Autor Wątek: cd w yarisie??  (Przeczytany 37023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

artois

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #60 dnia: 14 Lipca 2005, 19:08:59 »
Witam  w aucie mam już założone głośniczki Hertz-a esk 165s /w planie jest wzmacniacz/ i zakupiłem na allegro kasetke link do aukcji, mam też odtwarzacz mp3 firmy iRiver 180T po podączeniu wszystko gra w moim odczuciu bardzo dobrze. Jest tylko jeden problem szum tego kaseciaka. Muzyki nie słucham za głośno i "go" słysze. I tu mam pytanie czy jest możliwość wyłączenia mechanizmu przesuwu kasety? Bo w sumie normalnych kaset nie używam a do tej kasety- adaptera mi to nie potrzebne. Jak sie do tego zabrać? Wymontować magnetofon? Kolega mi coś mówił, żeby przeciąć jakąś gumke? Będe wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 10:10:10 wysłana przez artois »

CoOljaCk

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Lipca 2005, 12:25:58 »
wymontuj magnetofon z samochodu

sciagnij gorna pokrywa

od mechanizmów kasety do plyty glownej radia biegna dwie wiazki kabelkow
jedna wiazka z lewej i jedna z prawej strony radia
zlokalizuj naped od magnetofonu (silniczek) i kable z niego idace do plyty glowej radia.
wiazka konczy si kostka wpieta do plyty glownej (wyglada to tak jak kabelek audio idacy do cdromu_
wypnij wizke

zrobione

druga wiazka jest od glowicy - musi zostac jezeli uzywasz kasety adaptera

Dman-666

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Lipca 2005, 14:11:37 »
Cytat: CoOljaCk

Wlasnie zrobilem to wczoraj i zapragnalem sie wpiac do plytki wg Twojego opisu rezygnujac z kasety...i kupa bo sygnal jest zaszumialy, slychac trzaski i to jak procesor plyera pobiera dane z karty SD...Czy moze przyczyna lezy w tym ze w mechanizmie kasety bylo po jednym kondesatorze midzy mase a kanal?Gralo to rewelacyjniea teraz koszanka....;)

CoOljaCk

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Lipca 2005, 00:18:11 »
Cytat: Dman-666
Cytat: CoOljaCk

Wlasnie zrobilem to wczoraj i zapragnalem sie wpiac do plytki wg Twojego opisu rezygnujac z kasety...i kupa bo sygnal jest zaszumialy, slychac trzaski i to jak procesor plyera pobiera dane z karty SD...Czy moze przyczyna lezy w tym ze w mechanizmie kasety bylo po jednym kondesatorze midzy mase a kanal?Gralo to rewelacyjniea teraz koszanka....;)

ja dalem po jednym kondesatorze bloczkowym na kanal - zeby pozbyc sie trzaskow - gdzies o tym mowilem wyzej. jeden taki kondesatorek kosztowal ok zlotego z hakiem. takie zolte cylindryczne gówienka montujesz szeregowo i problem z glowy.

artois

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Lipca 2005, 17:10:19 »
Hmm ciekawe a te kondensatorki to o jakiej pojemnści? Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 10:06:34 wysłana przez artois »

CoOljaCk

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #65 dnia: 30 Lipca 2005, 13:14:21 »

gorgo24

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #66 dnia: 01 Sierpnia 2005, 15:01:55 »
chce kupic sobie pendrive ktory ma funkcje mp3 playera i mam pytanie czy bedzie on odtwarzal muzyke przez kasete przejscówke czy musi to byc sam mp3player bardzo prosze tez o opinie jakie mp3 playery macie potrzebuje jakis tani i niewiem jaki model kupic prosze o opinie milego dnia prosze o szybkie opinie bo musze kupic jutro bo jade nad morze w srode i chce szybko kupic dzieki za pomoc :)

CoOljaCk

• Gość
cd w yarisie??
« Odpowiedź #67 dnia: 02 Sierpnia 2005, 08:23:22 »
praktycznie kazde urzadzenie bedzie sie nadawalo. jezeli chcesz uzywac kasety adapera to podstawa jest wyjscie w minijack'u - a takie ma kazdy mp3 player.

wyjatkiem sa playery gdzie sterowanie masz na kablu od sluchawek - moze sie tam pojawic inna koncówka - wiec takich unikaj.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl