Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 362018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #285 dnia: 15 Października 2019, 10:05:11 »
Dla Rav4 2019 ma nie byc retrofitow. Dla rocznika modelowego 2020 z rocznika 2019 moze bedzie a moze nie bedzie. Tak twierdzi Toyota DE

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #286 dnia: 15 Października 2019, 13:14:16 »
Tak, za 20 na pewno, chyba zalane w żywicy :)

Tjaaa jak kwas z aku w żelkach  <taniec> się wymsknie to takie nowoczesne nanotechnlogie bio zdegradują wszystko co Mendeleyew opisał....  :grin:

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #287 dnia: 15 Października 2019, 13:21:33 »
Kto bogatemu zabroni?

Chusteczka sie pisze tak ...

pewnie inny jeszcze Bogatszy.

a fallus pisze się przez ch i ó.

Lubisz takie gadżeciarskie auta, no to dobrze...chyba. Zobaczymy Twoją Camry naszpikowaną bzdetami za lat tyle co moja i sprawdzimy która jest bardziej mobilna :-)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #288 dnia: 15 Października 2019, 13:26:31 »
A moj samochod i tak jest lepszy - powiedzial Jasio kopiac w opone sasiada.

Rozmowa bez sensu :) milego dnia :)

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #289 dnia: 15 Października 2019, 13:38:53 »
A moj samochod i tak jest lepszy - powiedzial Jasio kopiac w opone sasiada.

Rozmowa bez sensu :) milego dnia :)

Miłego dnia  :cool:

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #290 dnia: 16 Października 2019, 15:01:11 »
Auto jest w pewien sposób pozycjonowane, dla pewnego typu odbiorcy i ma spełniać pewne wymagania. Troche dziwi mnie zawsze, jak czytam takie opinie, bo wychdzi z nich, że auto powiennno być jednocześnie rodzinnym kombi, cupe, 300 konnym kabrio o sportowym zacięciu spalającym mniej paliwa niż przecietny samochód miejski i posiadać użytecznośc MANa. Do tego zwinne i zwrotne w mieście jak skuter. Oczywiście głośny i rasowo brzmiący silnik ma być cichy i nieuciązliwy.

PS. Od conajmniej 20 lat słyszę też "kurła... kiedyś to było" teraz te samochody się rozsypią po wyjechaniu od dilera.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #291 dnia: 16 Października 2019, 23:25:31 »
W końcu odpowiedni komentarz, komu się nie podoba nowa Camry nie musi jej kupować, jest to auto zaprojektowane dla pewnej grupy odbiorców.
TMP musi się tylko określić z tymi Apple i AA czy da radę to zrobić, retrofit.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #292 dnia: 17 Października 2019, 01:16:32 »
Panowie, każde auto jest projektowane pod odbiorcę, a bardziej nabywcę. Jeden kupi i nie interesuje go co się dzieje i czym jeździ. Ma być nowe, dodawać szyku, uzupełniać ego właściciela i takie tam. Tu na forum trafiają ludzie, którzy są pasjonatami od lat, znają markę i tacy, którzy złapali bakcyla i o swoim aucie chcą wiedzieć więcej. Pomijam pijawki, którzy to, chcą rozwiązać problem i spadają.
Ci, którzy są tu od lat doskonale wiedzą jak toyota tnie koszty (inne marki również) i dlatego czasem pojawi się tekst o tym, że dzisiejsze auta prawdopodobnie nie dożyją wieku camry II czy III generacji. Niestety taka jest prawda i raczej o to chodzi producentom. My możemy się spierać w tej kwestii, ale nie o to raczej chodzi.
Jeśli macie swoje camry, i chcecie się nimi cieszyć przez długie lata, to inwestujcie w zabezpieczenia antykorozyjne, a nie w magiczne powłoki czy systemy multimedialne.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #293 dnia: 17 Października 2019, 06:38:27 »
W końcu odpowiedni komentarz, komu się nie podoba nowa Camry nie musi jej kupować, jest to auto zaprojektowane dla pewnej grupy odbiorców.
TMP musi się tylko określić z tymi Apple i AA czy da radę to zrobić, retrofit.

No wlasnie TMPL nic nie musi, stoi na z gory wygranej pozycji. My juz kupilismy swoje auta wiec to my mamy problem. Toyota bedzie walczyc o kolejnych klientow dodajac takie rzeczy ja AA czy AC...

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #294 dnia: 17 Października 2019, 08:35:55 »
Jeśli macie swoje camry, i chcecie się nimi cieszyć przez długie lata, to inwestujcie w

Jeżeli ktoś chce się cieszyć swoją Camry przez długie lata, to powinien unikać warsztatów samochodowych, bo tam są największe zniszczenia dla pojazdu - chodzi mi o podnośniki warsztatowe. Te 4 łapy podnośnika najbardziej niszczą pojazd. Moja Carina poniosła w ten sposób duże straty przez lata i jest bardzo poniszczona w miejscach łap podnośnika. Staram się Camry nie jeździć do warsztatów i naprawiam w niej wszystko sam, nie z braku pieniędzy ale tylko dlatego, aby uniknąć kontaktu z podnośnikiem.

Toyoty mają pod spodem ciągnący się wzdłuż boków taki pas blachy sterczący pionowo w dół, akurat w miejscach gdzie się podnosi pojazd. Ale ten pas blachy przecież nie utrzyma ciężaru samochodu i łapy podnośnika przytknięte punktowo wyginają ten pas blachy i resztę blachy i tam pojawia się duże zniszczenie i korozja.

Ja mam podnośniki typu żaba i sobie dorobiłem do nich specjalne uchwyty (2 profile skręcone śrubami), które podnosząc pojazd dotykają pojazdu po obydwu stronach tego pasa blachy ale nie dotykając samego pasa blachy (nie niszcząc go).

To jest coś takiego jak jest w toyotowskich podnośnikach trapezowych, które mają u góry specjalne wycięcie na ten właśnie pas blachy. Po coś Toyota zrobiła to wycięcie w podnośnikach, a chyba właśnie po to, by nie podnosić pojazdu przytykając podnośnik do tego pasa blachy.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #295 dnia: 17 Października 2019, 08:41:29 »
Moim zdaniem powinno naciskać się głównie swoich dealerów którzy sprzedali już Camry aby interweniowali w sprawie aktualizacji do AA i AC dzwonić i dopatrywać, , w dzisiejszej dobie informatyki nie sądzę że się nie da tego zrobić. Tak jak miałem w żony renault espace v z 2015 od 2018 był już Android i ASO twierdziło że się nie da bo trzeba coś wymienić,az nagle bez problemu zaktualizowano  i jest AA.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #296 dnia: 17 Października 2019, 13:41:00 »
Ci, którzy są tu od lat doskonale wiedzą jak toyota tnie koszty (inne marki również) i dlatego czasem pojawi się tekst o tym, że dzisiejsze auta prawdopodobnie nie dożyją wieku camry II czy III generacji. Niestety taka jest prawda i raczej o to chodzi producentom. My możemy się spierać w tej kwestii, ale nie o to raczej chodzi.
Jeśli macie swoje camry, i chcecie się nimi cieszyć przez długie lata, to inwestujcie w zabezpieczenia antykorozyjne, a nie w magiczne powłoki czy systemy multimedialne.
IMHO to nie tak do końca tak. Obecnie samochody są inaczej projektowane i wykonywane ale to poniekąd wymusza rynek. Miałem kiedyś Mercedesa 190(bardzo miło wspominam) było to auto które trafiło do sprzedaży na początku lat 80 i było robione bez większych zmian do chyba 92. Projekt powstawał jeszcze w latach 70. Producent miał czas na dopracowanie konstrukcji, która sama w sobie była dość prosta. Natomiast teraz klient oczekuj, że przy każdym zakupie dostanie auto pod każdym względem "bardziejsze", lepiej wyposażone i wyglądające inaczej. Przecież mało kto zdecyduje się po 3-5 latach wymienić swoje Camry na dokładnie takie samo. Jako klienci oczekujemy bajerów, co widać nawet w głosach w tym wątku. Producent chce sprzedawać więcej więc spełnia nasze oczekiwania i po części je też kształtuje. Cięcie kosztów też następuje, ale relatywnie można powiedzieć, że jakoś na tym też po części zyskujemy bo kupujemy lepsze samochody - lepsze rozumiem jako wygodniejsze i bezpieczniejsze. Jeśli też się nad tym poważnie zastanowić to ceny samochodów w relacji do naszych zarobków spadły w ciagu ostatnich 20 lat.

No i ile osób planuje jeździć swoim samochodem przez najbliższe 15 lat?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: 17 Października 2019, 16:02:55 »
Jeśli też się nad tym poważnie zastanowić to ceny samochodów w relacji do naszych zarobków spadły w ciagu ostatnich 20 lat.
Ceny samochodów należy porównywać do krajów w których gospodarka rynkowa jest ukształtowana od wielu lat a nie do Polski.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #298 dnia: 17 Października 2019, 16:32:22 »
Auto jest w pewien sposób pozycjonowane, dla pewnego typu odbiorcy i ma spełniać pewne wymagania. Troche dziwi mnie zawsze, jak czytam takie opinie, bo wychdzi z nich, że auto powiennno być jednocześnie rodzinnym kombi, cupe, 300 konnym kabrio o sportowym zacięciu spalającym mniej paliwa niż przecietny samochód miejski i posiadać użytecznośc MANa. Do tego zwinne i zwrotne w mieście jak skuter. Oczywiście głośny i rasowo brzmiący silnik ma być cichy i nieuciązliwy.

PS. Od conajmniej 20 lat słyszę też "kurła... kiedyś to było" teraz te samochody się rozsypią po wyjechaniu od dilera.

No pacz pacz, pewny Klient, pewne wymagania  <zalamka> kiedyś nie mieli Cada a umieli auto zrobić na lata.... tacy niekomputerowi Ci inżynierowie byli a auta są ! lepsze pod każdym względem od tych kosmicznymi technologiami. Kupujesz marketingowe bzdety, i nikt Ci nie zabroni ich kupować  :laugh: :cheesy: ale mówią, ze jest lepszy, to odnoszę wrażenie, ze nie wiesz o czym piszesz.

Mam auto 4,5 metrowe a skręca w średnicy 10m, silnik wyjmujesz w 3 godziny bez odkręcania maski, McP wyjmujewsz w 15-20 minut. To taki Dziadzio inżynier projektował to auto. Mieści się do bagażnika kanapa z PRLu. Spróbuj to zrobić w twojej nowoczesnej Camry.
Co ta niju Camry ma co powoduje, ze jest lepsza od tych "starych". Polepsza twoje placebo ?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #299 dnia: 17 Października 2019, 16:35:21 »
Moze wrocimy do normalnej dykusji bo to idzie w zlym kierunku.

Jest tyle samochod na swiecie nowych, staryszych i tych starych, z czesciami dostepnymi i nie. Z tymi w kolorze bialym i czarnym. Na alufelgach i na alusach. Kazdy kupuje to na co ma ochote a zagladanie komus w kieszen jest po prostu slabe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl