Autor Wątek: Jakie zużycie paliwa w C-HR (1.2turbo)  (Przeczytany 76516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jakie zużycie paliwa w C-HR (1.2turbo)
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Lipca 2018, 14:54:26 »
Tak przy okazji <kawusia>.... to,ze dwie osoby nie potrafia ruszyc pod gorke bez palenia sprzegla to nie znaczy,ze reszta tez tak ma :laugh: wiec prosze nie siac zamętu,dziekuje

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Lipca 2018, 16:37:00 »
.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Lipca 2018, 16:37:26 »
Uff nie zauważyłem kolejny wojownik hybrydowy, umrze zanim pozwoli coś złego powiedzieć na swoja hybrydę
Raczej chyba dysonans poznawczy bo nie zauważyłeś, że jesteś w mniejszości ;-)  Patrz w lusterka, spójrz dwa razy....  :grin: :grin: :grin:

Offline Eryko_twl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Lipca 2018, 22:10:42 »

Uff nie zauważyłem kolejny wojownik hybrydowy, umrze zanim pozwoli coś złego powiedzieć na swoja hybrydę  :grin: :grin: :grin:

Tak dwie osoby nie potrafią ze skrzynią manualna ruszyć pod górkę dziwne, że toyota nie zrobiła akcji serwisowej na wymianę sprzęgła
Mistrzu nie jednym samochodem jeździłem , nie mówię że nie potrafię ruszyć pod górkę problem 1,2T to brak mocy na dole mi i nic nie śmierdzi ale za parę miesiecy zobaczys za wysyp problemów z sprzedaż ze sprzęgłem.

Wysłane z mojego Lenovo YB1-X90L przy użyciu Tapatalka

Remek

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Lipca 2018, 08:00:03 »
Koleś pisze, że ma problem z ruszaniem pod górkę i czuje spalone sprzęgło a Ty poniżej piszesz, że masz podobny problem? To znaczy ty nie masz problemu z spalonym sprzęgłem?
Ile mam jeszcze czekać miesięcy na wysyp problemów? Mam już auto 18 miesięcy i 18tyś przebiegu. Ani ja ani moja żona nie narzekamy na brak mocy, jak chcesz mułem pojeździć to proponuje przejechać się wersją HSD

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Lipca 2018, 08:29:29 »
jak chcesz mułem pojeździć to proponuje przejechać się wersją HSD

Kolego, a wiesz, że różnica 1,2 i HSD od 0 do 100 km/h to 0,1 s? <zalamka>
Po drugie, dzięki elektrykowi w HSD, 1,2 spod świateł nie ma żadnych szans :-P

Remek

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Lipca 2018, 09:28:14 »
Jeden i drugi to muł, ale z włączonym trybem sport i iMT 1.2T daje trochę lepsze przyśpieszanie. Oficjalne dane toyoty należy przyjąć z rezerwą, nawet nie ma co wspominać o ich deklarowanym spalaniu zarówno dla HSD jaki i 1.2T
Wciąż nie kumam jak można mieć problem ruszając pod górkę gdzie auto ma autoholda???

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Lipca 2018, 14:10:04 »
Witam,
Włączę się do dyskusji na temat nieumiejętnego ruszania,jak już napisałem wcześniej posiadałem już w swoim życiu parę samochodów od 25 lat kupuje tylko nowe i nie róbcie ze mnie tępaka Drodzy Posiadacze Pięknych Toyot C-HR.Trochę dystansu do siebie i szacunku dla innych,samochód jest ładny ale też ma i wady a Wy przyjmujecie to jak atak na Wasze auta.To forum powstało po to żeby sobie pomagać a nie żeby się wzajemnie adorować,polecam zapoznać się z opiniami na portalu Auto Centrum. Moim zdaniem przy ruszaniu na stromych wzniesieniach, hamulec postojowy elektryczny ustępuje zwykłemu hamulcowy gdzie mogę regulować siłę docisku.I jeszcze dodam że z dołu ten silniczek jest kiepski, zresztą ktoś to już napisał.Ale samochód fajny.

Remek

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Lipca 2018, 19:37:51 »
Trochę dystansu do siebie i szacunku dla innych,samochód jest ładny ale też ma i wady a Wy przyjmujecie to jak atak na Wasze auta.To forum powstało po to żeby sobie pomagać a nie żeby się wzajemnie adorować,polecam zapoznać się z opiniami na portalu Auto Centrum.
Święte słowa!  :good:

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Lipca 2018, 22:43:28 »
...nie róbcie ze mnie tępaka Drodzy Posiadacze Pięknych Toyot C-HR.Trochę dystansu do siebie i szacunku dla innych,samochód jest ładny ale też ma i wady a Wy przyjmujecie to jak atak na Wasze auta.To forum powstało po to żeby sobie pomagać a nie żeby się wzajemnie adorować...

Zbych, do kogo Ty pijesz i o co Ci się rozchodzi...? Kto robi z Ciebie tępaka i na jakiej podstawie tak sądzisz? O jakim dystansie piszesz...? Przecież większość twierdzi, że jakieś wady są, wbrew temu co piszesz powyżej... Jaka wzajemna adoracja?

Święte słowa!
Powiedział Ten, który przejechał raptem 18 tys km i już jest expert. Pojedź w Alpy, albo inne wysokawe góry, podjedź kilka razy pod stromy wjazd i potem się wypowiadaj. Nikt tu nie mówi o problemie ruszania spowodowanym takim czy innym "holdem", ale o niewielkiej mocy tego silnika w dolnym zakresie obrotów. To jest TYLKO 1,2 i dopóki się turbo nie załączy to niestety jest to słabiutki motorek. I niewiele tu da tryb sport i iMT. Na starcie nie ma co porównywać do HSD wbrew temu co piszesz.

Uff nie zauważyłem kolejny wojownik hybrydowy, umrze zanim pozwoli coś złego powiedzieć na swoja hybrydę    

I nie pleć takich głupot, bo akurat gość (tak samo jak zdecydowana większość forumowiczów), pod adresem którego to piszesz jest trzeźwo patrzący na świat i własne auto. W przeciwieństwie do Ciebie mam niestety wrażenie, bo skoro porównujesz auto z manualem i automatem i jeszcze twierdzisz, że to problem HSD, że nie ma manuala, albo chcesz porównywać najtańsze wersje, których z powodu odmiennego wyposażenia nie można porównywać, no to sorry, ale niepotrzebnie się w ogóle odzywasz :-P

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Lipca 2018, 08:33:59 »
Oficjalne dane Toyoty należy przyjąć z rezerwą, nawet nie ma co wspominać o ich deklarowanym spalaniu zarówno dla HSD jaki i 1.2T

Widać, że nie dotyczy to każdego HSD (nieresetowany od 6 km).

« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2018, 08:35:48 wysłana przez laki »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Lipca 2018, 09:20:52 »
a gdzie jest średnia prędkość tego 6 kilometrowego dystansu ? :wallbash:

RAV4 2.5 hybrid

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Lipca 2018, 09:57:05 »
Od zakupu, kiedy miał fabrycznie 6 km na liczniku do teraz 8893 km.
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2018, 09:58:37 wysłana przez laki »

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 29 Lipca 2018, 12:50:30 »
Witam,
Jasiu już ci opowiem na twoje wątpliwości,są użytkownicy C-HRek którzy by chcieli tylko słyszeć jakie ich samochody są wspaniałe ochy i achy nie miały by końca,to miałem na myśli pisząc o towarzystwie wzajemnej adoracji.A co do tępaka to proszę,

Gratuluje zdania prawo jazdy jak ktoś pali sprzęgło przy starcie górki tym bardziej, że auto ma autoholda

Tak dwie osoby nie potrafią ze skrzynią manualna ruszyć pod górkę dziwne, że toyota nie zrobiła akcji serwisowej na wymianę sprzęgła    Pozdrawiam

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Lipca 2018, 14:44:21 »
Zbychu,

wszędzie znajdą się jacyś zakompleksieni, niedowartościowani, nieświadomi, którzy nie będą mówić nic innego jak "och i ach" o swoich autach, albo pieniacze i wieczni malkontenci, co kupili Dustera, i są ciągle niezadowoleni, a jak mijają Cayenne czy Stelvio to chórem twierdzą, że każdy SUV jest do pupy bo w ich Dacii... (żeby nie było - nie mam nic do Dacii - niezłe auto jak za te pieniądze, ale potrzebowałem jakiegoś porównania). Szkoda, że takie właśnie osoby mają zazwyczaj wieeeele do powiedzenia, choć to co mówią nie ma żadnego sensu, nic nie wnosi do dyskusji i tylko wku...rwia, za przeproszeniem. Najgorsze jest to, że jeden czy drugi taki filozof jest bezgranicznie przeświadczony o swojej racji i nie dociera do niego żadna argumentacja:(

No, ale taki jest świat. Nie ma się co przejmować i dalej robić swoje - jak dobrze zauważyłeś, to forum powstało po to, żeby sobie pomagać i wymieniać doświadczenia. Trzeba tylko z dystansem podchodzić do "mondrości" innych, szczególnie tych, którzy są niereformowalni i nie trafiają do nich żadne, nawet najbardziej rzeczowe i merytoryczne argumenty. tym można dać po prostu do zrozumienia, że jest nam ich żal, ewentualnie polecić jakiegoś specjalistę... :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl