Autor Wątek: Skrzypiący fotel kierowcy  (Przeczytany 20534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Skrzypiący fotel kierowcy
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Lutego 2020, 08:57:49 »
Miałem wymienianą gąbkę na gwarancji. Pół roku po wymianie zaczął znowu skrzypieć ze zdwojoną siłą i skrzypi do tej pory.
Gwarancja już dawno się skończyła.

Offline majpitek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Lutego 2020, 13:50:40 »
Miałem wymienianą gąbkę na gwarancji
Według informacji serwisu u mnie położyli jakiś rodzaj wygłuszenia na elementy konstrukcyjne fotela. Pożyjemy, pojeździmy, zobaczymy.... :-)

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Lutego 2020, 21:58:42 »
Nie wiem czy to pomoże, ale jak w Corsie mojej żony niemiłosiernie skrzypiał fotel wystarczyło kilkukrotnie zmienić ustawienie fotela góra-dół żeby mechanizm się przesmarował. Skrzypienie ustało całkowicie. Może w Aurisie też to pomoże.

Offline majpitek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Lutego 2020, 11:54:47 »
w Corsie mojej żony niemiłosiernie skrzypiał fotel wystarczyło kilkukrotnie zmienić ustawienie fotela góra-dół żeby mechanizm się przesmarowa
W moim Aurisie skrzypiały boczki w oparciach przednich foteli (głównie przy ruszaniu i hamowaniu), a regulację góra-dół ma tylko fotel kierowcy. W serwisie temat był znany, nawet nie musiałem nikogo przekonywać, wystarczyło zademonstrować. Sami zaproponowali naprawę i wyznaczyli termin za kilka dni, więc szybko, jak na takie coś. Na razie błoga cisza...
Pozdrawiam

Offline helpyo

• Początkujący
  • Samochód:: Auris2ts/yaris3
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Lutego 2024, 15:13:35 »
Witam , u mnie też fotel kierowcy zaczął strasznie skrzypieć. Postanowiłem się z tym rozprawić finalnie skutecznie. Ocierają gąbki fotela o stelaż metalowy i stąd ten dźwięk. Wystarczyło odizolować gąbkę od stelaża i tu uwaga użyłem bawełniany tshirt pomiędzy gąbkę a stelaż.
Nie skrzypi nie wkur…
Żeby się dostać trzeba pod fotelem odpiąć 2 spinki później rozpiąć zamek następnie jest taka plastikowa listwa łącząca tapicerkę oparcia. Od strony środkowej podłożyłem od zew strony natomiast od strony drzwi jest poduszka więc kawałek tam wcisnąłem od strony oparcia od tyłu. I po krzyku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl