Autor Wątek: Auris I 1,4d4d urwana stopka wtryskiwacza  (Przeczytany 1244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mat27

• Toyot Leżący
  • *
Auris I 1,4d4d urwana stopka wtryskiwacza
« dnia: 01 Kwietnia 2018, 15:34:08 »
Dzień dobry,

posiadam Toyotę Auris 1,4 d4d 2007. Dziś normalnie odpaliłem auto, cofając zgasł, trochę się zdziwiłem, ale myślałem, że może za mało gazu czy coś. Ponownie odpaliłem, spod maski wydobywały się spaliny i silnik pracował bardzo nierówno i głośno. Szybko zgasiłem silnik. Zajrzałem pod maskę i zauważyłem, że stopka jednego z wtryskiwaczy jest pęknięta, wtryskiwacz cały w paliwie.
Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Co może być tego przyczyną? Wada stopki, jej wcześniejsze uszkodzenia w jakiś dziwnych okolicznościach? Czy może jakieś zbyt wysokie ciśnienie w cylindrze, co objawiło się urwaniem stopki. Dodam, że wczoraj auto chodziło bez   problemu.

Gawith

• Gość
Odp: Auris I 1,4d4d urwana stopka wtryskiwacza
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwietnia 2018, 17:44:47 »
Dziś normalnie odpaliłem auto, cofając zgasł, trochę się zdziwiłem, ale myślałem, że może za mało gazu czy coś.
Diesel na gaz?

Offline mat27

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Kwietnia 2018, 20:18:32 »
Diesel na gaz?

Już śpieszę żeby wyjaśnić tę zagadkę: pisząc "mało gazu" miałem na myśli, że ruszając za mało wcisnąłem pedał gazu, przez co auto zgasło. Wybacz za tak niezrozumiałe, niefachowe stwierdzenie rodzące Twoje pytanie, mam nadzieję, że udało mi się na nie odpowiedzieć. Podsumowując auto jest na olej napędowy, nie posiada instalacji gazowej.
Ale mimo wszystko dzięki za zainteresowanie tematem.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Kwietnia 2018, 08:23:17 »
Już śpieszę żeby wyjaśnić tę zagadkę: pisząc "mało gazu" miałem na myśli, że ruszając za mało wcisnąłem pedał gazu,

Kolego, chodziło ci oczywiście o pedał akceleratora a nie żadnego tam gazu w dizlu ????
Teraz już wszystko powinno być jasne dla wszystkich  :good:  :o

Diesel na gaz?

Owszem. Też takie bywają.
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2018, 08:58:18 wysłana przez tomery »

Offline mat27

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Kwietnia 2018, 19:10:40 »
Cytat: mat27 w 01-04-2018, 20:18:32
Już śpieszę żeby wyjaśnić tę zagadkę: pisząc "mało gazu" miałem na myśli, że ruszając za mało wcisnąłem pedał gazu,

Kolego, chodziło ci oczywiście o pedał akceleratora a nie żadnego tam gazu w dizlu ????
Teraz już wszystko powinno być jasne dla wszystkich   

Cytat: Gawith w 01-04-2018, 17:44:47
Diesel na gaz?

Owszem. Też takie bywają.

Widzę, że mam do czynienia  z mistrzami merytorycznych dyskusji.

Temat do zamknięcia/usunięcia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl