Autor Wątek: Samochód zastępczy na czas naprawy gwarancyjnej  (Przeczytany 7786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Samochód zastępczy na czas naprawy gwarancyjnej
« dnia: 05 Kwietnia 2018, 19:01:32 »
Witam

Dzwoniłem do ASO bo umówiłem się na przegląd przy okazji chciałem zgłosić niedomykające się drzwi które były wymieniane w ASO a przed wymianą ani nie świstał wiatr ani nie trzeba było nimi trzasnąć więc ewidentnie ich wina, czujniki safety sense bo wariują a ich mata nie działa którą dokładali a sprawdzałem z matą kolegi który miał w TS założoną fabrycznie, ściąganie samochodu w prawo na różnych oponach więc też coś nie tak skoro trzy komplety kół ściągają w prawo, i lampke podsufitki bo się zacina a plastik na okulary jest powyginany. Pan powiedział że nie ma obecnie samochodu na wymiane i nie może mi pomóc a na przegląd może mnie umówić. Logiczne że w dzień tego nie zrobią wraz z przeglądem a nie mam zamiaru siedzieć tam 10h i patrzeć w okno. Sam powiedział że wszystko musi zostać rozpatrzone i wtedy dopiero zamówią ewentualne części więc co będę co kilka dni do nich jeździć bo mają taki kaprys? CHyba nalezy mi się samochód zastępczy na czas naprawy z ich winy?

Offline hsd

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Samochód zastępczy na czas naprawy gwarancyjnej
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2018, 22:33:13 »
Stivo brzmi jak byś miał strasznego dzwona  :wallbash: Wszyto jak by coś nie tak.
Spróbuj może jeszcze raz, możliwe że nie mają aut zastępczych w tym terminie.
Z moich doświadczeń z salonem w Katowicach nie miałem żadnych problemów i przy każdym przeglądzie mogłem dostać auto zastępcze.

Powodzenia w negocjacjach.

« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2018, 22:36:28 wysłana przez hsd »

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwietnia 2018, 20:22:57 »
CHyba nalezy mi się samochód zastępczy na czas naprawy z ich winy?
Samochód zastępczy Ci się nie należy bo to jest tylko dobra wola dealera.
Jak oddajesz np. buty na gwarancję to dają Ci zastępcze?

Offline jaclub

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwietnia 2018, 22:29:12 »
Mi zaproponowali wymianę tłumika końcowego i sprzęgła. Od razu serwisant zaznaczył mi, że daje mi samochód zastępczy na czas naprawy.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Kwietnia 2018, 07:46:02 »
Wydaje mi się że buty są na innym poziomie aniżeli samochód. Jeśli już to robili i spartolili sprawę bo to nie wada fabryczna tylko ich błąd to wydaje mi się że powinni dołożyć wszelkich starań by klient miał czym wrócić do domu w miarę komfortowo a nie dymać na nogach nie wiadomo gdzie i ile na stację czy jakiś PKP.

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Kwietnia 2018, 09:25:21 »
ASO w Katowicach jest na b. wysokim poziomie obsługi - wg mnie. Tam na pewno wszystko załatwisz. Największe problemy i ceny mocno napomponowane są w bielskim ASO, o czym już kiedyś pisałem.

W którym ASO masz takie trudności?

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Kwietnia 2018, 10:16:29 »
Toyota Dakar w Rzeszowie. Niby najnowocześniejszy salon w Polsce. Pan był bardzo nie przyjemny przez telefon.

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Kwietnia 2018, 19:23:05 »
Toyota Dakar w Rzeszowie. Niby najnowocześniejszy salon w Polsce. Pan był bardzo nie przyjemny przez telefon.

Może ten pan pracuje tam za karę? a może mają za dużo kasy i nie zależy im na klientach, kto to wie...

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Kwietnia 2018, 21:30:19 »
"Moje" ASO w Bydgoszczy dość regularnie po mojej wizycie dzwoni i pyta, czy jestem zadowolony z bytności, czy było profesjonalnie, czy mam jakieś uwagi. Raz zdarzyło się, że dzwonili z TMP. Ktoś jednak miejscami czuwa nad poziomem, ale zapewne nie wszędzie, bo wszędzie pracują ludzie. Ja w każdym razie nie mogę narzekać, czuję się traktowany poważnie, problemy są załatwiane. Samochód zastępczy, w ciągu 3 lat, miałem dwukrotnie (Yaris hybrid, Corlolla) na czas napraw ubezpieczeniowych AC, nie było  z tym żadnych problemów. Co ciekawe, zastępczak kosztował mnie 1 PLN i była to inicjatywa ASO a nie ubezpieczyciela.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Kwietnia 2018, 12:33:39 »
Z AC też dawali na dłużej niż mi przysługuje bo unezpieczyciel wszystko musi pokryć więc dla nich zysk. Ale widzę że jeśli Oni mają zabulić to sytuacja diametralnie się zmienia i jak to zwykle podchodzili z sercem i uprzejmością to teraz się poczułem jakbym dostał z otwartej ręki w twarz. Jak mi nie dadzą samochodu to zawine sie na pięcie i cześć

Offline Irde

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Kwietnia 2018, 22:29:15 »
i sprzęgła. Od razu serwisant zaznaczył mi, że daje mi samochód zastępczy n
O co chodzi z tym sprzęgłem? Jakiś nowy biuletyn nowy się pojawił? Pytam ponieważ zaobserwowałem że po uruchomieniu silnika przy niskich temperaturach (minusowych) pojawia mi się szum. Coś jakby szum łożyska oporowego. Może to nie łożysko tylko sprzęgło.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl