Autor Wątek: C-HR samochód dla kobiet  (Przeczytany 26583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gery

• Toyot Leżący
  • *
Odp: C-HR samochód dla kobiet
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Marca 2018, 09:24:08 »
Dla mnie CHR faktycznie jest  kobiecy i u mnie ujeżdża go żona, ale ja czasem też i nie mam z tym problemu choć dla siebie bym CHR nie kupił.
CHR 1.2T Dynamic Tech Led VIP White Pearl

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Marca 2018, 15:53:37 »
Myślałem, że określenie typu samochodu dla kobiet czy dla mężczyzn jest  żartem niskiego lotu. A jednak... Osobiście uważam, że taka kategoryzacja jest jest wyjątkowo infantylna i świadczy o kompleksach dzielącego samochody dla kobiet i mężczyzn. Bo jaki walor o tym może świadczyć? Kolor nadwozia, tapicerki; moc silnika, design, automat, manualny... itd. Jeszcze niedawno tzw. macho mówili że automat to tylko dla kobiet... Czy kobieta za kierownicą TIR-a lub autobusu czyni z niego samochód kobiecy? :) Pozdrawiam   
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2018, 16:07:24 wysłana przez Galanders »
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Marca 2018, 16:20:11 »
Kiedy kupiłeś corollę ?

Pod koniec czerwca.
2016 ?

Tak.

Myślałem, że określenie typu samochodu dla kobiet czy dla mężczyzn jest  żartem niskiego lotu.

Podobno myślenie ma przyszłość... :)

A jednak... Osobiście uważam, że taka kategoryzacja jest jest wyjątkowo infantylna i świadczy o kompleksach dzielącego samochody dla kobiet i mężczyzn.

Eeee... Jednak mi się zdawało... :)

Bo jaki walor o tym może świadczyć?

Statystyka...

Czy kobieta za kierownicą TIR-a lub autobusu czyni z niego samochód kobiecy? :)

Nie, z punktu widzenia statystyki nie czyni.
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

pireus

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 05 Marca 2018, 17:39:28 »
Cytat: Galanders w Dzisiaj o 15:53:37

Bo jaki walor o tym może świadczyć?

Statystyka...
Statystyka to tylko mówi o tym jakiej płci była osoba rejestrująca dany samochód, i nie ma nic wspólnego z nazywaniem samochodu męskim lub kobiecym. A żeby było jeszcze śmieszniej dane te są bardzo zmienne i w jednym kraju dany model jest częściej kupowany przez kobiety a w innym przez mężczyzn. Czyli gdzieś są zniewieściali mężczyźni albo babochłopy?

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 05 Marca 2018, 17:55:56 »
Maciej Lorent. Każde twoje zdanie to potwierdzenie tego co napisałem. Co do statystyki. Np. Jedna rodzina ma 4 samochody, a druga nie ma wcale. Statystycznie obie rodziny mają po 2 samochody. I to tyle na ten temat. Pozdrawiam 
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 05 Marca 2018, 20:07:17 »
Tak czy siak, CH-R jest bardziej męski niż Corolla :)

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 05 Marca 2018, 21:04:42 »
Statystyka to tylko mówi o tym jakiej płci była osoba rejestrująca dany samochód

Statystyka może być tak dobra/zła, jak jej twórca będzie chciał, o ile będzie potrafił się nią posługiwać.

Czyli gdzieś są zniewieściali mężczyźni albo babochłopy?

Do tego wszystko zmierza, IMHO...

Maciej Lorent.

Masz problem z przepisywaniem, a za statystykę się bierzesz? :)
Ctrl-C, Ctr-V i jazda...

Każde twoje zdanie to potwierdzenie tego co napisałem. Co do statystyki. Np. Jedna rodzina ma 4 samochody, a druga nie ma wcale. Statystycznie obie rodziny mają po 2 samochody.

Świetny przykład na to, że statystyka nie jest łatwa... Niestety trzeba coś niecoś wiedzieć, żeby się nią posługiwać...

Tak czy siak, CH-R jest bardziej męski niż Corolla :)

Jak napisał/a pireus masz wyżej, masz dwie możliwości...
Ale obie są dosyć ten, no tego... :)
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2018, 21:07:22 wysłana przez Maciej Loret »
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 05 Marca 2018, 23:22:33 »
A Fiat 500L meski czy damski? Bo pewna pani miala fantazje i Fiata 500L w kolorze braz okleila mietowymi kropkami srednicy ok.5cm w duzej ilosci i jej maz podobno troche wstydzi sie tym autem jezdzic.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 05 Marca 2018, 23:28:53 »
A jakby mu Porsche okleiła różowymi słonikami i wokół reflektorów zamontowała rzęsy to myślisz, że mniej by się wstydził?
500L normalny samochód

Offline gery

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Marca 2018, 08:32:41 »
Myślałem, że określenie typu samochodu dla kobiet czy dla mężczyzn jest  żartem niskiego lotu. A jednak... Osobiście uważam, że taka kategoryzacja jest jest wyjątkowo infantylna i świadczy o kompleksach dzielącego samochody dla kobiet i mężczyzn. Bo jaki walor o tym może świadczyć? Kolor nadwozia, tapicerki; moc silnika, design, automat, manualny... itd. Jeszcze niedawno tzw. macho mówili że automat to tylko dla kobiet... Czy kobieta za kierownicą TIR-a lub autobusu czyni z niego samochód kobiecy? :) Pozdrawiam   

A trzeba od razu ubliżać od infantylnych i zakompleksionych tych którzy mają inne zdanie?? Takie ubliżanie oponentom raczej świadczy o jakiś kompleksach... A poza tym możesz jeździć nawet różowym garbusem z kwiatkami jak ci się podoba to twoja sprawa ale nie zdziw się jak będziesz miał "propozycje" na światłach...:)))
CHR 1.2T Dynamic Tech Led VIP White Pearl

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Marca 2018, 08:53:55 »
A Fiat 500L meski czy damski?

Kobiecy. :)
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Marca 2018, 11:04:31 »
A jak wy uważacie....C-HR jest samochodem przeznaczonym dla kobiet?? 

Całkiem możliwe. Mnie też żona ciągnęła do tego czegoś, ale na moje szczęście nie było na stanie egzemplarza z automatem a musiałem na wakacje kupić jakieś auto w ciągu kilku dni i kupiliśmy Corollę.
To auto dla kogoś kto bardzo chce się wyróżniać, podobnie jak Cactus czy Kasztan.
Dlaczego piszesz takie bzdety :wallbash:
W czerwcu 2016 nie było tego czegoś w salonach Toyoty. Premiera była pod koniec 2016.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 06 Marca 2018, 11:11:09 »
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź pana Macieja... Ciekawe czy ma chociaż Corollę lub w ogóle jakąś inną Toyotę  :wallbash:

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Marca 2018, 11:32:00 »
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź pana Macieja... Ciekawe czy ma chociaż Corollę lub w ogóle jakąś inną Toyotę  :wallbash:

W sąsiednim wątku odpowiedziałem: "Mój błąd, tak naprawdę kupiłem w czerwcu 2017r, ale auto jest o ile pamiętam z czerwca 2016 r. ale auto jest już po faceliftingu. [...]"

Jeśli stać Cię na wejście pod stół i odszczekanie, to wkleję na forum odpowiedni dokument. Wchodzisz czy pasujesz? ;)
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2018, 11:36:50 wysłana przez Maciej Loret »
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 06 Marca 2018, 13:19:18 »

Kiedy kupiłeś corollę ?

Pod koniec czerwca.

2016 ?

Tak

Problemy z pamięcią. Jak nie pamiętałeś, to należało się upewnić, a później pisać.
Specjalnie została sprowadzona do salonu Toyota Corolla po liftingu miesiąc wcześnie  <brawo>
http://superauto24.se.pl/nowosci/toyota-corolla-po-liftingu-2016-polski-cennik-odmlodzonej-bestsellerki_851966.html
Nie odpowiada mi poziom Twoich wypowiedzi.
"Nie chce mi się z Tobą gadać".

« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2018, 13:22:35 wysłana przez Kmicic »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl