Autor Wątek: Pokrowce tkaninowe na fotele (Auris TS Hybrid FL 2015)  (Przeczytany 7233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eLogic

• Toyot Leżący
  • *
Pokrowce tkaninowe na fotele (Auris TS Hybrid FL 2015)
« dnia: 05 Czerwca 2018, 18:33:29 »
Ukłony Koleżanki i Koledzy,

Szukam godnego polecenia kompletu pokrowców na fotele na przód i tył do mojego Auriska i zastanawiam się, czy ktoś z Was już taki zakup ma za sobą, a jeżeli okazał się udany, to czy mógłby się podzielić informacjami dotyczącymi zakupionych pokrowców. Zastanawiam się też, czy są jakieś pokrowce, które umożliwiają korzystanie z podłokietnika w tylnej kanapie. Mile widziany byłby również w zestawie pokrowiec na podłokietnik przedni. Zrobiłem już wstępny research w necie, ale nic konkretnego nie przykuło mojej uwagi. Z góry dziękuję za pomoc i podzielenie się swoimi doświadczeniami.

Z pozdrowieniami,
Piotr

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
Odp: Pokrowce tkaninowe na fotele (Auris TS Hybrid FL 2015)
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2018, 18:44:38 »
Po co? Już masz zniszczone siedzenia?

Offline eLogic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Czerwca 2018, 21:36:55 »
Po co? Już masz zniszczone siedzenia?

Nie. Po to, aby siedzenia nie uległy zniszczeniu.

http://allegro.pl/pokrowce-miarowe-alkantara-100-toyota-auris-2-ii-i6569730869.html?snapshot=MjAxNi0xMi0xNlQyMDoyODoyNi45NjFaO2J1eWVyO2ZjNTU4MjRiYzA2NGNkY2EwZGFhNWQyNmUzN2RjOTEzNGZhZWI4YzBmYzZjOWI0ZjVhNGEyMGRmZDZkY2VkZWM%3D
Bardzo dopasowane i super jakość. Polecam

Pięknie dziękuję za link. Czy te pokrowce mają dziurę na tylny podłokietnik? Czy jest w zestawie pokrowiec na przedni podłokietnik? Jak w skrócie wygląda montaż? Pokrowce trzymają się na jakichś sznurkach, rzepach, czy może mają gumki na obrzeżach?
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2018, 21:41:24 wysłana przez eLogic »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Czerwca 2018, 22:47:51 »
Nie. Po to, aby siedzenia nie uległy zniszczeniu.
No ale to nie lepiej założyć wtedy jak się te siedzenia zniszczą aby nie było widać że są zniszczone? Bo jak jest sens mieć piękne siedzenia za 10 lat po zdjęciu pokrowców :P skoro auto już jest stare... Chyba że tylko w celu sprzedaży

Dodatkowo bym się upewnił czy pokrowce będą pasować, bo w Aurisie są siedzenia zwykłe lub sportowe.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2018, 22:56:17 wysłana przez mariuszs »

Offline eLogic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Czerwca 2018, 23:21:47 »
No ale to nie lepiej założyć wtedy jak się te siedzenia zniszczą aby nie było widać że są zniszczone? Bo jak jest sens mieć piękne siedzenia za 10 lat po zdjęciu pokrowców :P skoro auto już jest stare... Chyba że tylko w celu sprzedaży

Kierujemy się odmienną logiką. Ja zakładam pokrowce po to, aby siedzenia nie uległy zniszczeniu. Zarówno z myślą o późniejszej odsprzedaży za powiedzmy trzy lata, jak i z uwagi na fakt, że zawsze dbam o posiadane rzeczy. Lubię po X latach obcować z posiadanym przedmiotem, jakby był niemal nowy.

Dodatkowo bym się upewnił czy pokrowce będą pasować, bo w Aurisie są siedzenia zwykłe lub sportowe.

O, nie wiedziałem. Możesz podać więcej szczegółów na ten temat - np. w jakiej wersji wyposażeniowej występowały wspomniane fotele sportowe?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Czerwca 2018, 01:38:25 »
U mnie po 3,5 latach i 160tys.km tapicerka nie nosi sladow zuzycia (Auris II 2014 Premium + Style a wiec fotele sportowe i tapicerka chyba lepszej jakosci niz standard). W innym aucie tapicerka welurowa ma 19 lat i 300tys.km i tez dzielnie sie trzyma. Moim zdaniem zabawa z pokrowcami nie warta zachodu.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Czerwca 2018, 07:15:16 »
 :wallbash:Jeśli trzymasz samochód dla przyszłego posiadacza nie siebie i jemu ma służyć nie Tobie to warta

Offline Spider1919

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Czerwca 2018, 08:24:02 »
:wallbash:Jeśli trzymasz samochód dla przyszłego posiadacza nie siebie i jemu ma służyć nie Tobie to warta

Denerwuje mnie bardzo takie wasze gadanie. Ja do swojego wrzuciłem skórę + alcantara robione na wymiar, podwójne czerwone szwy i wszyscy wsiadający do samochodu są zdziwieni, że w Aurisach dają skórzane fotele, bo wygląda jak oryginał. Kupiłem je, bo tapicerka w Aurisach jest nudna do porzygu, smutna, szara, taka dla typowych czterdziestoletnich grzybów. Z pokrowcami wygląda znacznie lepiej.

Offline Jurash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Czerwca 2018, 08:29:43 »
Założyłem pokrowce na przednie siedzenia.Tapicerka niszczy się , nie podczas jazdy, tylko przy wsiadaniu a szczególnie przy wysiadaniu. To sprawa indywidualna, zależy od wagi kierowcy i częstotliwości korzystania z  samochodu, a posiadanie i korzystanie z garażu zwiększa tylko ilość cykli wsiadł/wysiadł. Jeżeli nie pokrowce, to przynajmniej podkładka na siedzisko kierowcy.

Jeśli mąż otwiera żonie drzwi samochodu - znaczy, że to nowy samochód albo nowa żona.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Czerwca 2018, 10:02:38 »

Denerwuje mnie bardzo takie wasze gadanie. Ja do swojego wrzuciłem skórę + alcantara robione na wymiar, podwójne czerwone szwy i wszyscy wsiadający do samochodu są zdziwieni, że w Aurisach dają skórzane fotele, bo wygląda jak oryginał. Kupiłem je, bo tapicerka w Aurisach jest nudna do porzygu, smutna, szara, taka dla typowych czterdziestoletnich grzybów. Z pokrowcami wygląda znacznie lepiej.
Link?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Czerwca 2018, 10:09:37 »
Lubię po X latach obcować z posiadanym przedmiotem, jakby był niemal nowy.
My również dbamy o samochody. Jeśli wybrałeś auto i wybrałeś siedzenia oraz tapicerkę taką którą lubisz, a potem ją schowasz do pokrowca, to nie będziesz z nią obcował tylko z tym pokrowcem. Prawdopodbnie nigdy nie będziesz obcował z tą tapiecerką ;)

Pokrowiec ma sens, jak nam tapicerka nie pasuje, potrafimy ją szybko zniszczyć lub mamy ją już zniszczoną.

Wersję foteli można sprawdzić po numerze VIN na stronie:

https://www.toyota-tech.eu/euro5search/VehicleSpecifications

W moim przypadku Premium Style jest tam wpisane
Front seat Sports
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2018, 10:12:39 wysłana przez mariuszs »

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Czerwca 2018, 10:45:44 »
"Nie. Po to, aby siedzenia nie uległy zniszczeniu." czyli dla następnego właściciela. Sory ale nie potrafię tego zrozumieć. To jak trzymanie pilota w foliowym worku :) Kolega pytający lubi po prostu na moment zobaczyć błysk w oku kupującego. Ale bezsens :)
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2018, 10:50:11 wysłana przez Bonifacy123 »

Offline eLogic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Czerwca 2018, 14:35:12 »
Cytuj (zaznaczone)
U mnie po 3,5 latach i 160tys.km tapicerka nie nosi sladow zuzycia (Auris II 2014 Premium + Style a wiec fotele sportowe i tapicerka chyba lepszej jakosci niz standard). W innym aucie tapicerka welurowa ma 19 lat i 300tys.km i tez dzielnie sie trzyma. Moim zdaniem zabawa z pokrowcami nie warta zachodu.

Super, nic tylko się radować.

Cytuj (zaznaczone)

Mistrzem dedukcji to Ty nie jesteś. Bawi mnie fakt, że pytanie w wątku dotyczy polecanych pokrowców do konkretnego modelu auta, a zebrała się grupa magistrów życia, która głosi jedyny słuszny sposób eksploatacji auta nie dodając nic wartościowego do tematu. Jak nie masz się niczym wartościowym do podzielenia, to nie marnuj energii elektrycznej i klawiatury komputera.

Cytuj (zaznaczone)
My również dbamy o samochody.

To świetnie, to się chwali.

Cytuj (zaznaczone)
Jeśli wybrałeś auto i wybrałeś siedzenia oraz tapicerkę taką którą lubisz, a potem ją schowasz do pokrowca, to nie będziesz z nią obcował tylko z tym pokrowcem. Prawdopodbnie nigdy nie będziesz obcował z tą tapiecerką ;)

Wiem i o to mi chodzi :)

Cytuj (zaznaczone)
Pokrowiec ma sens, jak nam tapicerka nie pasuje, potrafimy ją szybko zniszczyć lub mamy ją już zniszczoną.

Nie zgadzam się. Pokrowiec ma sens, gdy (tak jak wspominałem) chcę zadbać o obicia foteli. Nie czuję się w obowiązku wypisywać wszystkich powodów za i przeciw takiego rozwiązania, bo nie jesteśmy dziećmi (taką mam nadzieję). Dodam jednak jeszcze, że dużym atutem pokrowców jest oszczędność na praniu tapicerki, kiedy coś się wyleje, dziecku spadnie rożek, czy cokolwiek innego. Zestaw pokrowców kosztuje 300 zł i mam go do końca użytkowania auta, natomiast jednorazowe pranie tapicerki kosztuje 100 zł.

Cytuj (zaznaczone)
Wersję foteli można sprawdzić po numerze VIN na stronie:
https://www.toyota-tech.eu/euro5search/VehicleSpecifications
W moim przypadku Premium Style jest tam wpisane

Dziękuję bardzo - nie wiedziałem.

Cytuj (zaznaczone)
"Nie. Po to, aby siedzenia nie uległy zniszczeniu." czyli dla następnego właściciela.

Kolejny mistrz dedukcji :)

Cytuj (zaznaczone)
Sory ale nie potrafię tego zrozumieć.

Nic nie szkodzi, wybaczam :)

Cytuj (zaznaczone)
To jak trzymanie pilota w foliowym worku :)

Raczej jak telefonu w pokrowcu :) Mniemam, że spora liczba użytkowników forum z takowych korzysta. Po co jednak chować telefon do pokrowca, skoro nie możemy przez to obcować z obudową, którą wybraliśmy? :P

Cytuj (zaznaczone)
Kolega pytający lubi po prostu na moment zobaczyć błysk w oku kupującego. Ale bezsens :)

Owszem, lubię widzieć satysfakcję na twarzy kupującego :) Ale to raczej dlatego, że lubię widzieć uśmiech na twarzy drugiego człowieka. Chyba Ci nie wyszło, ale próbuj dalej ;)

Dobra chłopaki, fajnie się gada, ale będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi :) Dzieci niech uciekają do szkoły ;)

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Czerwca 2018, 14:51:10 »
Merytorycznie ? A wybierz sobie jakieś pokrowce na te siedzenia i nie zawracaj głowy śmiesznymi pytaniami. Poradzisz sobie nie martw się :) Przecież nie jesteś dzieckiem.
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2018, 14:54:02 wysłana przez Bonifacy123 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl