2600 na 4 lata - 650 pln na rok - 4 tankowania. Opłata jednorazowa. A przy 4 tym roku i kradzieży to AC wypłaci już niewiele z pierwotnej wartości pojazdu...
Przy leasingu / smartplanie gap to moim zdaniem wydatek który warto ponieść - tym bardziej ze złodzieje kiedyś się naucza kraść chry... Mój jakiś niedouczony był, ale kto wie czy nie ma bardziej rozgarniętych amatorów cudzej własności.
Twój przypadek to był raczej jakiś wyjątek od reguły. Wątpię aby zabezpieczenia w C-HR różniły się cokolwiek od innych hybryd Toyoty, która o ile mnie wiadomo, wciąż stosuje jak wielu innych producentów technologię KeeLoq, opracowaną w latach 80-tych zeszłego wieku. I wciąż nie chce jej się dopisać kawałka kodu, mierzącego czas komunikacji sterownika z pilotem, co wykluczyło by kradzieże "na walizkę". No ale Toyocie nie chce się nawet napisać algorytmu uzależniającego wskazanie zasięgu od dotychczasowego zużycia paliwa, co u mnie powoduje że jak pokazuje 400 km to po przejechaniu kolejnych 200 w zbiorniku zostaje poniżej 5 litrów.
Wracając do GAP - ja nie twierdzę, że to jest drogie w sensie bezwzględnym. Bardziej chodzi mi o kwestię świadomości jaka jest rzeczywista wartość. No bo, przedstawiając to w ujęciu teorii gier, czy zdecydowałbyś się wziąć udział w loterii, polegającej na tym, że kupujesz los za 2600 zł, wiedząc że masz szansę wygranej 1/100, a wygrana podlega losowaniu jej wartości z zakresu 0-52000 zł?