Autor Wątek: Przegląd pogwarancyjny - Serwis Dobrych Cen  (Przeczytany 4345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mrdruggist

• Toyot Leżący
  • *
Przegląd pogwarancyjny - Serwis Dobrych Cen
« dnia: 22 Marca 2018, 22:58:30 »
Cześć!

Mam zamiar udać się na przegląd pogwarancyjny do Aso Toyoty i chciałem zapytać o 3 rzeczy: po pierwsze czy jest w ogóle sens, po drugie jak długo trwa ten przegląd. Czy jeżeli zawiozę auto rano to jest szansa że na popołudnie będzie gotowe? i po trzecie czy z możecie mi polecić któryś punkt Toyoty w Krakowie?

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przegląd pogwarancyjny - Serwis Dobrych Cen
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2018, 23:02:40 »
nie ma sensu, jedz do Norauto, 3 razy taniej, a na to samo wyjdzie

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Marca 2018, 06:27:59 »
Przegląd potrwa pewnie max 3h jeśli mają wymienić to co w książce. Zawsze można swoje rzeczy dać będzie o wiele taniej. A co do sensu to kwestia co zamierzasz zrobić z samochodem za kilka lat. Jeśli prywatnie sprzedać to podbija pieczątki u innych i kupiec będzie wiedział że samochód jest zadbany. Niby pierdoła a działa. Jeśli do serwisu, komisu to bez książki serwisowej od początku do końca prowadzonej przez Toyote stracisz kilka tysięcy.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Marca 2018, 20:12:20 »
czy jest w ogóle sens
W/g mnie jest, zwróci si,ę przy sprzedaży, a nie jest to aż taki wydatek.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Marca 2018, 20:45:46 »
po pierwsze czy jest w ogóle sens,
moim zdaniem wszystko zależy od tego czy samochód cały czas był serwisowany w ASO. Jeżeli tak, to jest sens kontynuowania takich serwisów, jeżeli nie to większego sensu nie widzę, chyba że są do zrobienia/wymiany pewne jakieś graty - to wtedy tak, bo jak ASO cos spartoli to zawsze możesz wrócić i poprawią.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline mrdruggist

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lutego 2019, 11:08:47 »
Czy ktoś robił ost przegląd w Serwisie Dobrych Cen Toyoty? Nie mogę znaleźć cennika za te pakiety. Konkretnie za pakiet Komfort.

Offline Adalbert63

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lutego 2019, 13:38:19 »
Jeśli sprzedajesz 4 letni samochód to tak.
Ale przy 10 letnim to dla kupującego nie ma znaczenia czy był w serwisowany serwisie czy u pan Kazia sprawdzonego i polecanego mechanika dawnego właściciela.
Różnica w kosztach serwisowania jest taka, że przy sprzedaży jest z czego zejść z ceny.

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lutego 2019, 14:38:22 »
Raz sobie popatrzałem na duży przegląd który trwał 3,5 godziny. Wszystko szło stuknąć w godzinkę. Tylko głupio za godzinę pracy kasować 1100zł, więc pracownicy przetrzymują auto na podnośniku, gdzie więcej ich na stanowisku nie ma niż są. A jak przychodzi do rozpracowania hybrydy, to odzywa się w nich wtedy dusza wymieniacza modułów czyli nie potrafia nic zrobić (przypadek baterii padniętej i auta które kilka miechów stało w serwisie).

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Lutego 2019, 18:26:20 »
Czy ktoś robił ost przegląd w Serwisie Dobrych Cen Toyoty? Nie mogę znaleźć cennika za te pakiety. Konkretnie za pakiet Komfort.

Ja robiłem 19 stycznia. Wtedy jeszcze był "cennik" na stronie. Zadałem zapytanie do Toyoty Poland jak się ma ten cennik do cen w ASO - bo są zupełnie inne i na dodatek wybrany pakiet nijak się ma do przeglądu, bo cena przeglądu zależy od przebiegu i wieku auta. Cennika już nie ma, może Toyota po moim zapytaniu go usunęła, bo zdaje się że cennnik usług musi być dostępny do wglądu a nie uznaniowy ;)

Wyglądał on wtedy tak:

Przegląd hybrydy to żart, bo nie obejmuje żadnych hybrydowych elementów, nie jest robiony test baterii a cena jest prawie dwa razy wyższa niż w zwykłym benzyniaku 

« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2019, 18:30:14 wysłana przez mariuszs »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl