Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #330 dnia: 19 Października 2019, 19:39:30 »
11 procent to bardzo duzo

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #331 dnia: 19 Października 2019, 19:53:46 »
Co z tego, że miałem działający CarPlay jak cała reszta systemu multimedialnego działała kiepsko
Piszesz, że miałeś Hondę, w którym modelu miałeś CarPlay :o
Type-R X

pireus

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: 19 Października 2019, 20:07:25 »
To nie szkoda Ci sprzedawać taki młody i fajny samochód? :o i kupować dziadkowóz?

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #333 dnia: 19 Października 2019, 20:13:39 »
To nie szkoda Ci sprzedawać taki młody i fajny samochód? :o i kupować dziadkowóz?
Nie było mi szkoda, bo jakość Hondy całkowicie mi nie pasowała.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: 19 Października 2019, 20:22:03 »
W/g mnie R jest fantastycznie zrobiona, ale jako że jest to sportowy samochód to komfortu nie mozna wymagać. Camry to zupełnie inny biegun motoryzacji, wygodny, ale bezpłciowy.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #335 dnia: 19 Października 2019, 20:32:05 »
W/g mnie R jest fantastycznie zrobiona, ale jako że jest to sportowy samochód to komfortu nie mozna wymagać. Camry to zupełnie inny biegun motoryzacji, wygodny, ale bezpłciowy.
Nie wiem, nie znam się, miałem ten samochód tylko 2 lata więc co ja mogę powiedzieć ;)
1) Nie zależnie czy R czy zwykły Civic X(miałem pare razy zastępczy) trzeszczą w środku plastiki - to chyba nie ma zbyt wiele wspólnego z tym czy auto jest "sportowe"
2) Klimatyzacja która hałasuje w czasie pracy nie ma chyba zbyt wiele wspólnego z tym czy auto jest sportowe czy nie.
3) Kiepsko działający system multimedialny. Jest zestaw głośnomówiący ale w momencie kiedy ktoś dzwonił nie działał, bo akurat się rozłączył.
4) mnóstwo takich drobiazgów jak maska falująca przy wyższych prędkościach, czujniki parkowania, które nie działają gdy jest wilgotno, lub gdy świeci ostre słońca. Czujniki deszczu, które potrafią włączyć wycieraczki, ale nie są wstanie ich wyłączyć, czy automatyczne światła drogowe, które działają na zasadzie rzutu kostką ;)
To wszystko nie ma wspólnego nic ze sportowością tego samochodu. Mam też Corolle TNGA i miałem zarówno Avensisa jak i Aurisa - wszystkie te samochody były wykonane o niebo lepiej. Gdyby Toyota miała jekiegoś Hot Hatcha to pewnie wybrał bym jego zamiast Camry.

Jeśli chodzi o samo komfort Type R X to w nastawach poza Sport jest nadwyraz wygodnie. Pod tym względem naprawdę nie można mu nic zarzucić.
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2019, 20:34:14 wysłana przez snickers »

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #336 dnia: 19 Października 2019, 20:34:31 »
Snickers ponawiam pytanie jeśli możesz podać  co dostales i za ile?

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #337 dnia: 19 Października 2019, 20:38:30 »
Snickers ponawiam pytanie jeśli możesz podać  co dostales i za ile?

Nie dostałem nic dodatkowego.

klaudiusz jak długo czekałeś na dostawę?
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2019, 21:00:14 wysłana przez snickers »

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #338 dnia: 20 Października 2019, 13:26:05 »
No pacz pacz, pewny Klient, pewne wymagania   kiedyś nie mieli Cada a umieli auto zrobić na lata.... tacy niekomputerowi Ci inżynierowie byli a auta są ! lepsze pod każdym względem od tych kosmicznymi technologiami. Kupujesz marketingowe bzdety, i nikt Ci nie zabroni ich kupować    ale mówią, ze jest lepszy, to odnoszę wrażenie, ze nie wiesz o czym piszesz.
Zobacz najpierw jak zwiększyło się bezpieczeństwo tych samochodów, zarówno pasywne jak i aktywne. To raczej nie jest temat z którym można dyskutować. Wygoda też idzie w górę, ciężko mi znaleźć pole w którym stare samochody były lepsze, chyba, że mówimy o czymś tak subiektywnym jak:
Mam auto 4,5 metrowe a skręca w średnicy 10m, silnik wyjmujesz w 3 godziny bez odkręcania maski, McP wyjmujewsz w 15-20 minut. To taki Dziadzio inżynier projektował to auto. Mieści się do bagażnika kanapa z PRLu
Tylko, że jaki procent potencjalnych klientów w wolnych chwilach będzie chciało wyciągać z samochodu silnik i mierzyć sobie czas? Kanapy też raczej ze sobą nie wożę, nie jestem z nią aż tak związany. To jest kwestia subiektywna, jeśli komuś zależy na takich wygodach, to faktycznie można znaleźć lepszy samochód co też jest plusem - każdy znajduje coś dla siebie.
Ja tylko dodam, że o pierwszych toyotach w USA mówiono dokładnie to samo, ale jakoś wyparły rodzime auta.

Cytat: Sinuspi
Ponoć technika poszła "na przód" miała być tańsza i bardziej dostępna, ale jakoś ja tego nie zauważam ....
No ja za oknem widzę coraz więcej nowych samochodów, a pamiętam jeszcze czasy kiedy zobaczenie samochodu nowszego niż 5 lat było wydarzeniem.

Kiedyś, można było zrobić coś trwałego, a teraz czemu nie można ? Przecież mają CNC, komjutery, 3D...
Jeśli nie masz samochodu to napewno się nie zepsuje... idąc dalej, miałem tego starego 190, nigdy nie miałem w nim problemu z serwisem klimy... bo jej nie miał. Samochody są obecnie bardziej skomplikowane, bo klienci chcą wygody, systemów wspomagających bezpieczeństwo, lepszych osiągów i mniejszego spalania. To wszystko podnosi poziom skomplikowania konstrukcji. Okazuję się też, że samochody wchodzące na rynek na początku XXI wieku, o których mówiono dokładnie to samo, nadal jeżdżą.

Co do "lepszości" starych samochodów, miałem ostatnio okazję przejechać się samochodem, który posiadałem 8 lat temu. W czasie kiedy nim jeździłem, uważałem, że jest rewelacyjny. Po przesiadce się z powrotem do niego spotkało mnie wielkie rozczarowanie. (Nie)stety do lepszego łatwo się człowiek przyzwyczaja. Z tego względu już nigdy nie wsiądę do Mercedesa 190 - za żadne pieniądze ;)

Nie przekonuje mnie, ani zwiększenie bezpieczeństwa, bo jak ginęli Ludzie tak giną i nie mówimy o liczebności aut ani też nie mówimy o systemach, bo to są ludzkie reakcje. Owszem niektóre systemy montowane w autach spowodowały, ze obrażenia są mniejsze, ale żaden nie działała anty grawitacyjnie.

Pasuje Ci mydelniczka z kołami, nie dyskutuje. Czy wydasz pieniądze na polepszenie placeba, czy przepijez czy ..... nie dyskutuje. Czy jeździsz metrem, czy trolejbusem nie dyskutuje.
To, ze takie 190tki jeżdżą to bez dyskusji wiadomo czemu, a ze Twoja czy Twoje uszy mają satysfakcję i to jest dla Ciebie priorytet, niż trwałość i inny komfort, to Twój wybór.
Ale mówienie, ze jest lepsze bo nowoczesne nie jest równe temu, ze jest dobre.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #339 dnia: 20 Października 2019, 13:30:04 »
A spalanie ciagle nie przestaje mnie zadziwiac...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lubisz statystyki :-) i marketing, Twój ekstra nowoczesny silnik wytrzyma 1ml km na takiej diecie HA ! No ale lubisz  :good:

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #340 dnia: 20 Października 2019, 14:03:06 »
Nie przekonuje mnie, ani zwiększenie bezpieczeństwa, bo jak ginęli Ludzie tak giną i nie mówimy o liczebności aut ani też nie mówimy o systemach, bo to są ludzkie reakcje.
Czy zdecydował byś się wypić kwas z akumulatora? Generalnie duża szansa śmierci, ale ludzie, którzy go nie spożywali też umierali, więc można to robić bezpiecznie?
Patrząc na wyniki testów zderzeniowych widać wyraźną poprawę w każdym kolejnym modelu(owszem zawsze się zdarzają jakieś wpadki) co za tym idzie, w razie czego jest większa szansa, że ja czy moja rodzina w razie wypadku nie odniesie obrażeń.

To, ze takie 190tki jeżdżą to bez dyskusji wiadomo czemu,
Mój dziadek miał wóz drabiniasty, nie było tam żadnych problemów z silnikiem. Generalnie prawie nic się nie psuło ;) 190 była bardzo prostą konstrukcja, na obecne czasy można powiedzieć, że prostacką. Miło wspominam ten samochód(rozpatruje go w dziedzinie czasu) ale nie zamienił bym się na niego teraz.

czy Twoje uszy mają satysfakcję i to jest dla Ciebie priorytet, niż trwałość i inny komfort, to Twój wybór.
Ale mówienie, ze jest lepsze bo nowoczesne nie jest równe temu, ze jest dobre.
Jakie inny komfort? Możemy zrobić eksperyment, weźmy nową Camry i np II albo III oraz 100 losowych osób, żeby oceniły które jest wygodniejsze. O ile nie jestem hazardzista, to na wynik w ciemno mogę stawiać pieniądze.

Komfort wyciągania silnika w starych autach może i jest większy, ale wiesz ciężko mi się do tego ustosunkować. Miałem Mazde 6, Avensisa T27 były to młode auta i nigdy nie musiałem czegoś takiego robić. Skoro wiesz ile u ciebie to zajmuje, to zakładam, że jednak taką operacje musiałeś wykonać.

Lubisz statystyki :-) i marketing, Twój ekstra nowoczesny silnik wytrzyma 1ml km na takiej diecie HA ! No ale lubisz  :good:
Przede wszystkim to za wcześnie, żeby to ocenić, a przy wprowadzaniu wszystkich zmian, zawsze znajdowali się ludzie, którzy boją się nowości. Tak jak już pisałem od conajmniej 20 lat cały czas słyszę jak to te nowe samochody się będą rozpadać. Tylko, że skubańce nadal jeżdżą.
Poza tym, pomijając jakieś kultowe i rzadkie modele, stare auta z wielkim przebiegiem są warte mniej niż dobry rower. Co za tym idzie zastanawianie się czy samochód przejedzie 1, 2 czy 3 mln km nie ma większego sensu. W przeważającej większości wcześniej zostanie przez właściciela zezłomowany. Tak zrobił min. kolejny właściciel mojej 190 kiedy okazało się , że wymiana amortyzatorów przewyższa wartość samochodu.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: 20 Października 2019, 14:44:24 »
. Co za tym idzie zastanawianie się czy samochód przejedzie 1, 2 czy 3 mln km nie ma większego sensu
Dokładnie tak jest, samochód jest taką samą rzeczą jak telewizor, pralka itp. Może trochę droższą, ale na kilka lat i do wymiany. Ja osobiście jeżdżę max 5 lat lub do 100 tys.km. Dłużej po prostu się nie opłaca.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #342 dnia: 20 Października 2019, 18:15:40 »
@chmichal ty już zamówiłeś, czy się dopiero zastanawiasz? Bo w s umie jak się nad tym zastanowić, to jak teraz zamówisz to dostaniesz po nowym roku auto z 2019. Więc przydała by się jakaś większa zniżka, już pod wyprzedaż rocznika.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #343 dnia: 20 Października 2019, 18:33:53 »
Powstrzymuje mnie tylko brak Android Auto ale myślę że i tak zamówię początek listopada, jestem zdecydowany na wersję executive i vip, mam 11 lat Ave T27 i przenigdy nie miałem problemu.
A camry mi sievpoprostu podoba, wiem że technologicznie z systemami odstaje od niemca ale ma coś w sobie.Pytanie z innej beczki jak się sprawuje te bi ledy dobrze oświetlają drogę lepiej od ksenonow?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #344 dnia: 20 Października 2019, 18:35:28 »
Biledy dzialaja bardzo dobrze. Swieca slabiej np od mojej rav4 ale za to wiazka swiatla jest idealna jak płachta. Nie ma czegos takiego ze jakas czesc drogi jesy mocniej oswietlona a druga nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl