Autor Wątek: Automatyczna blokada drzwi jak wyłączyć Auris I  (Przeczytany 23764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Automatyczna blokada drzwi jak wyłączyć Auris I
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Marca 2018, 15:30:57 »
W wątku napisałem do czego służy ta funkcja, dlaczego u niektórych działa jak działa, i co zrobić żeby dzialala prawidłowo. To jakich konkretów jeszcze chcesz?

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Marca 2018, 15:54:45 »
 :good:

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Marca 2018, 19:05:57 »
To czemu ta funkcja działa tylko przy niezapietych pasach? Jak zapne pasy to mogą mnie okradać?
Pewnie tak, to będzie dodatkowa kara za brak zapiętych pasów

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Października 2018, 09:46:50 »
Testował ktoś takie cudo wpinane do OBD, które automatycznie rygluje drzwi po ruszeniu i odryglowuje po zaparkowaniu?

https://www.aliexpress.com/item/-/32919006420.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.236e2e0epLmIAF

Offline HybriAuri

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Października 2018, 10:11:48 »
Mam tak u siebie, jak nie zapnę pasów to sam się zarygluje zamek jak już jadę. Kilka razy włączał mi się alarm po otwarciu auta raz drzwi a raz bagażnika. W obu wątkach piszecie o źle podłączonym alarmie. Czy to już czas by wybrać się do ASO?

Offline vagon1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Października 2018, 00:28:05 »
Do ASO. Jak nie będą wiedzieli jak to niech przepną przewody "zamykanie/otwieranie" z L2, UL2 na L1, UL1. Blokada będzie działała wtedy niezależnie od pasów.
że tak odświeżę; przy jakiej okazji w okolicznym ASO przedstawiłem sytuację, ale serwisant po prostu nie umiał pomóc; zasłonił się że to montowało inne ASO, że są różne alarmy itd. O ile uwaga o obwodach jest cenna to przecież nie powiem o tym serwisantom, bo raz, że mnie zleją, a dwa, że sam nic ponad to nie wiem.

Czy takie zachowanie powinno mieć miejsce czy szturmować inne okoliczne ASO? Dodatkowo czy za taką "przepinkę" mogą mnie skasować skoro to jest problem montażowy od samego początku?
Auris I 1.4 D-4D 2010 FL Premium EU5 1NDTV NDE150L-DHFNXW

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl