dlatego kupuje się ledy świecące naturalną zimną barwą, a nie niebieskie ala xenon czy inne tego typu..
w artykule jest napisane, że "niektóre z zestawów LED-owych świecą dobrze".
Powiem tak, jestem odpowiedzialnym kierowcą i nie założyłbym, lub nie jeździłbym na światłach co do których nie mam pewności.
Miałem w Corolli ledy (ustawiane na diagnostyce xd) teraz też zamierzam do Aurisa założyć z tym, że tak jak wspominałem, soczewka praktycznie załatwia wszystkie problematyczne kwestie
Poza tym, miałem kiedyś kontrole i policjanci pytali się czy mam ledy, powiedziałem, że tak i wyciągnąłem im fragment ustawy o wyposażeniu samochodu i to co piszą, że są zabronione to połowiczna prawda, jest drobna luka w prawie ale nie będę o niej mówił zostawie dla siebie

nie zdążyłem nawet skończyć im przeczytać dany fragment, kiedy jeden z policjantów przerwał mówiąc, że wiedzą o co chodzi i puścili mnie dalej

Także niby są zabronione, ale jakby się tak zagłębić to można stosować "zamienniki"

a czy czasem w Aurisach II nie ma na reflektorze wybitej homologacji na ledy? bo wtedy to już wgl