Auris TS 4,595 m * 1,76 m * 1,485 m = 12,01 m3
Corolla TS 4,65 m * 1,79 m * 1,435 m = 11,94 m3
to, że Corolla jest niższa nie oznacza, że sumując wszystkie wymiary wyjdzie wprost pojemność wnętrza. Na wysokość jest niemal tak samo jak w auris, bo siedzi się niżej. I w Auris i Corolli miałem/mam szklany dach więc szału z miejscem nad głową nie ma faktycznie, szczególnie z tyłu. Ja jeżdżę właśnie we 3 osoby, dla nastolatka robiło się już ciasno w Auris TS z tyłu.
Brukowiec nie brukowiec, osoba pisząca zna się na rzeczy, podobnie jak większość osób, które testując Corollę potwierdzają jej większe wnętrze. Nie chce mi się już o tym gadać. Mam wrażenie, że każdy Twój komentarz dezawuuje nową Corollę vs Auris, a ja nie chcę się bawić w adwokata i udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Niech każdy ocenia sam. Do tej pory reagowałem, bo po prostu piszesz nieprawdę, także co do ceny. Po pierwsze - Corolla TS 2.0 nie ma konkurencji, podobnie jak 1.8 TS. Zestawianie cen to zawsze zabawa i powód do manipulacji, bo nigdy nie zestawisz identycznie modeli względem wyposażenia. Ale wystarczy zerknąć w cennik Ioniqa vs Corolla hatchback (do TS nie da się porównać), by zauważyć, że różnice są bardzo niewielkie.