Autor Wątek: C-HR samochód dla kobiet  (Przeczytany 26597 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: C-HR samochód dla kobiet
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Marca 2018, 22:56:44 »
 :-)
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2018, 22:58:17 wysłana przez zoja »

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Marca 2018, 23:08:29 »
Ale "[...]spełniające pewne kryteria[...]" pozostało niezauważone?
Ależ oczywiście zostało zauważone :-P
ale to takie ogólne-"pewne kryteria"
 znaczy ma jechać i na głowę żeby nie padał deszcz :-P
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2018, 23:10:22 wysłana przez zoja »

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Marca 2018, 23:13:27 »
Wg. mnie nie miał - albo chciał Ci sprzedać RAV4 :-).  Gdyby C-HR miał w hybrydzie 4x4 to bym go kupił i niby wg. niektórych damska stylistyka by mi nie przeszkadzała. Samochody to nie ciuchy, możesz kupić wszytko co Ci się podoba i jeździć.

...tak też mi się wydaje bo zaczął zachwalać RAV4 jako właśnie ten, który jest kupowany przez facetów. 
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Marca 2018, 23:45:45 »
Tak jak na wstępie pisałem...zastanawiam się nad zakupem CHRki w hybrydzie. Jest to na pewno samochód nietuzinkowy, mi się podoba wykończenie jest oki (jeśli chodzi o materiały, bo z pasowaniem mam juz mały problem o czym poniżej) fajnie wyposażony. Jednakże te słowa sprzedawcy, który "odradzał ze względów wizerunkowych CHR a polecał RAV4" jakoś mi utkwiły w pamięci.
Dlatego tez moje pytanie. Na drodze jak spotykałem ostatnio CHR to nawet patrzyłem kto nim kierunkiem.
Macie rację...nie powinienem się kierować tym jak postrzegany jest samochód w kwestii płci właściciela. Ale jakoś mnie to nurtuje. Znam osobiście dwie osoby, które mają CHR ...obie są kobietami. CHR nie wygląda jak Juke ani jak Nissan Micra sprzed 8 lat. Fajny, masywny z przodu z tyłu się zwęża...ale wyróżnienie z tłumu to już oznaka, że ma być dla płci pięknej. Chyba nie.
Poza tym ma też bardzo męskie przymioty. Zawieszenie - fenomenalne jeśli chodzi o pokonywanie zakretów. Wielowahacz na tylnej osi aż się prosi aby prowadzić z nutą sportową. Ładnie się składa do zakrętów i pokonuje je bez większych kłopotów. Fajnie się nią jeździ. Są też owszem mankamenty. Hybryda made in Toyota... wyjec przy przyśpieszeniach. Trochę nie teges. Czy można się przyzwyczaić do tego? Hm..nie wiem. Wam to nie przeszkadza? Spasowanie elementów - czy u was też rusza się obudowa kolumny kierownicy jak się ją dotyka? Toyota Touch 2 with Go...czy jest android auto? Można podłączyć telefon ?  Wydać 122 kzł a potem trochę żałować to nie fajnie.
Konkurenci - Kia Niro. Ot poprawnie spasowana stylistyka, jak dla mnie wnętrze gorzej wykonane niż w CHR, napęd oparty o automat dwusprzęgłowy daje radę ...ale czy bedzie miał jakość made in Toyota? Zresztą czytając forum zastanawiam się gdzie się podziało made in Toyota w CHR jak czytam o kampaniach i problemach z tym samochodem.
Jakaś porada dla mnie ze strony użytkowników CHR??

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 03 Marca 2018, 00:03:26 »
A o konczicie wurst ty słyszał :):):):):)

Słyszałem...i to mnie martwi  :grin:

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Marca 2018, 11:11:06 »
Cytuj (zaznaczone)
Hybryda made in Toyota
To jest mega zaleta, inni producenci tylko próbują dogonić Toyotę. Skrzynia Toyoty jest niezniszczalna, czego o skrzyni Kii powiedzieć nie można. Wielu osób wybrało hybrydę od Toyoty właśnie z powodu tego jak ta skrzynia została skonstruowana. Nie bez przyczyny również Toyota wkłada do hybryd w Polsce trwalsze baterie Ni-MH, w Kii masz Li-ion. Moim zdaniem Kii sporo brakuje do CH-Ra.

Co stereotypów o damskich autach, to dotyczą one w równym stoponiu CH-R i Rav4. Oba są "damskie" ;) Tylko Rav4 trudniej sprzedać, więc sprzedawca musi próbować :) "Męskie" auta to GT86, Camry, Avalon itd ;)

Cytuj (zaznaczone)
Wielowahacz na tylnej osi aż się prosi aby prowadzić z nutą sportową.
LOL

Toyota Touch 2 with Go - nie ma Android Auto ani Apple Car! Możesz się podłączyć prze Bluetooth, tutaj Toyota jest do tyłu.

« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2018, 11:13:14 wysłana przez mariuszs »

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Marca 2018, 11:17:40 »
Kupiłem to autko , nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na tą C-HR Hybrid. Musze jeszcze dodać i to szczerze, że z każdym dniem , z każdą jazdą coraz bardziej ta Toyota mi się podoba. Takie jest moje zdanie, a to co inni myślą, interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. To ma mi się podobać, a nie sąsiadowi.  :-) Pozdrawiam.

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Marca 2018, 13:18:24 »
Kupiłem to autko , nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na tą C-HR Hybrid. Musze jeszcze dodać i to szczerze, że z każdym dniem , z każdą jazdą coraz bardziej ta Toyota mi się podoba. Takie jest moje zdanie, a to co inni myślą, interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. To ma mi się podobać, a nie sąsiadowi.  :-) Pozdrawiam.
<brawo> <brawo> <brawo>

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 03 Marca 2018, 16:35:57 »
Autor wątku pyta czy CHR jest przeznaczony dla kobiet, bo ktoś tak powiedział...
Moim zdaniem jest to dość dziwne pytanie i pewnie jakiś psycholog mógłby doszukać się w nim problemów z seksualnością   <zalamka>.

Hehe jeśli ktoś ma potrzebę w każdym momencie podkreślania swojej płci to niech może rzeczywiście lepiej nie wybiera CHR bo to i wygląda podejrzanie, w hybrydzie mało pali i w dodatku automat - nosz babskie toto jak nic. Polecam passata kombi w dizelu i koniecznie w manualu  :cool: a i warto by wtedy zakupić naklejkę "100% PURE HETERO", tak na wszelki wypadek :-).

Sorry za złośliwości, no ale liceum skończyłem już jakiś czas temu i bardziej niż opinii "kolegów" ufam sobie  :song:

Offline sanchez

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Marca 2018, 17:11:19 »
Zawieszenie - fenomenalne jeśli chodzi o pokonywanie zakretów. Wielowahacz na tylnej osi aż się prosi aby prowadzić z nutą sportową. Ładnie się składa do zakrętów i pokonuje je bez większych kłopotów. Fajnie się nią jeździ. Są też owszem mankamenty. Hybryda made in Toyota... wyjec przy przyśpieszeniach. Trochę nie teges. Czy można się przyzwyczaić do tego? Hm..nie wiem. Wam to nie przeszkadza? Spasowanie elementów - czy u was też rusza się obudowa kolumny kierownicy jak się ją dotyka? Toyota Touch 2 with Go...czy jest android auto? Można podłączyć telefon ?  Wydać 122 kzł a potem trochę żałować to nie fajnie.
Konkurenci - Kia Niro. Ot poprawnie spasowana stylistyka, jak dla mnie wnętrze gorzej wykonane niż w CHR, napęd oparty o automat dwusprzęgłowy daje radę ...ale czy bedzie miał jakość made in Toyota? Zresztą czytając forum zastanawiam się gdzie się podziało made in Toyota w CHR jak czytam o kampaniach i problemach z tym samochodem.
Jakaś porada dla mnie ze strony użytkowników CHR??
Tak jak piszesz, wielowahacz wręcz zachęca do pokonywania zakrętów szybciej ;) Wycie nie przeszkadza, bo z czasem kierowca uczy się ile ma dać gazu i kiedy odpuścić tak aby nie wyło, a jak i to za mało to audio, a szczególnie jbl daje rade ;) Niestety nie ma android auto. Wiadomo źe Turcja to nie Japonia, ale žle nie jest, myśle że większość probemów to choroby wieku dzieciecego, ja mam z lipca 2017 i zadnej akcji, ani wizyty w aso nie miałem, co prawda moje auto to produkcja na Belgię, ale myślę że to nie ma znaczenia.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Marca 2018, 19:19:54 »
Tak jak piszesz, wielowahacz wręcz zachęca do pokonywania zakrętów szybciej ;) Wycie nie przeszkadza, bo z czasem kierowca uczy się ile ma dać gazu i kiedy odpuścić tak aby nie wyło, a jak i to za mało to audio, a szczególnie jbl daje rade ;) Niestety nie ma android auto. Wiadomo źe Turcja to nie Japonia, ale žle nie jest, myśle że większość probemów to choroby wieku dzieciecego, ja mam z lipca 2017 i zadnej akcji, ani wizyty w aso nie miałem, co prawda moje auto to produkcja na Belgię, ale myślę że to nie ma znaczenia.

Bardzo dziękuję za opinię :)  :good: Upewnia  mnie w zamiarze zakupu :grin:

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Marca 2018, 19:21:42 »

Ciesze sie z tego co napisałeś :) Może też zaryzykuje i bede włascicielem CHRa:)

Offline amorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Marca 2018, 21:44:21 »
Jestem posiadaczem CHR hybryda od kwietnia 2017 ,przejechałem 10 000km i też miałem trochę doła ze względu na wycie . Podszkoliłem się trochę /odrzuciłem nawyki z jazdy manualem przez40 lat/ i stwierdzam nie tylko ja ale i pasażerowie/że samochód jest znacznie cichszy. Umiejętne operowanie pedałem gazu i masz cicho i oszczędnie. Oby tak dalej i bez awarii. Pozdrawiam :good:

ulver

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Marca 2018, 10:02:49 »
zgadza sie , trzeba pedalem operowac jak w klasycznym automacie czyli wiedziec kiedy odpuscic by zmienic przelozenie

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Marca 2018, 03:35:33 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl