Autor Wątek: Bagażnik na rower  (Przeczytany 4295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Bagażnik na rower
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Kwietnia 2018, 13:40:40 »
Kolego @Macko, czy karoseria ulega zniszczeniu, chodzi o wytarcia i zadrapania, po zastosowaniu w/w bagażnika?

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Kwietnia 2018, 13:57:47 »
Kolego @Macko, czy karoseria ulega zniszczeniu, chodzi o wytarcia i zadrapania, po zastosowaniu w/w bagażnika?

Jak nie zabezpieczysz to porysujesz lakier. mam na zderzaku od góry taką zwykłą folię ochronną naklejoną. Bez tego to przy zakładaniu miałbym rysy. Zakończenia łap mam podklejone dodatkowo taśmą izolacyjną. Na dzień dzisiejszy nie mam uszkodzeń. natomiast w drugim starym aucie, do którego pasuje ten bagażnik, mam już wszystko w "D" i tam mam porysowany zderzak.

http://chronlakier.pl/samochodowe-folie-ochronne/129-toyota-auris-ii-hatchback-zderzak-tyl-folia-ochronna-2012.html?search_query=toyota+&results=60

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Października 2023, 16:36:00 »
Do aurisa można bez problemu kupić wysoki uchwyt na klapę który nie będzie zasłaniał tablic. Problem jest natomiast z lampami z tyłu, bo koła rowera będą je przysłaniać.
I tak np. Thule ClipOn High 2 9105 ma dla aurisa rekomendację aby używać go razem z Lightboard 976. I tu jest problem, bo jak nie masz haka, to nie masz również gdzie podłączyć tego lightboarda, więc lipa. Ostatecznie nie kupiłem go dla siebie, a na dach nie chciałem, bo na bank wjechałbym z rowerami do garażu po męczącej podróży :)

Jak wygląda sytuacja po tych kilku latach?
Jest coś na Aurisa II TS na klapę?
Auris II HSD Touring Sports 2015

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl