Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 362061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dpitera

• Toyot Leżący
  • *
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #675 dnia: 01 Września 2020, 23:38:48 »
Kibicuje Wam by sprawę nagłośnić.
Obecnie po wycofaniu się MirroLink'a, system multimedialny tego auto obnaża wielkie słabości.

Więc niezdecydowanym gorąco odradzam zakup tego auta do momentu wyjaśnienia sprawy aktualizacji w kierunku AA i CP.

Prawda jest taka, że jedyne co możecie sobie wyświetlić na kolorowym wyświetlaczu to nawigację Toyoty do której uwierzcie mi naprawdę próbowałem się przekonać. Przejechałem ostatnio ~ 3 tys. km po Polsce i powiem tak - tego nie da się używać bezstresowo. Nieaktualne mapy, gubienie drogi na rozjazdach, co chwile jakaś wpadka...to już jest irytujące, że muszę mieć obok suflera z telefonem do weryfikacji gdzie tym razem powiezie nas ta nawigacja.

Więc aby wyświetlić sobie menu z nazwami stacji radiowych czy obrazka z ładowaniem baterii i działaniem systemu hybrydowego chyba nie potrzebujemy aż tak dużego kolorowego wyświetlacza? Obecnie cały ten multimedialny system Toyota Touch to jest wg mnie przerost formy nad treścią, ponieważ w tym aucie obecnie nie ma do czego wykorzystać tego ekranu a i tak większość opcji mamy pokazane miedzy zegarami.

Może warto więc zrobić zrzutkę na patronite na prawnika, który wesprze nas w wystosowaniu pisma do UOKiK a przy okazji zobaczymy ile osób jest zainteresowanych tym problemem.

Ja czuje się rozczarowany, bo od nowego auta oczekiwałem nieco więcej niż tylko możliwości przemieszczenia się z punktu A do B.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #676 dnia: 01 Września 2020, 23:45:29 »
W punkt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #677 dnia: 02 Września 2020, 06:59:05 »
Jestem na tak.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #678 dnia: 02 Września 2020, 07:05:29 »
Ja również! Czekam jeszcze na odpowiedź TMP ciekawy jestem czy wspomnienie o UOKiK coś zmieni pewnie nie ale zobaczymy. Będę dawał znać !
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2020, 07:15:14 wysłana przez wisnia87r »

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #679 dnia: 02 Września 2020, 09:58:27 »
Byłem dzisiaj w serwisie, kierownik serwisu twierdzi że jedyna techniczna przeszkodą przed wgraniem AA na pokład naszych samochodów jest homologacja, TMP musi zapłacić za ponowne homologowanie radio odbiornika a tego zrobić nie chce, ot całe tajemnica z nie spełnianiem rzekomych warunków bezpieczeństwa :) W USA i Astraili wyłożyli kasę na Europę mają wywalone

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #680 dnia: 02 Września 2020, 10:16:58 »
Homologacja na radio? Ja w to nie wierze. Przeciez by musieli miec homologacje na kazda aktualizacje ktora wychodzi.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #681 dnia: 02 Września 2020, 10:21:33 »
Pewne jest że chodzi o kasę TMP czy nawet TME musi za to zapłacić w innym przypadku już cieszyli byśmy się AA na pokładzie

Offline Maniek49

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #682 dnia: 02 Września 2020, 20:37:33 »
Witm wszystkich chce zapytac jaki olej wlejecie lub wlaliscie przy 1 wymianie. 0w16 jak fabryczny czy 0w20. Firmowy toyoty czy jakis inny.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #683 dnia: 02 Września 2020, 20:39:03 »
Witm wszystkich chce zapytac jaki olej wlejecie lub wlaliscie przy 1 wymianie. 0w16 jak fabryczny czy 0w20. Firmowy toyoty czy jakis inny.
Firmowy Toyoty 0-W16 lub W20. Ale mozesz kupic kazdy inny olej np. Recenol 5w30 i tez bedzie ok. Co kto lubi i wyznane. Toyota uznaje gw.

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #684 dnia: 02 Września 2020, 21:19:15 »
0w16 na życzenie u mnie normalnie leja 0w20 bo taka beczkę maja

Offline Maniek49

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #685 dnia: 02 Września 2020, 21:47:42 »
Pytam bo jedna osoba na innym firum mowi ze 0w16 zrywa film olejowy i ze lepiej 0w20  a napewno imnej firmy jak toyota

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #686 dnia: 02 Września 2020, 21:58:11 »
Ile ludzi tyle opinii.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #687 dnia: 02 Września 2020, 22:22:26 »
Już dawno Wam pisałem, że chodzi o kasę. Korzystanie z aplikacji wymaga opłaty...
TME i TMP szkoda wydać parę groszy...  i wciska jakieś kity o bezpieczeństwie. Dla mnie większym niebezpieczeństwem jest ich nawigacja, która nie ogarnia rzeczywistości...
Szkoda bo może się okazać, że kolejnej odsłony Camry w Europie nie będzie... z powodu niskiej sprzedaży...
Od kilkunastu lat śledzę losy Toyoty w Europie i ich decyzje odnośnie działań w Europie to totalna poraźka... Powoli wycofują się najlepszych modeli w zamian za to oferując np. Yarisa TS w limitowanej liczbie sztuk i w odstraszającej cenie...
Sprzedali wszystko w przedsprzedaży ale czy ktoś z Was widział to auto... Ja u jednego dilera w Krakowie... stoi i się kurzy...
Ciekawe czy te parę sztuk zwróciło im koszty poniesione na projekt no i tą homologację  :wallbash:
Ale za to nie mamy już Dyny, nie mamy Hiace, nie mamy Celiki..., nawet Corolli 4x4 już nie ma :(
Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie szukać prywatnego importu z USA, albo bliżej z Rosji, bo tam mają lepszą ofertę...
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2020, 22:28:14 wysłana przez KubaCamry »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #688 dnia: 02 Września 2020, 22:40:49 »
Nie wycofaja Camry bo korpo musi miec w ofercie limuzyne klasy sredniej. Duze floty to jednak spory klient dla TMPL.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #689 dnia: 03 Września 2020, 12:45:21 »
A ja na pytanie, czy w MyT będzie dostępna ilość paliwa w baku, tak jak w roczniku 202 dostałem odpowiedź

dziękujemy uprzejmie za cierpliwość. Informujemy, iż numer rejestracyjny pojazdu przypisanego do Pana konta na portalu Moja Toyota został zmieniony. Prosimy o sprawdzenie czy aktualny numer jest widoczny. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl