Autor Wątek: Przedlift/polift różnice  (Przeczytany 12041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
Przedlift/polift różnice
« dnia: 26 Marca 2018, 15:10:12 »
Witam,
uzytkuję teraz Hondę Civic, ale chodzi mi po głowie od dłuższego czasu hybryda.
Obserwuję ogloszenia i powoli dojrzewam do decyzji, ale chciałbym, żeby ktoś mi opisał różnice jakie sa w Priusie II wersje przed/polift.
I czy warto szukać i doplacać do nowszej wersji po liftingu, czy nie ma to znaczenia?

Offline jacek111

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Przedlift/polift różnice
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2018, 22:59:17 »

Offline parian

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marca 2018, 11:47:09 »
Fajny dokument, jest coś takiego ale odnośnie Priusa III ?

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Kwietnia 2018, 19:16:42 »
Dobra, pojeździłem sobie dzisiaj PRIUSEM 2 przed liftem i wiem, że wolę wersje po lifcie.

Ale teraz oczywiśćie apetyt rośnie w miare jedzenia: czy warto dopłacać ok 10 000zł do PRIUSA 3?
Proszę osoby, które jeździły obydwoma wersjami o wypowiedź.

I jeszcze pytanie: podczas jazdy można wyczuć lekkie szarpnięcia przy włączaniu silnika spalinowego przy delikatnym przyspieszaniu. Domyślam się, ze to jest normalne?
I takie jakby "stukanie" z tyłu pod kanapa podczas ruszania(domyślam się, że to jakieś przekaźniki)?

Offline HPQ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2019, 16:33:31 »
hej - czy mial ktos okazje porownywac Prius 3 przed liftem i po lifcie? Chodzi mi glownie o prowadzenie przy wiekszych predkosciach czy w zakretach. Ewentualnie porownanie do Prius 2. Czy jest lepiej czy gorzej.

dzieki

Offline sowapl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lipca 2019, 01:06:20 »
Mam III przed liftem. Jeździłem II. Powiem krótko- gdybym zaczął  od II, to nie lubiłbym hybryd. Ale dzięki temu że zacząłem od nowszej to hybrydy pokochałem.

Offline diuk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Lipca 2019, 09:50:43 »
Mam III przed liftem. Jeździłem II. Powiem krótko- gdybym zaczął  od II, to nie lubiłbym hybryd. Ale dzięki temu że zacząłem od nowszej to hybrydy pokochałem.

no to dobrze, że nie jeździłem III, bo mam II i jazda bardzo mi się podoba

Offline HPQ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lipca 2019, 17:23:26 »
Sowa a możesz dokładniej? Trójka się lepiej trzyma drogi? Czy jest lepiej zamortyzowana?

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Offline abalus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lipca 2019, 05:00:55 »
Jak dla mnie różnica jest ogromna większą moc dużo bardzie wygodne fotele deska dużo bardziej ergonomiczna troszkę więcej miejsca. W prowadzeniu bardzo podobny. Na 3 mam 17 cali a na 2 15 cali koła dużą różnica w zakrętach.

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Maja 2021, 02:44:11 »
Witajcie :)
Chciałbym odgrzać temat  <kucharz>, bo nie do końca znalazłem odpowiedź a nie chciałbym zakładać nowego wątku skoro ten istnieje.

Witam raz jeszcze jako nowy użytkownik (przywitanie w offtopie zrobione ;) ).

W przyszłym tygodniu zamierzam zakupić pierwszą hybrydę tj. Priusa 2 i teraz moje pytanie, oprócz tego że zauważyłem iż do roku 2004 i niektóre 2005, różnią się wyświetlaczem a raczej umiejscowieniem wskaźnika położenia biegu oraz chyba "szatą graficzną" komputera, to czy oprócz tych różnic między przedliftem a poliftem jeszcze jakieś były? ( nie mówię o wyposażeniu a raczej chodzi mi o hmmm... problemy "wieku dziecięcego", które rozwiązano). Ew na co uważać przy tych modelach.

Z góry dziękuję i witam raz jeszcze :)

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Maja 2021, 13:35:58 »
raczej chodzi mi o hmmm... problemy "wieku dziecięcego", które rozwiązano). Ew na co uważać przy tych modelach
Witamy przyszłego Priusmana , przedliftowa wersja to problem z licznikiem .Zatrzymuje się na 299.999km.Radio bez aux.Inne lampy ale to rzecz gustu,chrom na wlocie powietrza ...Sprawdź klimatyzacje,ograniczniki drzwi ,woda we wnekach bagaznika pod aku 12V.Oczywiscie czy rdza nie za mocno zaprzyjaznila się z danym egzemplarzem,wycieki .Sprawdź automat ,tempomat i hamulce.W priusie hamulce nie dopieszczone potrafią zmylić nie jednego mechanika co do diagnozy.Jakiś tester błedów by nie zawadził reszta jak w każdym innym aucie ,no może jeszcze baterię HV przetestować w ASO albo chociażby hybrid assistantem.
« Ostatnia zmiana: 02 Maja 2021, 13:50:20 wysłana przez memory »
Prius 3 XW30 liftback.

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Maja 2021, 14:57:44 »
To teraz pytanie, czy jest to losowe? Chodzi mi o ten licznik, czy jest to przypadłość każdej wersji?. Bo trochę to słabe zwłaszcza przy obecnych przepisach....

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Maja 2021, 15:46:19 »
Memory, dzięki za wskazówki. Może to zabrzmieć jako napalenie się lecz... Co do licznika obcykalem temat... Wystarczy ponoć przekręcić licznik na 301 tys... Z resztą aktualnie ma 207, więc zanim dobije do magicznej liczby minie ok. 7-8 lat, w tym czasie może wiele się zdarzyć, kataklizm, armagedon, totalna zagłada, mogę dzisiaj po obiedzie u teściowej nie dojechać do domu( to nie wina obiadu tylko obecnego auta akurat). Mogę też wygrać w totka, Bitcoin może osiągnąć rekordy co pozwoli mi kupić nowiutkiego Priusa... Tym bardziej że auto zostało wstępnie sprawdzone (sprowadzany z Niemiec ze stłuczki gdzie koszt oszacowano na 1500-3000 euro więc nie ma tragedii a naprawiony zderzak przód, reflektory oraz zderzak tył), co do wyglądu dla mnie to są kosmetyczne zmiany z resztą ja siedzę w środku;) a jeśli chodzi o to czy prius mi się podoba, to tak, jego inny wygląda mi się podoba:)... Mam nadzieję że jutro się pochwalę zakupem, bo obecny francuz już mnie dobija swoimi fochami elektrycznymi, zwłaszcza gdy puszcza dymek z modułu komfortu

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Maja 2021, 14:51:25 »
Wystarczy ponoć przekręcić licznik na 301 tys...
Witam  nie wystarczy przekręcić trzeba zrobić korektę na papierze i zgłosić to diagnoście.To że licznik zatrzymuje się na takim przebiegu to przypadłośc wielu marek produkowanych nawet pózniej od przedliftowego priusa .Czytam że chemia przeokrutna Ciebie dopadła względem priusa to super . Weź kogoś na oględziny co w razie czego wyleje kubeł zimnej wody na głowę(miłość jest ślepa).Jak kupisz to wrzuć fotki . :good:
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2021, 14:52:58 wysłana przez memory »
Prius 3 XW30 liftback.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Maja 2021, 14:52:18 »
Przedlift ma deskę z innych plastików, jest lakierowana, powlekana przez co dość charakterystyczne jest przetarcie na przyciskach schowka. Za 300zl można Naprawić licznik w Warszawie, ogarniają również wysyłkowo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl