Autor Wątek: Dywaniki  (Przeczytany 7786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yogibaboo

• Toyot Leżący
  • *
Dywaniki
« dnia: 15 Marca 2018, 09:36:21 »
Czy przy odbiorze C-HR dostaliście dywaniki, czy musieliście dokupić? A może jeździcie bez?

Offline Marcin_RAMZES

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 2025
Odp: Dywaniki
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2018, 09:39:10 »
Ja dostałem - zarówno gumowe jak i welurowe.

Offline Galanders

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Marca 2018, 10:19:46 »
Mnie pytano jakie chcę. Wybrałem welurowe.
Nigdy nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.Mark Twain

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marca 2018, 11:43:57 »
Gumowe mają bardzo niski rant,nie polecam

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2018, 12:21:40 »
Ja w salonie wybrałem gumowe (oryginalne) a welurowe dałem uszyć w PFI za 70 zeta  :good:

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2018, 13:39:23 »
Ja w salonie wybrałem gumowe (oryginalne) a welurowe dałem uszyć w PFI za 70 zeta  :good:
Zapewniam Cię że te welurowe co daje salonie nie będą kosztowały 70 zł , co prawda 300 o których mowa w salonie też nie kosztują ale są naprawdę dobrej jakości. Co nie zmienia faktu że gumowe też są fajne miałem takie w Yaris i jak poprzednik wspomniał rantu to tam nie ma żadnego , ale guma naprawdę fajnej jakości i nie śmierdzi .

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline amorek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marca 2018, 15:25:18 »
Ja dostałem welurowe na wyjazd a gumowe do bagażnika . A  tak poważnie te oryginalne welurowe są super na lato natomiast oryginalne gumowe b.dobre na słote,zime. :good:

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Listopada 2020, 15:04:42 »
Zaznaczam, że to nie jest reklama.

Polecam maty BRISK. Bez zapachowe, wysoki rant, wytrzymały materiał. Bardzo łatwo się odkurza i czyści. Cena może nie jest najniższa, ale nie żałuję zakupu.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2020, 15:09:24 wysłana przez kytna »

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Listopada 2020, 15:18:31 »
https://allegro.pl/oferta/dywaniki-gumowe-3d-do-toyota-c-hr-od-2016-8331966694?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ja polecam te ,miały być na zimę a są tak fajne i łatwe w utrzymywaniu czystości że zostały całoroczne,z welurowych czuć było czasami zapach,tutaj tego nie ma i nic się nie zbiera pod,jedynie trochę piachu w okolicach lewej nogi pod odpoczywaczka od sprzęgła,ma dedykowane zaczepy,oryginalne Toyoty gumowe mają niski rant i są brzydkie

zackwang

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Grudnia 2020, 04:45:28 »
Welurowe to niewątpliwie lepszy wybór

Offline Tonnerre

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Kwietnia 2021, 12:18:21 »
Ja dostałem z samochodem gratis komplet dywaników welurowych.
Ale na wilgotne sezony zamówiłem dodatkowo dywaniki gumowe z Toyoty. Wszystko ładnie, ale po kilku dniach w samochodzie zaczęło "pachnieć" zgniłymi ziemniakami.
Na razie wywaliłem te gumowe dywaniki, bo skojarzyłem, że zapach zaczął pojawiać się po ich umieszczeniu w samochodzie. Sprawdzę po kilku dniach czy to naprawdę efekt gumy z dywaników, czy może coś innego. Choć żadnych warzyw nie woziłem, żeby coś gdzieś mogło wpaść i zacząć gnić.
Czy mieliście podobne efekty przy oryginalnych dywanikach gumowych z Toyoty?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Kwietnia 2021, 13:08:24 »
Na 100% nie są winne te dywaniki, prędzej masz zagrzybiony układ wentylacji,parownik klimy (Ale nie w nowym aucie) lub gdzieś woda się dostała wcześniej.

Wysłane z mojego GQ przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2021, 13:10:01 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tonnerre

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Kwietnia 2021, 15:16:55 »
Na 100% nie są winne te dywaniki, prędzej masz zagrzybiony układ wentylacji,parownik klimy (Ale nie w nowym aucie) lub gdzieś woda się dostała wcześniej.

Kurcze, auto odebrałem w marcu ma przejechane dopiero 600 km. Stało w garażu więc woda mogła się dostać tylko na placu u dilera.
Nigdzie nie było mokro na podłodze ani w bagażniku. Nie sądzę że to z wentylacji/klimatyzacji, bo po jeździe zapachu nie było czuć, tylko właśnie jak auto postało zamknięte trochę z tymi dywanikami w środku.
Poczekam jeszcze kilka dni z wywalonymi dywanikami gumowymi ze środka i jak się nie poprawi to zacznę szukać innego powodu

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Kwietnia 2021, 16:37:46 »
Może jakieś smary zabezpieczenia się wypalają, skoro nowe auto. To dość normalne w nowych autach.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline jinn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Kwietnia 2021, 21:29:12 »

Kurcze, auto odebrałem w marcu ma przejechane dopiero 600 km. Stało w garażu więc woda mogła się dostać tylko na placu u dilera.
Nigdzie nie było mokro na podłodze ani w bagażniku. Nie sądzę że to z wentylacji/klimatyzacji, bo po jeździe zapachu nie było czuć, tylko właśnie jak auto postało zamknięte trochę z tymi dywanikami w środku.
Poczekam jeszcze kilka dni z wywalonymi dywanikami gumowymi ze środka i jak się nie poprawi to zacznę szukać innego powodu

Sprawdź dokładnie pod maską, czy kot nie przyciągnął ci jakiegoś szczura. Między blotnikami, a komora silnika są takie szpary. Zdechły szczur śmierdzi taką jakby zgnilizną.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl