu języka na angielski mogę wybrać głosowo adres do nawigacji, mogę wybrać rozmówcę i mogę np wybrać czego chcę posłuchać z pendrive'a podając artystę. W języku  polskim po naciśnięciu przycisku na kierownicy mam jedynie komunikat o tym że wybrany język nie jest obsługiwany.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
A bez połączenia z telefonem też działają funkcję głosowe? Jeśli nie to już wiesz że to zasługa telefonu a nie TT2 ;)

Offline AdrianAdi10

• Toyot Pełzający
  • **
nie zostaje mi nic jak powiedzieć: nie ogarniam tego b..ałaganu ;)

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
Skoro znalazł to logiczne że nie w ASO tylko na internecie. W ASO Sama navi kosztuje 2k na 3 lata z innymi pierdołami i aktualizacjami. I to wersja bez plusa. Tylko co na to gwarancja jeśli wymieniamy na własną rękę całą stację?
Wymieniłem na własną rękę tylko moduł bo i tak moje auto już straciło gwarancję a nawet to ASO ma taki BURDEL w papierach i w systemie nawet nie wiedzą co i gdzie było montowane tak miałem z paroma rzeczami..
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline SZYMQ

• Toyot Pełzający
  • **
Stivo, ok zgadzam się że zmiana języka nie jest rozwiązaniem, ale teraz przynajmniej wiem, że coś działa. Po przestawieniu języka na angielski mogę wybrać głosowo adres do nawigacji, mogę wybrać rozmówcę i mogę np wybrać czego chcę posłuchać z pendrive'a podając artystę. W języku  polskim po naciśnięciu przycisku na kierownicy mam jedynie komunikat o tym że wybrany język nie jest obsługiwany.

Powiem Ci tak Albo masz radio które nie ma wgranego języka polskiego bo na takie radia trafiałem albo moduł on nawigacji nie ma polskiego wgranego bo wybieranie głosowe jest w module nawigacji, telefon mi tylko służy jak chce pogadać z kimś lub do udostępniania internetu żeby sprawdzi pogodę cenny paliw itp.
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,  na cuda trzeba chwile poczekać  <diabel>

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Gorzej z tymi którzy chcą wydłużyć gwarancję albo mają jak ja. Wtedy zostaje aso i kosmiczne sumy za JBL i resztę. Ktoś pisał że wymieniał moduł HI na gwarancji na nowy full i było coś kolo 20 tys :D Mi w zupełności te funkcję wystarczają bo na ekranie telefonu mam pogodę i inne typu YT, google map czy messenger które najczęściej używam wraz z pisaniem smsów głosem a że mirror działa super to navi już nie przedłużam na nastepne 3 lata i za te 2 koła niech bujają wroty. A paliwo mi wszystko jedno zawsze, niezależnie od ceny tankuje na circle K (dawnym statoil) więc ta funkcją mi akurat lata. I bardziej mi się podoba wygląd mojego ekranu telefonu albo po prostu go wyłączyć i obraz znika aniżeli mapy czy odzyskiwanie energii.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 23:10:02 wysłana przez Stivo »

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
Gorzej z tymi którzy chcą wydłużyć gwarancję albo mają jak ja. Wtedy zostaje aso i kosmiczne sumy za JBL i resztę. Ktoś pisał że wymieniał moduł HI na gwarancji na nowy full i było coś kolo 20 tys :D Mi w zupełności te funkcję wystarczają bo na ekranie telefonu mam pogodę i inne typu YT, google map czy messenger które najczęściej używam wraz z pisaniem smsów głosem a że mirror działa super to navi już nie przedłużam na nastepne 3 lata i za te 2 koła niech bujają wroty. A paliwo mi wszystko jedno zawsze, niezależnie od ceny tankuje na circle K (dawnym statoil) więc ta funkcją mi akurat lata. I bardziej mi się podoba wygląd mojego ekranu telefonu albo po prostu go wyłączyć i obraz znika aniżeli mapy czy odzyskiwanie energii.

Panie co Pan piszesz! Przeciez mirror link nie działa w Toyotach. Dla mnie to są brednie co piszesz....

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
A film jest fotomontażem. Koło pośladków mi to lata czym to dla Ciebie jest.
https://youtu.be/FWyW2Sh1zPE

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
A co musiałbym zrobić/wymienić aby zadziałało mi sterowanie głosowe w j.polskim? Posiadam radio Touch&go plus w aurisie prestige z 2013r i w chwili obecnej działa mi jedynie sterowanie ale w obcych jezykach a zależy mi na PL.

Offline Adam1985

• Toyot Leżący
  • *
A film jest fotomontażem. Koło pośladków mi to lata czym to dla Ciebie jest.
https://youtu.be/FWyW2Sh1zPE

To może zdradzisz swój sposób na to by działo, bo jak narazie to tylko napisałeś mi żebym sobie do instrukcji zajrzał.  :wallbash: Po to jest forum żeby pomagac, a taka pomoc jak zajrzyj sobie do instrukjci do żadna pomoc. skoro nie rozumiem zasad działania forum i jego funkcji to nie mam pytań. 

No napisz wszystkim użytkownikom krok po kroku jak to zrobić, bo nie tylko ja bym chciał sie dowiedzieć jak uruchomic mirror link :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl