Autor Wątek: Przedlift/polift różnice  (Przeczytany 12039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przedlift/polift różnice
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Maja 2021, 14:56:08 »
jest przetarcie na przyciskach schowka.
arthi dobbrze pisze jest na to sposób .Należy zetrzeć tę powłokę do końca pod spodem jest piękny czarny błyszczący plastik i jest ok.
Prius 3 XW30 liftback.

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Maja 2021, 21:34:29 »
Jak kupisz to wrzuć fotki .

Kupiony, Memory, może troszkę zrobiłem nie tak jak trzeba ale do rzeczy. Jak wcześniej pisałem miałem problemy ze szczeniakiem 2 generacji (szlaq by te francuzy), trochę byłem przyparty do muru, lecz nie na tyle by brać złoma... Auto kupione, trzymałem się rad o których pisałeś i... spód delikatny nalot rudej, trzeba ją wygonić zanim zacznie panoszyć się na dobre - do ogarnięcia i się tego nie boje, aku 12v nowiutki bo stary już odpadał więc jest ok, wilgoci jako takiej nie widziałem dookoła a wczoraj dość porządnie lało więc myślę że byłoby wilgotno, silnik suchy, zawieszenie jest ok, nie ściąga przy ostrym hamowaniu, jedzie prosto... jedzie... kurde on płynie :), do pracy silnika benzynowego nie mam się co przyczepić i mam nadzieję że tak zostanie. Wszędzie czytałem że słychać przy chamowaniu podczas odzyskiwania energii jakieś piski, czy buczenie i kij go wie co jeszcze... chyba te osoby nie siedziały w moim poprzednim aucie tam to był helikopter. Klima i wszystkie funkcje działają więc mega się cieszę, nawet ze spryskiwaczy i działającej wycieraczki pasażera(niestety nawet to w poprzednim aucie padło). Zawieszenie spoko, przejechaliśmy przez takie wertepy że masakra i cisza, ładnie wybiera tylko fakt radio musiałem wyłączyć i powiedzieć gościowi aby się zamknął bo gadał jak najęty więc czerwona lampka się zapaliła. Tak jak inne osoby pisały przetarcia na plastikach w kilku miejscach są, ryski na lakierze też (auto 2005) ale kurde za tą ciszę w kabinie za to spokojne 4,5 l/100 przy mieszanym trybie jazdy (65km zrobione z czego 40 w trasie a reszta w mieście), kurde co by się nie działo ja już go kocham i żałuję, że wcześniej nie kupiłem (choć kasy brakowało). Obym dobrze trafił, z resztą czytając umowę wyśmiałem gościa a propos zapisu o wadach ukrytych iż oni (chyba na każdej umowie jest zapisane iż nie biorą odpowiedzialności za wady ukryte co faktycznie jest niezgodne z prawem i ot może ktoś się nabierze). Gościu rzeczowo rozmawiał, niedługo czeka mnie wymiana oleju i filtrów bo powiedział wprost że są do wymiany bo nie zmieniał, bo ludzie rzadko w to wierzą... więc spoko do ogarnięcia... co do zdjęć ładny czarny kolorek, zdjęcia wstawię jutro bo już ciemno... ale kurde teraz korki mi nie straszne, dojazdy do świateł, mozolna jazda po mieście 20km/h... raj... czy jestem masochistą? w życiu, po co się stresować :) a z miła chęcią i bez obaw będę podjeżdżał pod cpn.... no chyba że te .... z wiejskiej spowodują wzrost paliwa do 9.99/l... Gazu nie instaluje, miałem w 3 samochodach i o ile gwarancja była i był serwis tak po gwarancji, gdy wszystko zaczęło żyć włąsnym życiem, łącznie z listwami wtryskowymi benzyny, powiedziałem dość i trzeba było znaleźć coś czym nie bede musiał się martwić czy jutro dojadę do domu...

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Maja 2021, 13:05:18 »
Super .Witamy w ekipie hybryda-team  :grin:.Czekamy na fotki . :good:
Prius 3 XW30 liftback.

Offline stefanq82

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Maja 2021, 17:04:40 »
Kto mi pokaże nabywcę innej marki który będzie tak zadowolony?
Gratuluje
Szanuj i długo posłuży.

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Maja 2021, 23:41:25 »
Tak, to prawda, nie wiem co mnie z nim czeka, lecz jedno jest pewne tryb EV w mieście i spoglądanie na spalanie średnie jeszcze nigdy nie dawało tyle radości,
Co do zdjęć, obiecuje jutro wrzucić, niestety praca na popołudnie gdzie o 13 już wyjeżdżam spowodowało to, że dzisiaj załatwiałem ubezp. OC,
wypowiedzenie poprzedniej, do tego zamówienie osłony na katalizator od jednego z kolegów z forum, ogarnięcie mechanika z wymianą oleju oraz założeniem tejże osłony i nagle patrzę a tu godzina 13 :(,
jutro zapewne będę jechał z rana do sklepu i porządkował stare auto, więc podejdę i porobię zdjęcia ;)

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Maja 2021, 12:30:57 »
obiecałem więc proszę, co prawda 3 zdjęcia ale prius jak prius ;), niestety zaraz muszę uciekać do pracy. Wiem że parę rysek oraz wgniotek jest ale to auto ma 16 lat. (kto w tym wieku nigdy się nie bił... ;) )

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Maja 2021, 14:23:45 »
Ładny ja swojej czarnulce przyciemniłem szybki ,Szerokości i żeby Ci nigdy  benzyny nie zabrakło :good:
Prius 3 XW30 liftback.

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Maja 2021, 16:41:00 »
Memory, mógłbyś podesłać jakieś fotki jak to wygląda? Bo na wujku google znalazłem tylko jedno foto z taxi i powiem ci nawet mnie to odstraszyło:/, może przez te reklamy taxi... A chętnie zobaczę jak mu będzie z czarnymi szybami pasowało to może i żonę przekonam ;), choć dorzucę do tego info że w razie stłuczki folia przytrzyma rozbita szybę i dziecko nie obserwuje siedząc w foteliku

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Maja 2021, 16:54:17 »
 :good:
żonę przekonam
folia dość  skutecznie chroni w upalne dni od temperatury i oślepiającego słońca. Co dzieci i żonka docenią latem zwłaszcza że karoseria czarna .Musisz dobrać odpowiednią przezroczystość foli żeby pasowała do samochodu nie za ciemna i nie za jasna .No i ostrożnie z dzieciaczkami  podczas jazdy (tego argumentu bym nie używał) :good:jak zrobie fotkę to podeślę na pw.
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2021, 16:58:59 wysłana przez memory »
Prius 3 XW30 liftback.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl