Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361342 razy)

Offline Greenarrow

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2021
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #1155 dnia: 03 Sierpnia 2021, 17:47:16 »
Od dwóch dealerów dowiedziałem się, że na nowe samochody trzeba czekać do października. Jak kupowaliście to też tak było czy były dostępne od ręki?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1156 dnia: 03 Sierpnia 2021, 17:52:05 »
Od dwóch dealerów dowiedziałem się, że na nowe samochody trzeba czekać do października. Jak kupowaliście to też tak było czy były dostępne od ręki?
Czekalismy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1157 dnia: 03 Sierpnia 2021, 23:22:31 »
Jazda z rowerami 150 km/h na dachu to bandyctwo.
Bardziej głupota i płacenie komuś renty do końca życia.
Ale głupich nie sieją?

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1158 dnia: 04 Sierpnia 2021, 07:21:46 »
Kupując na wyprzedaży w grudniu czekałem około tygodnia na transport auta z centrali. Teraz to kwestia braku półprzewodników.

Offline Greenarrow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1159 dnia: 07 Sierpnia 2021, 07:50:27 »
Czekalismy.

Chyba też jednak poczekam, bo ceny używanych są zbyt duże. Po rabatach nową Comfort można kupić za 131 tys, Comfort + biznes 139 tys, a Executive za 147 tys.

Z perspektywy czasu myślicie, że warto dopłacać do executive względem biznes? Siedzę i analizuje, czy brać podstawę czy jednak dołożyć i mieć podgrzewane fotele w skórze lub jeszcze inne bajery w executive (tylko czy potrzebne?)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1160 dnia: 07 Sierpnia 2021, 08:39:45 »
Nie wiem jak teraz, ale wcześniej tylko executive miało wszystkie lampy pełne LED, srebrzonego grilla i monitorowanie martwego pola, więc nie było nad czym się zastanawiać. Podgrzewane siedzenie... będziesz myślał, jak do tej pory mogłeś bez tego żyć?... :grin:

Offline Greenarrow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1161 dnia: 07 Sierpnia 2021, 09:09:49 »
Nie wiem jak teraz, ale wcześniej tylko executive miało wszystkie lampy pełne LED, srebrzonego grilla i monitorowanie martwego pola, więc nie było nad czym się zastanawiać. Podgrzewane siedzenie... będziesz myślał, jak do tej pory mogłeś bez tego żyć?... :grin:

Teraz w Comfort są same ledy chyba tylko poza kierunkowskazem tylnym. Monitorowanie martwego pola spoko jest, ale pytanie czy warto dopłacać za to (nigdy nie miałem)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1162 dnia: 07 Sierpnia 2021, 09:23:22 »
Ja mam Comfort plus Business. Teraz bralbym executive.

Offline Greenarrow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1163 dnia: 07 Sierpnia 2021, 09:27:38 »
A brakuje Ci czegoś konkretnego, że teraz bralbyś executive?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1164 dnia: 07 Sierpnia 2021, 09:31:21 »
Musialem dolozyc lusterko fotochromatyczne, wymienic radio na wieksze, wymienic felgi na 18. No i brakuje mi martwego pola i elektrycznej kierownicy.

Teraz w Comfort nie daja chyba nawet kluczyka zblizeniowego? Ciekawe jak wyglada odpalanie hybrydy?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1165 dnia: 07 Sierpnia 2021, 09:41:22 »
Monitorowanie martwego pola sygnalizuje w bocznych lusterkach obecność przeszkody np. przy zmianie pasa ruchu czy włączaniu się do ruchu przy braku widoczności. Na wstecznym dodatkowo jest sygnalizacja na kamerce. Felgi 18 to też duży plus, bo przy tym opony są 235 mm i auto jednak lepiej się prezentuje. Dodatkowo przy autostradowych prędkościach powinno stabilniej się prowadzić, bo to ogólnie nie jest najmocniejsza strona tego układu jezdnego.

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1166 dnia: 07 Sierpnia 2021, 12:26:29 »
Zalezy z czego sie przesiadasz. Ja z 14 letniej hondy wskoczylem do comforta i jest ameryka. A ze malo zaplacilem to nie zaluje bajerow. Za roznice bede jeszcze kupowal aygo/yaris jak sie skonczy praca z domu.

Offline Greenarrow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1167 dnia: 07 Sierpnia 2021, 12:49:59 »
Aktualnie jeżdżę audi A6 C6 15 letnim. Nie ma martwego pola, ale lusterko jest dzielone więc widać jak ktoś jest w martwym punkcie.

Bezkluczykowego dostępu rzeczywiście nie ma, ale gdzieś czytałem że to na plus ponieważ trudniej ukraść, nie wiem czy to prawda czy kradną tak samo :D

Do executive musiałbym dołożyć 10 tys tylko pytanie czy mi to potrzebne :D

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1168 dnia: 07 Sierpnia 2021, 14:19:09 »
No z bajerami tak jest, że jak się nie miało, to jakoś nie bolało. Pamiętam pierwszy ręczny elektryczny hamulec... to był bajer. Albo kto teraz kupi nowy samochód bez kamery cofania? A przecież całe życie się cofało bez kamery i dało się  :grin:. Z martwym polem bywa tak, że patrzysz w lusterko i nie widzisz. A tu Ci dodatkowo pika dźwięk. Jak się z zatoczki wychylasz zza stojącego obok busa, to też pomaga. To jest wspomaganie bezpieczeństwa i lepiej to przemyśleć. Kiedyś dopłacało się do poduszek i dopłacałem. A moją żonę od zderzaka tira takie boczne kurtyny właśnie oddzieliły i to skutecznie. Bezkluczykowy dostęp....podchodzę do samochodu i w kabinie zapala się światło, pyk dotykam klamki i otwarte lub zamknięte. Na parkingu Biedry robię zamieszanie <taniec>. Kluczyk można uśpić kombinacją klawiszy w pilocie, a jak na cały dzień zostawiłem pod plażą to wyłączyłem w menu.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1169 dnia: 07 Sierpnia 2021, 17:22:20 »
Mi osobiście z tych bajerów to keyless, aktywny tempomat i ten system ze auto ostrzega a potem samo hamuje. Przydaje się np w korku jak raz na rok się człowiek zagapi albo przy cofaniu jak ktoś nagle wyjeżdża. Zawsze to jakieś zabezpieczenie jak kierowca zawiedzie to system ma szanse zatrzymać auto i uniknąć zderzenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl