No wiesz ,11.6 czy 11.9 to za mało , określone jest 12.50V jako 50% naładowania ,a 12.60-12.70V jako 100% . Nie zawsze trzeba się tego trzymać ,ale tak jest określone .Ale przy odpalaniu z tych wartości co podajesz zostaje za mało , powinno przy odpalaniu najmniej być 9.50V . U mnie z 12.40 coś, przy odpalaniu najmniejsza wartość pokazuje się 10.06V w krytycznym momencie . Jeśli masz ECO ładowanie aku ,to ten system i "odpowiednie" warunki mogą uwalać aku . W moim aucie po sprowadzeniu stan aku był 12.10V i przez miesiąc postoju nie spadł poniżej 12V . Jeśli temp. aku była 23st. ,czyli nie zima to tym bardziej aku słabo doładowane . W lato aku lepiej się doładowuje , ze względu na sprzyjające temp. otoczenia i ma wtedy małe spadki V .
Aby po postoju dokładnie sprawdzić V aku , to musiała by być maska otwarta , bo każde otwarcie drzwi powoduje spadek V . Zaczynają się budzić różne odbiorniki . Oczywiście nie każdy ma garaż i może być to nie możliwe. Chodzi mi tu o spadek V ,kiedy otwiera się drzwi aby otworzyć maskę i dostać się do aku .
Jak miernik ma możliwości i auto może zostać z maską nie zamkniętą na postój , to wtedy podepnij i zobacz przy odpalaniu ile najmniej będzie , ja to nagrywam ,bo zmiany są szybkie i oko wszystkiego może nie wyłapać . A tak film można spowolnić i dokładnie zobaczyć najmniejszą wartość .
Ja jak byłem kiedyś w ASO to przy stanie aku 12.30V jak pamiętam , na wydruku było napisane za słaby doładować/wymiana. Aku był EFB .Jak dla mnie aku nie doładowany dobrze , a jeśli parametry A ma dobre ,to coś w nim jest nie tak , może coś obluzowane jest w nim .
To w Toyocie płaci się za auto zastępcze ?
Pytam bo to pierwsza toyota i obecnie brak styczności z ASO tej marki .
Jeśli to słaby aku lub uszkodzony ,to nie ma mocnych i w każdej marce coś mniej czy więcej się zadzieje .
Od momentu kiedy co jakiś czas zeruję TRIP A i B problem z samoczynnym resetem ustał 
Aku masz ten co wcześniej był przy problemach , czy obecnie nowy ?
Może kasujesz na tyle często ,że nie widzisz tych samoczynnych kasowań .