Autor Wątek: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?  (Przeczytany 361390 razy)

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: W 2019 rusza sprzedaż nowej Camry w Europie, jacyś chętni?
« Odpowiedź #1245 dnia: 06 Grudnia 2021, 09:05:32 »
Gdyby powstała wersja Cross Camry, to rozważylibyście jej zakup?

Rozważyłbym. Outback żony jest już wysłużony i rozglądam się za następcą. Jeśli TOYOTA miałaby jakiś odpowiednik - chętnie bym go sprawdził.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1246 dnia: 06 Grudnia 2021, 11:29:47 »
Niektóre osoby nie rozumieją,  że takie bardziej użytkowe modele są innym potrzebne przez ich wszechstronność i praktyczność, a nie tylko zapier.alanie po prostej z max prędkościami, lub jazda o kropelce.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1247 dnia: 06 Grudnia 2021, 11:37:56 »
Niektóre osoby nie rozumieją,  że takie bardziej użytkowe modele są innym potrzebne przez ich wszechstronność i praktyczność, a nie tylko zapier.alanie po prostej z max prędkościami, lub jazda o kropelce.

Jeden woli corke, drugi tesciowa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1248 dnia: 06 Grudnia 2021, 17:03:44 »

Porownywales ilosc miejsca w srodku yariski i yariski cross? Jest dokladnie taka sama w srodku. Wiec co ci daje w uzytkowosci ten wiekszy przeswit?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1249 dnia: 06 Grudnia 2021, 17:04:22 »
Jest duzo wad i jedna zaleta ze wmozemy sie pochwalic ze wjedziemy w teren. Chore

są innym potrzebne przez ich wszechstronność i praktyczność

No czuć na forum Toyoty ogólny dobrostan. Nic się chyba nikomu nikomu nie psuje :)
Ale powiem szczerze... z wiekiem do sedana coraz trudniej wsiadać.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1250 dnia: 06 Grudnia 2021, 17:10:27 »
Jest duzo wad i jedna zaleta ze wmozemy sie pochwalic ze wjedziemy w teren. Chore

są innym potrzebne przez ich wszechstronność i praktyczność

No czuć na forum Toyoty ogólny dobrostan. Nic się chyba nikomu nikomu nie psuje :)
Ale powiem szczerze... z wiekiem do sedana coraz trudniej wsiadać.
Ja mam problem w rav4 z butami zimowymi. Kurde. Nie mieszcze nie. Kupie chyba Tundre.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1251 dnia: 06 Grudnia 2021, 18:42:21 »
Porownywales ilosc miejsca w srodku yariski i yariski cross? Jest dokladnie taka sama w srodku. Wiec co ci daje w uzytkowosci ten wiekszy przeswit?
Nie bardzo mnie interesuje ten segment, ale z ciekawości porównałem przed chwilą...i cross jest większy z zewnątrz, wewnątrz + bagażnik. Do tego nie straszne mu mjejskie krawężniki :)
Będzie chit do miasta. :)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2021, 19:08:56 wysłana przez Piwo »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1253 dnia: 06 Grudnia 2021, 20:13:11 »
Chitem nie będzie, ale hitem może już tak :).
Moda jest na te suvy, a jak moda to wiadomo…

Dla mnie takie auto jest ok ale jakbym mieszkał w alpach. W Polsce może w Bieszczadach albo w górach, bo tam z odśnieżaniem ciężko.
Miałem kiedyś Navarę, zainwestowałem w metalowe zderzaki, lift, wyciągarkę itp. i zorientowałem się, że każdy zjazd z drogi głównej to teren prywatny albo szlaban nadleśnictwa. W Bieszczadach to już w ogóle z drogi głównej nie zjedziesz.

I cały czas się pytam, gdzie te ekooszołomy, przecież taki suv to więcej co2. Najlepiej to widać w przypadku elektryków, różnica w spalaniu jest ogromna. Nie bez powodu Tesla zaczęła od niskich aut…
A jak się ma problemy z wsiadaniem to ja bym polecał fizjoterapeutę, bo jak się człowiek odzwyczai od podnoszenia tyłka, to w końcu z WC się nie podniesie :). Koleżanki i koledzy więcej ruchu nikomu nie zaszkodziło.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1254 dnia: 06 Grudnia 2021, 20:27:20 »
Chitem nie będzie, ale hitem może już tak .
Bardziej mi chodziło o wszędobylskiego "pętaka" :) nie hiciora  (Chit, Skrub)

Co do eco terrorystów, zgadzam się.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2021, 20:31:12 wysłana przez Krisman »

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1255 dnia: 06 Grudnia 2021, 20:50:08 »
Niby wszystko prawda ale wez i przywiez choinke dzieciakom na swieta. Dziura w grodzi mala. W civic sedan mialem mniejszy problem z choinka.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1256 dnia: 06 Grudnia 2021, 21:04:11 »
Niby wszystko prawda ale wez i przywiez choinke dzieciakom na swieta. Dziura w grodzi mala. W civic sedan mialem mniejszy problem z choinka.
Chcę coś przewieźć to biorę taficara czy inny wynalazek i dodatkowo nie muszę czyścić tapicerki z żywicy.
Krowy tez nie kupuje, żeby się mleka napić :).
W Camry, nawet brak możliwości składania tylnego oparcia mi nie przeszkadza.
Mam budowę to kupiłem sobie wywrotkę Isuzu… i używam auta zgodnie z przeznaczeniem.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2021, 21:07:44 wysłana przez KubaCamry »

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1257 dnia: 06 Grudnia 2021, 21:16:48 »
Wez traficara na wiosce zeby przywiesc choinke to przebijesz chucka norrisa trzaskajacego drzwiami obrotowymi.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1258 dnia: 06 Grudnia 2021, 23:30:10 »
Nie ogarniam podejścia, skoro mieszkasz na wiosce to koszty życia masz niższe. Kupno domu w mieście ws. kupno domu na wiosce robi sporą różnicę. Więc nie widzę problemu, żeby raz w roku wynająć auto dostawcze. Po tą choinkę jedziesz do miasta, czy do lasu? Jak swojego to masz ją za free więc wychodzi na to samo. Resztą na tej wiosce nie masz rolnika co by Ci tą choinkę z Twojego lasu lasu pod dom podrzucił. Aż taki duży koszt?
Zresztą przewieź świeżą, żywą choinkę w aucie… powodzenia w czyszczeniu tapicerki z żywicy, zwłaszcza tej ekoskóry, reakcja z rozpuszczalnikiem może być ciekawym doświadczeniem :).

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1259 dnia: 06 Grudnia 2021, 23:43:37 »
bo jak się człowiek odzwyczai od podnoszenia tyłka
Niezupełnie o to chodzi. Moje dwa poprzednie samochody były podwyższone. W suvie czy vanie jak stoisz, tak i siedzisz. Do niskiej osobówki trzeba się nieco wślizgnąć. A jak jest parę spraw do załatwienia i trzeba naście razy wsiadać, a jeszcze drzwi nie można szerzej otworzyć i lewe kolano szwankuje, to różnicę można zauważyć. Akurat dzisiaj poślizgnąłem się podczas wsiadania.
No ale syty głodnego nie zrozumie :)
Co do choinki, to nawet nie pomyślałem. U mnie w mieścinie to nawet towarowej taksówki chyba nie ma. Relingów na dachu już nie mam. Ale po rozłożeniu tylnej kanapy jest ok 230cm, choinkę zapakowaną w siatkę chyba się wciśnie.
No i zamiast rozpuszczalnika polecam benzynę ekstrakcyjną, tyle że można rozłożyć folię malarską.
Oczywiście te drobne problemy nie przesądzają o absolutnej wyższości suva, bo 99,99% przebiegu to wożenie własnej doopy i okazjonalnie bagaży trochę mniejszych od pralki.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2021, 00:34:42 wysłana przez surrender »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl