0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kable. Maska w górę. Odkrywasz bezpieczniki... czerwony kabel pod czerwony wystający bezpiecznik. Czarny do jakiejś sruby. Odpalałem P2 od P3 Bezproblemowo
Cytat: JJP w 06 Czerwca 2018, 15:05:49Kable. Maska w górę. Odkrywasz bezpieczniki... czerwony kabel pod czerwony wystający bezpiecznik. Czarny do jakiejś sruby. Odpalałem P2 od P3 Bezproblemowook jak padnie aku 12v to jak najbardziej i nie należy używać do uruchamiania aut aku z dużym prądem rozruchu(tak na marginesie podałem w moich postach jak uruchomic samochód akumulatorkiem z upsa który zresztą mam w razie wuuu) ,ale moje pytanie dotyczy baterii EV trakcyjnej jak obudzić prusiaka jak ta bateria zostanie rozładowana do zera (znam tylko modelarski sposób dość pracochłonny) dlatego pytam ;-)
Moim zdaniem nie ma opcji zeby baterie HV rozladowac do zera. Jesli auto nie pracuje to jest ona odlaczona i prad nie jest poboerany a efekt samorozladowania zajmie pewnie kilka lat
Moim zdaniem nie ma opcji zeby baterie HV rozladowac do zera. Jesli auto nie pracuje (...) a efekt samorozladowania zajmie pewnie kilka lat.
znam przykład włączone N na wybieraku CVT do tego mróz -15 stopni Prius 3 na zewnątrz tzn poza garażem
Mój kolega najzwyczajniej w świecie wyjeździł paliwo , rozładował baterie
znam tylko modelarski sposób dość pracochłonny