Autor Wątek: Odbiór nowej E12  (Przeczytany 65666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarekG

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #90 dnia: 12 Sierpnia 2005, 07:42:31 »
higer, powiedz mi proszęjak to jest. W salonie, gdzie kupujęauto, powiedziano mi, że moja Corolla 1.4 HB 5DR D-4D w kolorze 1C0 jest z Turcji. Natomiast w innym salonie stwierdzono, że w Turcji HB nie jest produkowane i na ten czas z Japonii nie ma takiej konfiguracji więc moje autko jest z pewnością z Wielkiej Brytanii. Gdzie leży prawda? A tak w ogóle, to czy rzeczywiście Corolle z Europy są gorsze jakościowo od tych z Japonii? W jednym z salonów oglądałem Corollęwystawioną dla klientów z paskudnymi kroplami lakieru (wielkości ziarenek grochu) na brzegu klapy bagażnika i był to japończyk. Miał też w kilku miejscach niedoszlifowane brzegi. Wygladało to na ewidentnie partacką robotę. Sam już nie wiem co o tym myśleć. Czy mógłbyś coś powiedzieć na ten temat?[/b]

higer

• Gość
odbior
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Sierpnia 2005, 07:59:35 »
..Generalnie takie sa opinie uzytkownikow....mi nie wypada....mowic czy tak czy nie...natomiast co do kraju pochodzenia....sprawdzaj po nr VIN zgodnie z informacj powyżej.Generlanie problem pojazdów z anglii i turcji polega na korozji pokrywy bagaznika głównie w miejscu łaczenia przestrzeni zamknietej.

Wybrałes 1c0.Z moich informacji wynika iz w Turcji robi sie głwonie Kombi i Sedany.HD robi sie w anglii i ja jeszcze nie spotkałem HD z innego kraju niz Turcja...

MarekG

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Sierpnia 2005, 08:05:12 »
Czekaj.... bo nie nadążam   :)  
Napisałeś:
"HD robi sie w anglii i ja jeszcze nie spotkałem HD z innego kraju niz Turcja..."
Moje pytanie: HD czy HB ? I z innego kraju niż Turcja? Przyznam, że nie rozumiem.

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Sierpnia 2005, 08:07:57 »
..wybacz jest wczesnie ..a ja nie piłem kawy.....

Hatchback'i robi sie w Anglii...i nie spotkałem modelu z innego np.Turcja....
W turcji robi sie głownie kombi i sedany w tym w wersji sol (co ja uwazam za pomylke)

Jackal

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #94 dnia: 12 Sierpnia 2005, 09:52:36 »
Pamiętajcie, że Corolla E12 (obecny model) przed liftingiem (lata 2002-2004) była produkowana w UK i Turcji (z Japonii przypływałą zdaja sie tylko wersja TSport), a po liftingu Japońce przekonfigurowali nieco produkcjęw swoich fabrykach, Turcja przejęła produkcjęCorolli Verso i w efekcie namieszali z tym gdzie produkują ktry model.

Kiedyś o tym czytałem, nawet podawaliśmy te info gdzieś na forum, ale nie pamiętam gdzie. Pamiętam tylko że niekóre modele wypadły z UK i Turcji, coś pozamieniali miejscami (UK i Turcja) a jakieś miały jakoby przypływać z Japonii.

ToyMan

• Gość
Re: Odbior
« Odpowiedź #95 dnia: 12 Sierpnia 2005, 09:54:48 »
Cytat: higer
..wybacz jest wczesnie ..a ja nie piłem kawy.....

Hatchback'i robi sie w Anglii...i nie spotkałem modelu z innego np.Turcja....
W turcji robi sie głownie kombi i sedany w tym w wersji sol (co ja uwazam za pomylke)

Witam
ja mam od 1,5 miesiąca Sedana 1,6 SOL - szary metalik z Turcji.
Na razie oprócz:
- niedoróbek przy montażu w salonie autoalarmu
- zgrzytów przy ruszaniu (podobno to testowanie ABS i innych układów)
nic nie stwierdziłem.
Nie strasz mnie, w Turcji widziałem montownie chyba wszystkich marek ( w tym i Mercedesa).

Jackal

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #96 dnia: 12 Sierpnia 2005, 10:06:54 »
ToyMan
Nie ma co straszyć, ta Turecka fabryka (przejeżdżałęm obok niej) zostałą bardzo wysoko oceniana w wewnętrznych rankingach jakości Toyoty, bodaj najwyżej w naszym regione geograficznym*

Chciałbym napisać, że "poza Japonią", ale chyba w USA i Kanadzie też nieźle produkują, skoro kanadyjska fabryka Lexusa jest jedyna poza Japonią :-)

higer

• Gość
Odbior
« Odpowiedź #97 dnia: 12 Sierpnia 2005, 10:11:39 »
nie strasze cie ...wyraziłem tylko wlasna opinie:D

co do tego mieszania....no racja zgodze sie...Pozdrawiam

MarekG

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #98 dnia: 08 Września 2005, 08:08:34 »
No i moi drodzy mam moją nowiutką wspaniałą Corollkę. Odebrałem ją z salonu 18 sierpnia i przyznam, że dopiero teraz jako tako doszedłem do siebie po wrażeniu jakie na mnie wywarł ten samochód i generalnie cała oprawa związana z odbiorem auta. Nie wiem jak u innych dealerów, ale tam gdzie ja odbierałem odbywa sięto z wielką pompą (a może to standard, a ja jako użytkownik do tej pory fiatów nie byłem przyzwyczajony do takiego traktowania klienta?). Było auto w salonie, przykryte piękną narzutą, był szampan, zdjęcia pamiątkowe, gratulacje od właściciela salonu. Wrażenie potężne. A i sama Corollka spisuje siębardzo dobrze. Przy okazji podzielenia sięz Wami radością z jej posiadania mam pytanie: czy do odtwarzacza CD (firmowego, wbudowanego) można włożyć płytęz plikami mp3? Czy te odtwarzacze potrafią odtwarzać pliki  mp3? Pytam, bo swego czasu włożyłem płytkęCD z plikami mp3 do mojej nie najnowszej wieży i o mało sprzetu nie rozerwało przy próbie odczytu. Czy macie jakąś wiedzęna ten temat?

Bartek72

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #99 dnia: 08 Września 2005, 09:43:24 »
Cytuj (zaznaczone)
Nie wiem jak u innych dealerów, ale tam gdzie ja odbiera?em odbywa sie˛ to z wielka˛ pompa˛ (a mozÿe to standard, a ja jako uzÿytkownik do tej pory fiatów nie by?em przyzwyczajony do takiego traktowania klienta?). By?o auto w salonie, przykryte pie˛kna˛ narzuta˛, by? szampan, zdje˛cia pamia˛tkowe, gratulacje od w?as´ciciela salonu. Wrazÿenie pote˛zÿne.

Widze, ze rzeczywiscie coraz trudniej w tym kraju sprzedac w salonie nowy samochod  :lol:  
Cytuj (zaznaczone)
Czy te odtwarzacze potrafia˛ odtwarzac´ pliki mp3?

No niestety chyba nie - a przynajmniej w E12 przed liftem.

adi

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #100 dnia: 08 Września 2005, 13:34:15 »
Cytat: MarekG
Było auto w salonie, przykryte piękną narzutą, był szampan, zdjęcia pamiątkowe, gratulacje od właściciela salonu.

O kurde  :shock:  u mnie samochod byl niedoczyszczony z odstajacym zderzakiem a nakoniec wymienili akumulator :D

Mily pan powiedzial ,ze ankiete nam wysla jeszcze z toyoty ale chyba ze strachu tego nei zrobili :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :wink:

Offline otis

• Toyot Pełzający
  • **
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #101 dnia: 08 Września 2005, 19:29:15 »
Bartek72 a gdzie odbierałeś samochód?? także jestem zaskoczony jak Ciebie miło potraktowali. może byłeś ich... milionowym klientem  :D
"... po jasnej stronie księżyca"

Bartek72

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #102 dnia: 09 Września 2005, 06:55:31 »
To niestety nie ja, tylko MarekG.  :cry:

marcin032

• Gość
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #103 dnia: 09 Września 2005, 22:38:23 »
Cytat: MarekG
. Było auto w salonie, przykryte piękną narzutą, był szampan, zdjęcia pamiątkowe, gratulacje od właściciela salonu. Wrażenie potężne. A i sama Corollka spisuje siębardzo dobrze. Przy okazji podzielenia sięz Wami radością z jej posiadania mam pytanie: czy do odtwarzacza CD (firmowego, wbudowanego) można włożyć płytęz plikami mp3? Czy te odtwarzacze potrafią odtwarzać pliki  mp3? Pytam, bo swego czasu włożyłem płytkęCD z plikami mp3 do mojej nie najnowszej wieży i o mało sprzetu nie rozerwało przy próbie odczytu. Czy macie jakąś wiedzęna ten temat?

Jeśli chodzi o odbiór samochodu to masz szczęście albo fory. Jak odbierałem Rollkęto mi tylko kawęzaproponowali i nie słyszałem jeszcze żeby w B-stoku jakieś zdjęcia?,szampany?
Qrna olek farta masz!
A co do MP3 płytkęmożesz włożyć a i tak nie działa.
Pozdrawiam

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Odbiór nowej E12
« Odpowiedź #104 dnia: 10 Września 2005, 14:13:04 »
Cytat: marcin032
nie słyszałem jeszcze żeby w B-stoku jakieś zdjęcia?,szampany?

To tak jak w tej reklamie plusa "Zawolajcie mi tu Marcina z piosenką.."
To moze tam wzorem plusa wołaja pania Krysie z szampanem.
 :lol:

pozdrowka
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl