Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #990 dnia: 09 Czerwca 2021, 12:10:34 »
Miejsce na okulary masz w konsoli srodkowej. W EU nie ma poniewaz mamy cywylizowany system SOS ktory ratuje zycie. W Rosji nie ma wied moga sobie na miejsce na okulary pozwolic. Cos za cos.
tzn w miejscu schowka na okulary jest jakis modol gps?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #991 dnia: 09 Czerwca 2021, 12:12:15 »
Miejsce na okulary masz w konsoli srodkowej. W EU nie ma poniewaz mamy cywylizowany system SOS ktory ratuje zycie. W Rosji nie ma wied moga sobie na miejsce na okulary pozwolic. Cos za cos.
tzn w miejscu schowka na okulary jest jakis modol gps?
System SOS z mikrofonem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #992 dnia: 09 Czerwca 2021, 12:38:31 »
rozumiem ze to musi byc jakis modol komunikacyjny. czyli do wywalenia  bo to zbedny balast czy po can idzie i zaraz bedzie system krzyczal ze go nie widzi?

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #993 dnia: 09 Czerwca 2021, 12:46:34 »
rozumiem ze to musi byc jakis modol komunikacyjny. czyli do wywalenia  bo to zbedny balast czy po can idzie i zaraz bedzie system krzyczal ze go nie widzi?
System SOS moim zdaniem jest potrzebny - a juz napewno bardziej niz podgrzewana tylna kanapa.... oby nikomu sie nigdy nie przydal. to jest równiez przydatne w przypadku pojawienia sie na miejscu wypadku innego uczestnika ruchu (choc przyznam ze nie jestem w 100% pewnien jak to dziala - pewnie bym wciskal przycisk i czekal co sie wydarzy - czytalem instrukcje ale malo zapamiętałem).

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #994 dnia: 09 Czerwca 2021, 13:19:35 »
A w przypadku wypadku on sam nie powiadamia odpowiednich służb?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #995 dnia: 09 Czerwca 2021, 13:23:41 »
A w przypadku wypadku on sam nie powiadamia odpowiednich służb?
Powiadamia. Dlatego napisalem ze jest bardziej potrzebny niz schowek na okulary.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #996 dnia: 09 Czerwca 2021, 13:42:36 »
Z tym schowkiem to dziwna sprawa, bo ten system mają wszystkie RAVki ale już schowka nie i t o bez jakiejś logiki.
Ja np. mam i schowek i e-cal i mikrofon, a kolega w wersji wyższej nie ma.

Wiem że inny model, ale czy we wszystkich Camry nie ma schowka?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #997 dnia: 09 Czerwca 2021, 13:45:02 »
Z tym schowkiem to dziwna sprawa, bo ten system mają wszystkie RAVki ale już schowka nie i t o bez jakiejś logiki.
Ja np. mam i schowek i e-cal i mikrofon, a kolega w wersji wyższej nie ma.

Wiem że inny model, ale czy we wszystkich Camry nie ma schowka?
Wersja JBL ma tak mikrofon i glosnik. Wersja bez JbL ma w tweeterach. Lub odwrotnie.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #998 dnia: 09 Czerwca 2021, 22:23:13 »
I tak by mi zona tam wsadzila swoje okulary i tyle bym mial ze schowka.
:good:
Jakby pokombinowali to o guzik i schowek, by się zmieścił.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #999 dnia: 09 Czerwca 2021, 22:34:52 »
Jak bym miał wszystko sprawdzać sam to nie potrzebne było by mi to forum a wtedy kto by czytał te twoje płaczliwe posty? Jedz do Rosji i kup sobie wymarzoną Camry...

Na Toyota.Ru też każdy mógł wejść i zobaczyć więc po co w ogóle piszesz? Lubisz narzekać? Chyba nie urodziłeś się wczoraj i wiesz że żyjesz w Europie i jesteś w UE?
Nie urodziłem się tu z wyboru.
Nie należę do szarej masy, która akceptuje wszystko co jej się narzuci.
Jakby nie ci, którym było zimno w tyłek, to nadal byś biegał do wychodka.
Jak się jeszcze kiedyś zdecyduje na Toyotę, to na pewno będę sciągał z USA.
Wolę sobie popłakać, niż mieć dylemat czy Rav4, czy Corolla, a może Camry.
Idę o zakład, że i tak w ciągu najbliższych 2-3 lat i tak żadnego z tych aut nie kupisz :).

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #1000 dnia: 10 Czerwca 2021, 00:34:09 »
Jak bym miał wszystko sprawdzać sam to nie potrzebne było by mi to forum a wtedy kto by czytał te twoje płaczliwe posty? Jedz do Rosji i kup sobie wymarzoną Camry...

Na Toyota.Ru też każdy mógł wejść i zobaczyć więc po co w ogóle piszesz? Lubisz narzekać? Chyba nie urodziłeś się wczoraj i wiesz że żyjesz w Europie i jesteś w UE?
Nie urodziłem się tu z wyboru.
Nie należę do szarej masy, która akceptuje wszystko co jej się narzuci.
Jakby nie ci, którym było zimno w tyłek, to nadal byś biegał do wychodka.
Jak się jeszcze kiedyś zdecyduje na Toyotę, to na pewno będę sciągał z USA.
Wolę sobie popłakać, niż mieć dylemat czy Rav4, czy Corolla, a może Camry.
Idę o zakład, że i tak w ciągu najbliższych 2-3 lat i tak żadnego z tych aut nie kupisz :).
Lepiej chyba się wypytać przed kupnem (nawet kosztem głupich pytań i docinek ludzi bystrych inaczej) niż płakać jak ty po kupnie? Trzeba było trochę poczytać przed kupnem zdaje się że USA już wtedy było albo Rosja z ich lepszymi Camry? Wtedy na benzynę w oleju byś dalej narzekał a doszło by jeszcze brak guzika sos

Jeżeli szara masa jak piszesz to ja to ja się pytam jaką masą są ci co wydają ~150k a potem tylko narzekają?
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2021, 00:50:05 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1001 dnia: 10 Czerwca 2021, 06:24:11 »
ludzie opanujcie sie.
fakt faktem ze podgrzewanie kanapy tylnej wentylacja i podgrzewanie przednich jak i miejsce pod dachem na okulary to powinna byc podstawa.
pytanie podstawowe czy te wybrane elementy sa plug and play do kazdej wersji i np siedzenia mozna sobie z wentylacja i podgrzewaniem z polifta do przedlifta podmieniac? tak samo te miejsce na okulary w podsufitce. trzeba co zmienic ?

Też przytuliłbym chętnie do swojej Camry wentylowany fotel kierowcy  <taniec>

Z resztą brakujących rzeczy da się żyć. Android Auto już niedługo będzie na pokładzie :song:

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1002 dnia: 10 Czerwca 2021, 06:26:46 »
dokladnie. fajne jest takie dokladanie elementow pod warunkiem ze auto jest nasze a nie banku i ze z autem sie lubimy i chcemy je miec na te 5-10 lat.
ciekawe jak te wszystkie auta popierdola na 2022 kiedy to auta maja miec samospowalniacze. tak na prawde ten rok to chyba ostatni w ktorym mozna kupic auto dla wolnych ludzi i powylaczac pewne rzeczy.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2021, 06:28:22 wysłana przez Piwo »

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1003 dnia: 10 Czerwca 2021, 11:37:16 »

Też przytuliłbym chętnie do swojej Camry wentylowany fotel kierowcy  <taniec>

Z resztą brakujących rzeczy da się żyć. Android Auto już niedługo będzie na pokładzie :song:
[/quote]

Ja byłbym nawet taki, że wentylowane fotele przytuliłbym i dla kierowcy i dla pasażera :-). To w zasadzie ostania rzecz, której brakuje mi w Camry do pełni szczęścia (po zamontowaniu spryskiwacza kamery  :grin: :grin: :grin: i założeniu, że AA i AC znajdą się na pokładzie).
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2021, 11:40:49 wysłana przez Steffen_75 »

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1004 dnia: 10 Czerwca 2021, 11:49:18 »
dokladnie. fajne jest takie dokladanie elementow pod warunkiem ze auto jest nasze a nie banku i ze z autem sie lubimy i chcemy je miec na te 5-10 lat.
ciekawe jak te wszystkie auta popierdola na 2022 kiedy to auta maja miec samospowalniacze. tak na prawde ten rok to chyba ostatni w ktorym mozna kupic auto dla wolnych ludzi i powylaczac pewne rzeczy.

Ja planuję właśnie minimum 5-6 lat, ale jeśli chodzi o samochód to chętnie nie zmieniałbym nawet 10 lat :-). Przynajmniej samochodu do codziennego użytku. I z takim założeniem kupowałem Camry - miał być wygodny (jest), oszczędny (jest), niezawodny i trwały (na to liczę - przekonam się). A że Toyota uparła się żeby nie doposażyć jej w kilka ważnych dla mnie rzeczy to dokładam samemu. I jest to pierwszy samochód w którym postanowiłem bawić się w takie rzeczy :-).

Biorąc pod uwagę zmiany które nasza UE planuje wprowadzić w samochodach faktycznie może okazać się, że kolejny samochód kupię za więcej niż 10 lat i dopiero wtedy kiedy samochody będą już w pełni autonomiczne i oprócz wygodnego łóżka i zestawu audio nic innego w samochodzie nie będzie mnie interesować :-D.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl