Autor Wątek: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi  (Przeczytany 351289 razy)

Offline dawko

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota RAV4
Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
« Odpowiedź #1980 dnia: 12 Maja 2025, 21:57:27 »
Rzadko używam ładowarki indukcyjnej ale przypomnę, że ona ma dwa tryby: zwykły i szybki. Tryb szybki włączamy trzykrotnie szybko naciskając włącznik. Włączenie trybu szybkiego sygnalizowane jest migająca diodą na zmianę kolorem żółtym i zielonym. Natomiast to dalej nie jest tak szybkie ładowanie jak po kablu.

Offline Stan5

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1981 dnia: 13 Maja 2025, 09:30:07 »
Witam.
Mój samochód Rav4 2019r. benzyna , manualna skrzynia biegów.  Gdzie znajduje się skrzynka bezpieczników w przedziale pasażerskim?

Nigdzie w obrębie deski rozdzielczej i pod oraz od strony pasażera nie znalazłem.

Pozdrawiam.

Tam gdzie jest filtr kabinowy są bezpieczniki.

W obrębie filtru kabinowego też nie ma .
 W instrukcji znalazłem: skrzynka znajduje się po lewej stronie (z wyjątkiem wersji z mechaniczną skrzynią biegów)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1982 dnia: 13 Maja 2025, 10:25:15 »
« Ostatnia zmiana: 13 Maja 2025, 10:27:33 wysłana przez Hillbilly »

Offline Stan5

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1983 dnia: 13 Maja 2025, 11:03:48 »
Może tu? https://www.youtube.com/watch?v=POvlFOE8l7w
albo tu: https://www.youtube.com/watch?v=O2X3LFY1OiU
Pokazane jest z automatyczną skrzynią biegów, ja potrzebuje manual. Na pewno nie ma pod deską rozdzielczą  z obu stron.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1984 dnia: 13 Maja 2025, 11:57:04 »
A zdemontowałeś osłonę plastikową nad nogami pasażera po prawej stronie? Przyjrzyj się uważnie, bo skrzynka bezpieczników jest tak jak powiedział @Komyak
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #1985 dnia: 15 Maja 2025, 12:11:20 »
Hej

Czy są i jeśli tak polecicie jakieś pasujące pod wymiar roletki/osłony przeciwsłoneczne na boczne tylne szyby?
Chodzi mi o osłonięcie od słońca przy długiej podróży

Dzięki

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1986 dnia: 15 Maja 2025, 22:25:27 »
Ja kupiłem w tamtym roku zasłonki na magnesy Raystop za ok. 230zl. Pasują bardzo dobrze i ładnie zaciemniają. Jak najbardziej polecam.

Offline r4id

• Początkujący
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1987 dnia: 16 Maja 2025, 11:29:20 »
Witam, od tygodnia jeżdżę nową RAV4. Generalnie jestem zadowolony :) Jedna rzecz mi przeszkadza: po rozmowie telefonicznej, zwiększa się głośność radia FM, żeby wrócić do normalnej głośności musze restartować multimedia. Czy da się cos z tym zrobić?

Offline jocer

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 AWD
« Odpowiedź #1988 dnia: 16 Maja 2025, 11:40:37 »
Cześć,
ostatnio ktoś napisał że jak się wciśnie szybko 3x przycisk przy ładowarce indukcyjnej włącza się szybsze ładowanie - faktycznie działa.
Znacie jeszcze jakieś jakie "ukryte" funkcje które można aktywować w Rav4 gen5 ??

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #1989 dnia: 16 Maja 2025, 12:54:14 »
Cześć,
ostatnio ktoś napisał że jak się wciśnie szybko 3x przycisk przy ładowarce indukcyjnej włącza się szybsze ładowanie - faktycznie działa.
Znacie jeszcze jakieś jakie "ukryte" funkcje które można aktywować w Rav4 gen5 ??
A to było ukryte? To wszystko chyba jest w instrukcji jak np opcje do włączenia przez ASO lub OBD2 w stylu otwierania/zamykania szyb z kluczyka, myślałem jeszcze o włączeniu automatycznego włączania świateł przy opadach deszczu ale w sumie... ;p

Offline troublemaker

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 MY23
« Odpowiedź #1990 dnia: 16 Maja 2025, 13:03:01 »
Rzadko używam ładowarki indukcyjnej ale przypomnę, że ona ma dwa tryby: zwykły i szybki. Tryb szybki włączamy trzykrotnie szybko naciskając włącznik. Włączenie trybu szybkiego sygnalizowane jest migająca diodą na zmianę kolorem żółtym i zielonym. Natomiast to dalej nie jest tak szybkie ładowanie jak po kablu.
To jest szybkie ładowanie androidowe? czy pod iphony?
Odpaliłem to u mnie, przez chwile (jakieś 30 sekund) ładuję mojego samsunga, a potem przestaje. Tak to u Was działa?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1991 dnia: 16 Maja 2025, 13:26:26 »
włącza się szybsze ładowanie - faktycznie działa
Ono działa na zasadzie migającej lampki, ale ładuje gorzej niż zwykłe ładowanie indukcyjne. Sprawdzałem na Galaxy s24. Zamiast przybywać słupka, ubywa. Ładuję dalej po kablu.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1992 dnia: 16 Maja 2025, 13:47:01 »
U mnie działa dobrze i się nie wyłącza po iluś sekundach. Ładuje szybciej, ale dla mnie to i tak bez różnicy, bo tak i tak się ładuje, a że bateria w telefonie duża i wytrzymała, to i 30% to dużo i można iść w miasto.
A odkąd mam telefony z ładowaniem indukcyjnym to złącze usb nie jest używane.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1993 dnia: 16 Maja 2025, 15:36:49 »
A odkąd mam telefony z ładowaniem indukcyjnym to złącze usb nie jest używane.
Taka jest idea ładowania indukcyjnego - by nie trzeba było używać złącza USB - które przy codziennym ładowaniu po 2..3 latach nie ma szans działać.
Ale oczywiście różne wersje, standardy, ... może kiedyś to zadziała tak by nie stanowiło problemu.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #1994 dnia: 16 Maja 2025, 16:38:09 »
Cześć,
A to było ukryte? To wszystko chyba jest w instrukcji jak np opcje do włączenia przez ASO lub OBD2 w stylu otwierania/zamykania szyb z kluczyka, myślałem jeszcze o włączeniu automatycznego włączania świateł przy opadach deszczu ale w sumie... ;p

Niedługo będzie tak, że przed rozpoczęciem użytkowania samochodu trzeba będzie przejść szkolenie w ASO.

Taka jest idea ładowania indukcyjnego  ... może kiedyś to zadziała tak by nie stanowiło problemu.

Miejmy nadzieję, że przy okazji wnętrze samochodu nie zamieni się w mikrofalówkę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl