Tak jak na wstępie pisałem...zastanawiam się nad zakupem CHRki w hybrydzie. Jest to na pewno samochód nietuzinkowy, mi się podoba wykończenie jest oki (jeśli chodzi o materiały, bo z pasowaniem mam juz mały problem o czym poniżej) fajnie wyposażony. Jednakże te słowa sprzedawcy, który "odradzał ze względów wizerunkowych CHR a polecał RAV4" jakoś mi utkwiły w pamięci.
Dlatego tez moje pytanie. Na drodze jak spotykałem ostatnio CHR to nawet patrzyłem kto nim kierunkiem.
Macie rację...nie powinienem się kierować tym jak postrzegany jest samochód w kwestii płci właściciela. Ale jakoś mnie to nurtuje. Znam osobiście dwie osoby, które mają CHR ...obie są kobietami. CHR nie wygląda jak Juke ani jak Nissan Micra sprzed 8 lat. Fajny, masywny z przodu z tyłu się zwęża...ale wyróżnienie z tłumu to już oznaka, że ma być dla płci pięknej. Chyba nie.
Poza tym ma też bardzo męskie przymioty. Zawieszenie - fenomenalne jeśli chodzi o pokonywanie zakretów. Wielowahacz na tylnej osi aż się prosi aby prowadzić z nutą sportową. Ładnie się składa do zakrętów i pokonuje je bez większych kłopotów. Fajnie się nią jeździ. Są też owszem mankamenty. Hybryda made in Toyota... wyjec przy przyśpieszeniach. Trochę nie teges. Czy można się przyzwyczaić do tego? Hm..nie wiem. Wam to nie przeszkadza? Spasowanie elementów - czy u was też rusza się obudowa kolumny kierownicy jak się ją dotyka? Toyota Touch 2 with Go...czy jest android auto? Można podłączyć telefon ? Wydać 122 kzł a potem trochę żałować to nie fajnie.
Konkurenci - Kia Niro. Ot poprawnie spasowana stylistyka, jak dla mnie wnętrze gorzej wykonane niż w CHR, napęd oparty o automat dwusprzęgłowy daje radę ...ale czy bedzie miał jakość made in Toyota? Zresztą czytając forum zastanawiam się gdzie się podziało made in Toyota w CHR jak czytam o kampaniach i problemach z tym samochodem.
Jakaś porada dla mnie ze strony użytkowników CHR??