ArekW widze ze jestes z podkarpacia. Ja akurat jestem z Rzeszowa. Moglbys polecic kogos rzetelnego co by z sercem ni sie tym zajął? W Rzeszowie jest ASO Tototy ale tam mnie zbyli, został mi jeszcze ten TOP SERWIS i tyle z mojej wiedzy.
Mógłbyś mi prosze napisać co ja mam tym ludziom powiedziec, na co mają zwrócić uwagę?
Ztego co zrozumiałem z Waszej dyskusji to:
-kolektory dolotowe (sprawdzenie + czyszczenie)
- sprawdzenie uszczelki w kolektorze
- sprawdzenie chłodnicy EGR
- ściagnięcie tej czarnej osłony z EGR i sprawdzenie tej sprężynki, nasmarowanie tego i sprawdzenie czy się nie zacina tam nic.
- sprawdzenie wtrysków (???)
- sprawdzenie kompresji w cylindrach
- poduszki silnika
- przepływomierz
- przepustnica
Nie chce sie kurde pchać w koszty i chcialbym to zrobic jak najtaniej, bo auto jest naprawde cudowne, ale jak dowala zimnem to trzepie nim w cholere....
Jak myslisz, w ASO oni sprawdzaja w ogole takkie rzeczy? Mam wyciagi z napraw okresowych, auto bylo sprawdzane co 15 tysiecy i kurde naprawde nikt nie sprawdzil czegos takeigo jak zasyfione kolektory? Czy im sie po prostu nie chce tego robic i wymieniaja tylko plyny w samochodach?
Czasem mam wrażenei że musze byc madrzejszy od mechanika zeby sobie naprawic własny problem.
Dziekuje ze trafilem na ten watek, na to forum i na Wasze posty - cmega sie zestresowałe .