ałożyłem je niedawno w BYD (miałem SF2 i nie mam uwag) - szczegóły w linku poniżej:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/page-12
Dzięki za tego linka. Przeczytałem cały temat i wszystkie wpisy wasze.
Super opisujesz, dziękuję za Twój wkład. Rzeczywiście jest to kusząca propozycja. Dziś pewnie bym wybrał jak Ty.
Wyciszenie, multimedia, kamery, nawigacja, spalanie, wykonanie wewnątrz itd no bajka.
Dla mnie największym wałem Toyoty PHEV jest zużycie prądu
Kłamie jak cholera! Wczoraj wsiadam w pracy pokazuje zasięg 20km, jadę do domu spokojnie 40-60km/h po mieście. Mam 6km dystans. W garażu zasięg pokazuje już 12km.
Czyli 2x szybciej spada zasięg niż podaje. Niby pokazuje zużycie prądu że ok 20kW/100km(co też jest baaardzo dużo) ale to też jest nie prawda, wychodzi nawet 30kW rzeczywiste zużycie i to jadąc spokojnie i bez klimy, nie żadna krajówka a co dopiero autostrada...
a Ty pokazujesz że BYD ma ~14kW/100km
To dwukrotna różnica. Ewidentnie Toyota umie super w spalinówki ale w prąd nie i to nie dotyczy tylko BZ4X
Podsumowując po naładowaniu do 100% RAV4 Plugin pokazuje 91km zasięg w trybie EV, jadąc jak niedzielny "dziadek" udało mi się kiedyś zrobić 65km. Normalnie to 45-55km